Maskinfører Skrevet søndag kl 12:54 Del Skrevet søndag kl 12:54 Jarmo skrev (På 11.1.2025 den 13.49): Ca. 2,5 kg svineribbe(tynnribbe) koser seg i ovnen. Serveres med kålrotstappe, medisterkaker og julepølser. Osv.. Litt akevitt og rødvin har jeg også. Resten av kjøttet fryses ned for senere bruk, det være seg pytt i panna, betasuppe og gryteretter. Skal du ha kålrotstappe til ribbe da ? Trodde det var kålrotstappe til pinnekjøtt og rosenkål til ribbe ? 1 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet søndag kl 12:57 Del Skrevet søndag kl 12:57 Maskinfører skrev (1 minutt siden): Skal du ha kålrotstappe til ribbe da ? Trodde det var kålrotstappe til pinnekjøtt og rosenkål til ribbe ? Vi bruker kålrotstappe til begge deler her på Vestland. Pinnekjøtt går mest til Jul og litt til Påske også. 2 Lenke til kommentar
Maskinfører Skrevet søndag kl 12:59 Del Skrevet søndag kl 12:59 Jarmo skrev (1 minutt siden): Vi bruker kålrotstappe til begge deler her på Vestland. Pinnekjøtt går mest til Jul og litt til Påske også. Å man gjør det ja visste jeg ikke selv om bestemor var fra vestlandet 😀 ja men er godt det da 😀 1 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 17 timer siden Del Skrevet 17 timer siden Kebabtallerken med pommes frites. Består av iskender kebabkjøtt, nan-brød, crispysalat, cherrytomater og tyrkisk yoghurt. Glemte nan-brødet, så spiste det med gulost etterpå. Da var det tørt. Gleder meg til fisk i nær fremtid. Planlegger ovnsbakt laks eller fish&chips. Har den digre pommes frites-posen fra First Price som opptar kombiskapet. Må bli kvitt den så jeg kan få plass til enda mer porsjonspakket, frossen laks. 3 2 Lenke til kommentar
Duriello Skrevet 17 timer siden Del Skrevet 17 timer siden Her ble det fiskeboller i hvit saus, med mandelpoteter, gulrøtter og stekt bacon til. 3 3 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 16 timer siden Del Skrevet 16 timer siden (endret) Inkluder gjerne informasjon om ingredienser og fremgangsmåte. Jeg lager ofte biryani. Da bruker jeg dette pakistanske krydderes fra importbutikken, og følger instruksjonene på pakken sånn passe. Retten lages med tyrkisk yoghurt, kinesiske wok-grønnsaker, strimlet kyllingfilet og serveres med nan-brød, ris og raita. Raita-pulveret fås også i importbutikken, men jeg linker her til et produkt de vanlige butikkene selger. Pulveret blandes med yoghurt. Foretrekker tyrkisk yoghurt da det er stivere. Ferdigblandet raita fås også kjøpt på enlitersflaske i importbutikk, men det er ikke ren yoghurt, men matolje. Smaker godt, men jeg liker sausen litt stivere. Nyttig i en travel hverdag. Nå har jeg ikke plass i fryseren til kylling, men jeg pleier å kjøpe Rema sin frosne. Inneholder ikke ekstra vann. Endret 16 timer siden av Mannen med ljåen 2 Lenke til kommentar
Duriello Skrevet 16 timer siden Del Skrevet 16 timer siden Mannen med ljåen skrev (5 minutter siden): Inkluder gjerne informasjon om ingredienser og fremgangsmåte. Jeg lager ofte biryani. Da bruker jeg dette pakistanske krydderes fra importbutikken, og følger instruksjonene på pakken sånn passe. Retten lages med tyrkisk yoghurt, kinesiske wok-grønnsaker, strimlet kyllingfilet og serveres med nan-brød, ris og raita. Raita-pulveret fås også i importbutikken, men jeg linker her til et produkt de vanlige butikkene selger. Pulveret blandes med yoghurt. Foretrekker tyrkisk yoghurt da det er stivere. Ferdigblandet raita fås også kjøpt på enlitersflaske i importbutikk, men det er ikke ren yoghurt, men matolje. Smaker godt, men jeg liker sausen litt stivere. Nyttig i en travel hverdag. Nå har jeg ikke plass i fryseren til kylling, men jeg pleier å kjøpe Rema sin frosne. Inneholder ikke ekstra vann. Eeh ok, coop mandelpoteter, Rørvik fiskeboller, mel smør og melk + "kraften" fra bollene i saus? 2 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 16 timer siden Del Skrevet 16 timer siden Takk 🙂 Jeg siktet egentlig til kyllingwok´en til :utakt. Antar den var krydret eller hadde saus til. Jeg setter pris på inspirasjon, og håper å kunne inspirere andre i denne tråden. 3 Lenke til kommentar
:utakt Skrevet 16 timer siden Del Skrevet 16 timer siden Mannen med ljåen skrev (15 minutter siden): Inkluder gjerne informasjon om ingredienser og fremgangsmåte. Jeg lager ofte biryani. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften. Bloggen ville bruke friske grønnsaker, men jeg var lat i dag og kjøpte en pose frosne wokgrønnsaker. Greit nok, og sparte meg for en del kuttejobb. https://www.stabilmat.no/wok-med-kylling-nudler-og-hjemmelaget-enkel-woksaus/ Sausen var skikkelig god. Sitat Woksaus 1/2 dl soyasaus 3 ss flytende honning 1 lime, saften 2-3 fedd hvitløk presset 1/4 chili finhakket 2 ts ingefær raspet 3 1 Lenke til kommentar
:utakt Skrevet 16 timer siden Del Skrevet 16 timer siden Mannen med ljåen skrev (17 minutter siden): Jeg lager ofte biryani. Haha, det prøvde vi en gang. Kjøpte kryddermiks fra den nærmeste asiamat-butikken og kjørte på. Det ble så sterkt at Elon Musk kunne brukt det som drivstoff til Mars-rakettene sine. 😂 Vi dynga maten med rømme og hadde fortsatt alvorlige problemer. Jeg klarte ikke spise det. Om vi skal lage det igjen troooor jeg vi går for en annen oppskrift! 2 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 16 timer siden Del Skrevet 16 timer siden Takk, skal sterkt vurderes i nær fremtid. Fryseren er smekkfull pga. en diger pakke med 16 stk aloo paratha. Håper det er godt, og kan nok kombineres med retten din. 🙂 1 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet 16 timer siden Del Skrevet 16 timer siden (endret) Duriello skrev (23 minutter siden): Eeh ok, coop mandelpoteter, Rørvik fiskeboller, mel smør og melk + "kraften" fra bollene i saus? Roervik, lurer paa om jeg ikke har testet de, for lenge siden, minnes de var gode. Favorittfiskebollene mine for tiden er Karmoey. Pakkekomlene til Karmoey, "Siris komler" smaker som hjemmelagde. Kjempegode, som et tips. Endret 16 timer siden av Karltorbj 2 Lenke til kommentar
Duriello Skrevet 16 timer siden Del Skrevet 16 timer siden Karltorbj skrev (1 minutt siden): Roervik, lurer paa om jeg ikke har testet de, for lenge siden, minnes de var gode. Favorittfiskebollene mine for tiden er Karmoey. Pakkekomlene til Karmoey, "Siris komler"" smaker som hjemmelagde. Kjempegode, som et tips. Er vel de jeg sverger til, stort sett alt av Rørvik serien er jeg godt fornøyd med. Fiskepudding må være fra fra Rørvik iallefall. 🤤 Dersom fiskegrateng fra butikk så må det bli Lofoten. Karmøyproduktene har jeg ikke sett i butikk her, men skal følge med om jeg ser de. 👍 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 16 timer siden Del Skrevet 16 timer siden (endret) :utakt skrev (14 minutter siden): Haha, det prøvde vi en gang. Kjøpte kryddermiks fra den nærmeste asiamat-butikken og kjørte på. Det ble så sterkt at Elon Musk kunne brukt det som drivstoff til Mars-rakettene sine. 😂 Vi dynga maten med rømme og hadde fortsatt alvorlige problemer. Jeg klarte ikke spise det. Om vi skal lage det igjen troooor jeg vi går for en annen oppskrift! Esken jeg linket til inneholder to poser, liknende måten tørrgjær er pakket. Du trenger ikke bruke hele posen. Bruk litt mindre, og sett på poseklemme så resten holder seg fersk. Eller hvis du vil bruke hele pakken, bruk ekstra mye av alle de andre ingrediensene også, så du får en kjempeporsjon. Frys resten i flere små bokser, blandet med ris, så har du microbølgeovn-middag langt ut i neste uke. Jeg har også laget den for sterk. Skjer ikke igjen. Du skriver du brukte rømme. Her anbefaler jeg som nevnt raita. Endret 16 timer siden av Mannen med ljåen 2 Lenke til kommentar
:utakt Skrevet 16 timer siden Del Skrevet 16 timer siden Mannen med ljåen skrev (1 minutt siden): Esken jeg linket til inneholder to poser, liknende måten tørrgjær er pakket. Du trenger ikke bruke hele posen. Bruk litt mindre, og sett på poseklemme så resten holder seg fersk. Eller hvis du vil bruke hele pakken, bruk ekstra mye av alle de andre ingrediensene også, så du får en kjempeporsjon. Frys resten i flere små bokser, blandet med ris, så har du microbølgeovn-middag langt ut i neste uke. Jeg har også laget den for sterk. Skjer ikke igjen. Jeg husker ikke merket vi kjøpte, men vi tok to pakker fra samme produsent der den ene var merket "medium" og den andre "hot". Vi laget den det sto "medium" på og hadde ikke sjans. Esken merket "hot" bare kastet vi. 2 Lenke til kommentar
Locrin Skrevet 16 timer siden Del Skrevet 16 timer siden I dag ble det: Sesamkylling med ris og brokkolini Hoisinsaus med sesamfrø, lime og ingefærrot. Kyllingen ble knadd inn med maizena, salt og pepper. 2 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 15 timer siden Del Skrevet 15 timer siden Vær også forsiktig når du tygger biryani laget med dette krydderet. Det inneholder nellikspiker og muskatnøtt, om jeg har identifisert dem riktig. 2 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet 15 timer siden Del Skrevet 15 timer siden (endret) Duriello skrev (18 minutter siden): Er vel de jeg sverger til, stort sett alt av Rørvik serien er jeg godt fornøyd med. Fiskepudding må være fra fra Rørvik iallefall. 🤤 Dersom fiskegrateng fra butikk så må det bli Lofoten. Karmøyproduktene har jeg ikke sett i butikk her, men skal følge med om jeg ser de. 👍 De selger dem paa Kiwiene i Stavangeromraade, ihvertfall. Slik opplever jeg det med Karmoey ogsaa, alle produktene er gode. Hadde gitt opp haapet paa fiskegrateng jeg. De siste forsoekene, blei latterlige, saa takk for Lofotentipset. Maa se om det er noen som foerer Roervik her, vet jeg har sett dem. Maa teste fiskepuddingen. Det er kongemat det. fiskepudding i hvit saus, med hjemmekokt fiskekraft, men gode som stekte ogsaa, med revne gulroetter. poter og skamstekt loek, med smoer til potetene ( ekte smoer helst ) Woksausen til @:utakt maa bare testes, den saa spennende ut. Endret 15 timer siden av Karltorbj 3 Lenke til kommentar
Duriello Skrevet 15 timer siden Del Skrevet 15 timer siden Karltorbj skrev (4 minutter siden): De selger dem paa Kiwiene i Stavangeromraade, ihvertfall. Slik opplever jeg det med Karmoey ogsaa, alle produktene er gode. Hadde gitt opp haapet paa fiskegrateng jeg. De siste forsoekene, blei latterlige, saa takk for Lofotentipset. Maa se om det er noen som foerer Roervik her, vet jeg har sett dem. Maa teste fiskepuddingen. Det er kongemat det. fiskepudding i hvit saus, med hjemmekokt fiskekraft, men gode som stekte ogsaa, med revne gulroetter. poter og skamstekt loek, med smoer til potetene ( ekte smoer helst ) Er få kiwibutikker her så det er nok grunnen. 😅 Ja jeg lager stort sett fiskegratengen fra bunnen av, men lofoten når jeg er lat. Bruker fiskepudding stort sett som pålegg på brødskiva. 🫣😅 Men de gangene jeg bruker det til middag så damper jeg den på samme typen rist som mandelpotetene, serveres med poteter, smeltet smør og raspede gulrøtter (når min mor er på besøk så må det krem til 🙄) 2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå