Duriello Skrevet 14. februar Del Skrevet 14. februar Karltorbj skrev (3 minutter siden): Pommes frites eller grillkrydderet? Pommes frites krydderet ja. 🙂 3 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 15. februar Del Skrevet 15. februar (endret) Fant min indre Boris, og laget det mest slaviske smørbrødet jeg var i stand til. Polsk proteinbrød med smør og doktor-pølse fra importbutikken (fant ikke det eksakt samme produktet på nett, men det heter doktorskaja), ukrainsk majones, tomat, gulost, salt og pepper, cherrytomater og crispisalat. Føler en sterk trang til å sitte på huk og spise solsikkefrø mens jeg hører på hard bass. For dette var godt! Endret tirsdag kl 22:21 av Mannen med ljåen 1 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 15. februar Del Skrevet 15. februar Fiskeburger, hjemmelagde burgerbrød 20% grove luftige, salat, store tomatskiver, sylteagurk, søtpotetpomfritz, Hoff pomfritzkrydder, mozarellasticks 2 2 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 15. februar Del Skrevet 15. februar (endret) En kveld foreslo YouTube-algoritmen denne videoen. Jeg fulgte den nå i dag. Bildet øverst er mitt resultat. Ikke så pent, men like velsmakende. Bruker vanlig komfyr med vifteovn, samme temperatur og steketid som angitt. Om det er slav-smørbrødet eller løken som teller som middag blir et definisjonsspørsmål. Kanskje begge. Fint å få litt rullering i den digre panko-sekken. Endret 15. februar av Mannen med ljåen 2 1 Lenke til kommentar
:utakt Skrevet 15. februar Del Skrevet 15. februar :utakt skrev (På 13.4.2024 den 21.24): I dag hadde vi kald pizza. Da mener jeg ikke stekt pizza med inntørka ost og seig bunn, men pizza med kalde råvarer. Pizza med brokkoli, kan det være godt da?! Å, jada! Dette burde du prøve en gang. Du kommer til å bli overrasket over hvor godt det er! Denne er alltid en vinner på varme dager, og nå som det brått ble litt sommer ute var det et lett valg. Jeg kan dele oppskriften. Bunn 4.5 dl hvetemel 2 ts bakepulver 1 ts salt 1.5 dl melk 0.5 dl olje Rør alle ingrediensene raskt sammen. Samle deigen og kna den 10-12 ganger. Deigen kan deles til to runde pizza eller kjevles til en stor langpanne. Pensle gjerne med litt olje, stek bunnen sprø og gylden. Ca. 210 grader i 10-15 min. Avkjøl på rist. (tips: hvis deigen blir for tørr, spe forsiktig med litt mer melk) Dressing 1 pk. rømme 1 pk. hvitløk dipmix 1-2 ts pizzakrydder Dette røres sammen og fordeles over den avkjølte bunnen. Topping Hakk opp grønnsaker etter ønske, strø rikelig over pizzaen sammen med revet ost. Serveres kald. Du kan bruke hva som helst. Vi pleier å bruke Cherrytomater Paprika Mais Vårløk Brokkoli i ørsmå buketter Blomkål i ørsmå buketter Smårettskinke (dropp denne om du vil gjøre den vegetar) Håper det smaker! Vis skjult innhold Dro til med denne i dag. Det er ikke akkurat sommer, men det er godt. 3 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar (endret) Chana dal curry med pølse og yoghurt Dette er neppe autentisk i noe som helst kultur, men jeg har kjøpt en sekk chana dal, og vil ta den i bruk. Men jeg vil ikke la doktorskaja-pølsen, red curry paste og den tyrkiske yoghurten gå ut på dato, så jeg spør ChatGPT hvordan de kan kombineres for en middag. Sitat Det høres ut som du har noen spennende ingredienser! Her er et forslag til en middag med chana dal, doktorskaja pølse, rød curry paste og tyrkisk yoghurt: Chana dal curry med pølse og yoghurt Ingredienser: Bløtlagt chana dal Doktorskaja pølse (kan kuttes i biter) Rød curry paste (til smak) Tyrkisk yoghurt (til servering) Løk, hvitløk, ingefær (om du har det, for ekstra smak) Olje eller smør til steking Eventuelt grønnsaker som paprika, spinat eller tomater Krydder: spisskummen, koriander, gurkemeie (hvis du har) Fremgangsmåte: Forbered chana dal: Kok den bløtlagte chana dalen i en gryte med vann i ca. 25–30 minutter til den er myk, men fortsatt har litt tekstur. Sil av vannet når den er ferdig. Stek pølsen: Skjær pølsen i biter og stek den i en stor panne med litt olje til den får en fin farge. Ta den ut og sett den til side. Lag currysausen: I samme panne, tilsett litt mer olje hvis nødvendig, og stek finhakket løk, hvitløk og ingefær til de er myke og gyldne. Tilsett rød curry paste (begynn med litt og smak deg frem) og stek i et minutt for å fremheve smakene. Kombiner ingrediensene: Tilsett den kokte chana dalen i pannen, sammen med pølsebitene. Hvis du har tomater eller grønnsaker, kan du tilsette dem nå. Ha litt vann eller buljong for å lage en saus, og la det småkoke i ca. 10–15 minutter. Smak til: Juster med krydder som spisskummen, koriander, gurkemeie, eller ekstra rød curry paste hvis du ønsker mer varme. Server: Server curryen med en stor skje med tyrkisk yoghurt på toppen, for en deilig, kremet kontrast. Det blir en smakfull rett med et godt krydderpreg, og du kan justere varmen etter eget ønske. Hva tenker du? Knallgodt! 🙂 En kunne kanskje kalle denne retten pølsegryte, men det høres ikke så eksotisk ut. Endret 16. februar av Mannen med ljåen 1 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar Med litt ekstra ost og skinke. 2 1 Lenke til kommentar
oOF Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar I dag er det fullkornspasta med brokkoliblanding og pølse ved siden av. 2 1 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar (endret) Finnebiff med mandelpotetstappe og broccoli. Detaljer: Spoiler finnebiff bacon gul løk rømme hadde jeg ikke så det ble matfløte Eiebær hadde jeg heller ikke så det ble korianderfrø i stedet for pepper og salt timian brunost Sopp utgikk pga hensyn Potetstappe: Mandelpotet trukket akkurat til den første deler seg av seg selv, bort med vannet, så grundig mosing uten tilsetninger En dæsj margarin, salt og pepper Melk til konsistensen blir riktig Annet tilbehør: Broccoli og tyttebærsyltetøy Endret 16. februar av Simen1 4 Lenke til kommentar
Duriello Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar Simen1 skrev (5 minutter siden): Finnebiff med mandelpotetstappe og broccoli. Jeg manglet einebær og rømme, men erstatningene koriander og matfløte fungerte helt topp. Bytter alltid ut rømme med matfløte når jeg lager det. Digg! 1 1 Lenke til kommentar
Boing_80 Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar Mannen med ljåen skrev (1 time siden): Chana dal curry med pølse og yoghurt Dette er neppe autentisk i noe som helst kultur, men jeg har kjøpt en sekk chana dal, og vil ta den i bruk. Men jeg vil ikke la doktorskaja-pølsen, red curry paste og den tyrkiske yoghurten gå ut på dato, så jeg spør ChatGPT hvordan de kan kombineres for en middag. Knallgodt! 🙂 Kreativt. Anbefaler deg å lage en chana daal gryte slik som den tilberedes i India og Pakistan. Sammen med kokt ris tror jeg du vil like retten. 2 1 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar (endret) Simen1 skrev (25 minutter siden): Finnebiff med mandelpotetstappe og broccoli. Kommer aldri til å besøke deg opp i Nord-Norge.. ^_^ (Jeg er Finsk statsborger) Endret 16. februar av Jarmo 1 1 Lenke til kommentar
Boing_80 Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar (endret) Hos meg ble det pakistansk torskegryte. Sammen med grove pitabrød som ikke blir fylt med noe, men spist som chapati ble retten kjempegod. Skulle egentlig hatt hele fiskestykker, men forstekte de litt for raskt så de fikk ikke den robuste stekeflaten. Uansett så ble det mindre, men likevel grove nok biter til at det ikke ble som tunfisk. Kjempegodt! Tenk at det i denne retten er løk, tomater, most ingefær og hvitløk + noen typer krydder? I kokeprosessen ble alt oppløst så greit Endret 16. februar av Boing_80 2 1 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar Simen1 skrev (23 minutter siden): Finnebiff med mandelpotetstappe og broccoli. Jeg manglet einebær og rømme, men erstatningene koriander og matfløte fungerte helt topp. Sopp, maa vel ogsaa oppi? 1 Lenke til kommentar
Duriello Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar Karltorbj skrev (6 minutter siden): Sopp, maa vel ogsaa oppi? Er vel like god uten. 🤤 3 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar (endret) Karltorbj skrev (28 minutter siden): Sopp, maa vel ogsaa oppi? Egentlig ja, men jeg tok hensyn til noen så det ble uten denne gangen. Men jeg avslørte egentlig ikke ingrediensene i gryta med finnebiff utover de tingene jeg byttet ut. Jeg hadde også bacon, vann, timian, løk og brunost oppi. Endret 16. februar av Simen1 2 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar (endret) Duriello skrev (8 minutter siden): Er vel like god uten. 🤤 Lurer paa om jeg har proevd uten? Har ikke proevd med koriander ihvertfall. kanskje et smakskrasj? Passer godt med einebaer da. og sikkert god uten ogsaa ja. 🙂 Broccoli passer fint. Endret 16. februar av Karltorbj 1 1 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar Karltorbj skrev (2 minutter siden): Har ikke proevd med koriander ihvertfall. kanskje et smakskrasj? Rettelse: Korianderfrø, knuste. Smaken ligner litt på eienbær. 1 1 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar (endret) Simen1 skrev (16 minutter siden): Rettelse: Korianderfrø, knuste. Smaken ligner litt på eienbær. Ei finnmarksjente, laerte meg aa lage denne retten og hun ga klar beskjed om loek. Det skal ikke vaere loek i den retten. Og kjoettet, skal ikke stekes og kokes, for lenge. Endret 16. februar av Karltorbj 1 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 16. februar Del Skrevet 16. februar Jarmo skrev (1 time siden): Kommer aldri til å besøke deg opp i Nord-Norge.. ^_^ Det hadde bare vært hyggelig om du kom hit på middag.. Spoiler 2 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå