Gå til innhold

Dagens middag


*NORGE*

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har tenkt å skaffe meg en kjøkkenplante, så jeg kan rive av noen blader og dandere oppå maten. Må tåle mørke og være tolerant for at eieren ikke har grønne fingre eller er bortreist. Hva anbefales? Dill?

Spurte ChatGPT:

Sitat

Dill kan være et fint valg for kjøkkenet, men den krever ganske mye lys og kan være litt tricky å ta vare på hvis den ikke får nok sollys. Hvis du ønsker en plante som tåler mer skygge og som er litt mer tilgivende for en eier med ikke så mye grønnfingert, kan du vurdere planter som:

 

1. Basilikum (søt basilikum) – Den trives med litt lys og kan vokse godt innendørs, men trenger regelmessig vanning.

 

 

2. Pottegress (tigergrønn plante eller aloe vera) – De er enkle å ta vare på og tåler både skygge og at du er borte i perioder. Disse er ikke nødvendigvis noe du plukker bladene fra til matlagingen, men kan være fine å ha på kjøkkenet.

 

 

3. Timian – Den kan overleve under forhold med lavt lys og er ganske hardfør.

 

 

4. Grønnkål eller persille – Grønnkål tåler en del skygge, og persille kan også være et alternativ. Begge kan tåle litt forsømmelse og tåler at du ikke vanner dem konstant.

 

 

 

Alle disse er ganske enkle å ta vare på og gir deg muligheten til å bruke dem i matlagingen. For en plante som er både hardfør og lettstelt, vil nok timian eller basilikum være gode valg.

 

 

Endret av Mannen med ljåen
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Breiflabb på billigsalg på butikken, har ikke sett det på årevis så planlagt kylling ble øyeblikkelig kansellert, nå blir det breiflabb med potetmos og broccolini siden det er så himla lett å lage, eneste tankevirksomhet her er at flabben skal av panna når ~48-49 grader i midten. Anbefales!

  • Hjerte 5
Lenke til kommentar

En ovnsbakt, marinert laksefilet med tre mandelpoteter, en skivet gulrot og litt sandefjordsaus.

Om ikke laksefilet er på Repertoaret ditt, bør du prøve det. Det er så enkelt. Frossen filet nukes i mikroen, legges i ildfast form inn i ovnen. Laks tilgir det meste, jeg liker den godt stekt, og det korresponderer med at potetene er ferdige. Men gulroten ble litt for mye stekt. Får prøve tykkere skiver, eller legge den inn senere. Uansett praktisk å kunne ha alt i én ildfast form.

  • Liker 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (21 timer siden):

Knekkebrød med makrell i tomat til middag. Passer godt etter trening. Og frukt. 🍐

Dagens varme måltid var polentagrøt til frokost.

Spiser ofte Wasa lys knekkebrød med makrell og småhakkat rødløk på toppen.

  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...