:utakt Skrevet 4. februar Del Skrevet 4. februar Burger her også, men fiskevarianten. Lofoten fiskeburger på grovt burgerbrød. Klassikeren når vi egentlig ikke har tid til å lage mat. 2 2 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 4. februar Del Skrevet 4. februar :utakt skrev (Akkurat nå): Burger her også, men fiskevarianten. Lofoten fiskeburger på grovt burgerbrød. Klassikeren når vi egentlig ikke har tid til å lage mat. Jada, vi lager fiskeburgere her også, hver type ca 1-2 ganger pr. mnd. 1 Lenke til kommentar
Gaea Skrevet 4. februar Del Skrevet 4. februar :utakt skrev (På 21.7.2024 den 19.25): Risgrøt! I godt over 25 grader! Du er ikke riktig! 😂 Jeg er heller ikke helt riktig som drikker iskald smoothie midt på vinteren. 1 Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 4. februar Del Skrevet 4. februar Ble "autentisk" Carbonara her i Zurich i dag, til en blodig pris 😂 +en liten salat av tomater og oliven. 2 Lenke til kommentar
Gaea Skrevet 4. februar Del Skrevet 4. februar Lagt om til pescovegetarisk så idag spiste jeg laksefilet, grønnkål, spinat, champignon, cherrytomat, valnøttkjerner, gulrøtter, rødbeter og løk. 1 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 4. februar Del Skrevet 4. februar (endret) Laget nettopp cowboy-frokost til sen middagsmat, siden suppa tidligere på dagen kanskje best teller som lunch. Måtte prøve den nye steikepanna. Altså tomatbønner, stjernebacon, møllehjul som var gått ut på dato og egg som også var gått ut på dato. Må få litt rullering i nødlageret. Og billig, svart pulverkaffe fra Rema. Ikke gourmet, men helt grei. Yeehaw! Endret 4. februar av Mannen med ljåen 3 1 Lenke til kommentar
:utakt Skrevet 4. februar Del Skrevet 4. februar (endret) Gaea skrev (35 minutter siden): Jeg er heller ikke helt riktig som drikker iskald smoothie midt på vinteren. Slår ikke to tenåringer jeg møtte ute på gata her tidligere i vinter. Ti kuldegrader og vind. Åpen jakke, uten noe på hodet, og de gikk og spiste is. Endret 4. februar av :utakt 2 1 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet 4. februar Del Skrevet 4. februar Mannen med ljåen skrev (2 timer siden): Laget nettopp cowboy-frokost til ettermiddagsmat, siden suppa tidligere på dagen kanskje best teller som lunch. Måtte prøve den nye steikepanna. Altså tomatbønner, stjernebacon, møllehjul som var gått ut på dato og egg som også var gått ut på dato. Må få litt rullering i nødlageret. Og billig, svart pulverkaffe fra Rema. Ikke gourmet, men helt grei. Yeehaw! Jeg ser ikke paa datoen paa egg lenger. Selv om de har ligget aldri saa lenge. 1 Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 4. februar Del Skrevet 4. februar (endret) Karltorbj skrev (7 minutter siden): Jeg ser ikke paa datoen paa egg lenger. Selv om de har ligget aldri saa lenge. Ikke jeg heller, når de sier piip piip så koker jeg kyllingmiddag. ^-^ Endret 4. februar av Jarmo 3 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 4. februar Del Skrevet 4. februar Jarmo skrev (4 timer siden): Saftige servelat burgere her i dag. Ja, helt riktig, tjukke skiver med ost på topp og lages på samme måte som vanlige burgere. Inspirasjon fra Life of Boris. Har sett flere av videoene hans, og blitt inspirert til å kopiere. Godt å ha en øst-europeisk importbutikk i nærheten. Det er ikke obligatorisk å bruke vodka og kjøttøks, og gjøre kjøkkenbenken til katastrofeområde. 2 Lenke til kommentar
Karltorbj Skrevet 5. februar Del Skrevet 5. februar Mannen med ljåen skrev (12 timer siden): Inspirasjon fra Life of Boris. Har sett flere av videoene hans, og blitt inspirert til å kopiere. Godt å ha en øst-europeisk importbutikk i nærheten. Det er ikke obligatorisk å bruke vodka og kjøttøks, og gjøre kjøkkenbenken til katastrofeområde. Den saa god ut. Har du smakt en skikelig Kleppburger? De kaller den bare for "Farse" Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 5. februar Del Skrevet 5. februar Den har jeg smakt, ja. Farsa i to brø. Lokal spesialitet. https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/0KByEA/farse-er-ingen-farse-men-jaerens-mest-populaere-lunsjrett I praksis en hamburger der brødet er ei bolle, og kjøttet er baconfarse. Farsen er stor nok til at den ofte deles på langs og bli nok til to burgere. Baconfarse er stekt, og minner ikke mye om servelat eller russisk pølse. Sovjet hadde en pølse som de kalte doktor-pølse. En næringsrik pølse med naturlige ingredienser, som skulle kurere underernæring og forbedre folkehelsen, uten å koste mye. Det man får i butikken i dag er neppe helt det samme, men denne videoen lærer deg å lage pølse selv. 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 5. februar Del Skrevet 5. februar Hadde tenkt å spise pølse og potetmos, og hadde noen pølser som kostet halv pris, og ble frosset i august idet de gikk ut på dato. Ikke smakt den typen før. De luktet rass. Skal de være sånn, eller er de råtne? Tok ikke sjansen. Så, kebabkjøtt i potetmos. 1 Lenke til kommentar
Duriello Skrevet 5. februar Del Skrevet 5. februar Mannen med ljåen skrev (20 minutter siden): Hadde tenkt å spise pølse og potetmos, og hadde noen pølser som kostet halv pris, og ble frosset i august idet de gikk ut på dato. Ikke smakt den typen før. De luktet rass. Skal de være sånn, eller er de råtne? Tok ikke sjansen. Så, kebabkjøtt i potetmos. Hva slags pølser? Kebabkjøtt og potetmos? Hvorfor ikke🤤 😁 1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 5. februar Del Skrevet 5. februar Nduja. De skal være krydret, men likevel... Kanskje de smaker bedre enn de luktet. 1 1 Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 5. februar Del Skrevet 5. februar Gouldfan skrev (På 1.2.2025 den 9.31): Er det alkoholfritt så er det veldig godt med en alkoholfri eple cider, eller host Coka Cola, men det er litt bedre med Cider. Om du ikkje har prøvd før så er denne knallgod. https://www.vinmonopolet.no/Land/Norge/Vestland/Hardanger/Humlesus/p/17463601 Sideren til Aga Sideri med alkohol er òg utmerket og veldig god til mat. 1 1 1 Lenke til kommentar
:utakt Skrevet 5. februar Del Skrevet 5. februar Pasta med kjøttboller, salat ved siden. Disse er gode! Kiwi har dem, og tydeligvis Meny også. https://meny.no/varer/kjott/kjottretter/kjottboller/kjottboller-7020098000235 3 Lenke til kommentar
Duriello Skrevet 5. februar Del Skrevet 5. februar Roadtrip idag, så ble Burgerking for andre gang på 20 år. 😅 2 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 6. februar Del Skrevet 6. februar Baguetter med meierismør var veldig godt med fiskesuppa fra Meny! Om dette var dagens brunsj eller middag vil vise seg, men suppa er så fersk at det er hastverk med å spise den når man får tak i den. Det medfølger rå fiskebiter. 2 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 6. februar Del Skrevet 6. februar (endret) Ble en middag til, siden den første var mer i kategorien brunsj. Jeg spurte chatgpt, og resultatet ble en god kyllingwrap. Tortilla smurt med tyrkisk yoghurt, full av crispisalat, stekt kylling og bacon med ingefær, og en saus som minner veldig om den :utakt foreslo tidligere. Alle ingrediensene hadde jeg etter tidligere retter i denne tråden, og chatgpt tilpasset oppskriften deretter. Ganske smart. Den sausen skal lages flere ganger. https://chatgpt.com Chatlog, for de som lurer på hvordan en samtale med ChatGPT fungerer: Sitat Jeg trenger inspirasjon til middag. Jeg har crispisalat som er gammel, hva kan jeg lage? ChatGPT sa: Du kan fortsatt bruke gammel crispisalat, men vær sikker på at den ikke er helt visnet eller råtten! Hvis den er litt slapp, kan den fortsatt være perfekt i noen retter. Her er noen forslag til middag: Salat med restemat: Lag en enkel salat med crispisalat, noen friske grønnsaker du har (som tomat, agurk, paprika), og restene fra gårsdagens middag, som kokt kylling, kjøttdeig eller fisk. Topp med en rask dressing, for eksempel balsamico eller en enkel yoghurt- eller majonesdressing. Wraps: Bruk crispisalat som et fyll i wraps sammen med stekt kylling, bacon, eller kanskje en vegetariansk fylling som hummus og avokado. Legg til noen krydrede grønnsaker, som paprika eller mais, og du har et lett og smakfullt måltid. Taco-salat: Lag en "taco-salat" med crispisalat som base. Tilsett stekt kjøttdeig eller kylling, mais, bønner, tomat, og litt revet ost. Server med salsa og rømme på toppen. Poke bowl: Bruk crispisalat som en base for en poke bowl. Legg til ris, rå eller grillet fisk (som laks eller tunfisk), agurk, edamamebønner, og en god soyasausbasert dressing. Dette blir en frisk og lett middag. Grønnsaksstuing med crispisalat: Hvis salaten er litt slapp, kan du bruke den i en wok eller grønnsaksstuing. Stek grønnsakene sammen med litt krydder og et valg av protein, og la salaten få en rask stek i pannen på slutten for ekstra smak. Er du ute etter noe raskt og lett, eller kanskje noe litt mer fyldig? Du sa: Wraps frister mest av disse alternativene. Jeg har flere potensielle ingredienser, som tyrkisk yoghurt, bacon, kylling og tortilla-lefser. ChatGPT sa: Wraps med de ingrediensene høres utrolig godt ut! Her er et forslag til en enkel og smakfull oppskrift: Kylling- og baconwraps med yoghurt-dressing Ingredienser: Tortilla-lefser Kylling (kan være grillet, stekt eller kokt) Bacon Crispisalat Tyrkisk yoghurt Litt sitronsaft (hvis du har) Salt og pepper Eventuelt: Tomat, agurk eller andre grønnsaker du har tilgjengelig Krydder (valgfritt: paprika, hvitløkspulver, chili for ekstra smak) Slik gjør du: Stek baconet: Begynn med å steke baconet sprøtt i en panne. Legg det på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. Stek eller varm kyllingen: Hvis kyllingen ikke allerede er ferdiglaget, kan du steke den raskt i pannen med litt olje, salt, pepper, og eventuelt litt krydder som paprika eller hvitløkspulver for ekstra smak. Skjær kyllingen i strimler eller biter. Lag dressing: Bland tyrkisk yoghurt med litt sitronsaft, salt, pepper og eventuelt et lite hvitløkskrydder eller urter (som oregano eller dill) for ekstra smak. Forbered grønnsakene: Skyll og skjær opp crispisalat, tomater og agurk (hvis du har det). Monter wrapsene: Legg tortilla-lefsene på et skjærebrett eller en tallerken. Smør et lag med yoghurt-dressing på hver lefsen. Legg deretter på et lag med crispisalat, strimler av kylling, sprø bacon, og grønnsakene du har. Topp med ekstra dressing hvis du ønsker det. Rull sammen: Rull wrapsene tett sammen, brett inn sidene for å lukke dem, og nyt! Tips: Hvis du vil ha ekstra smak, kan du bruke en litt sterkere dressing, som en spicy yoghurt-saus med litt chili. Du kan også tilsette ost eller guacamole for ekstra fylde. Hvordan høres dette ut? Har du noen spesifikke preferanser til krydder eller tilbehør? Du sa: Jeg har kinesisk soyasaus, honning og lime. Det er ikke obligatorisk at en eventuel oppskrift MÅ inneholde alle disse. ChatGPT sa: Med soyasaus, honning og lime kan du lage en smakfull asiatisk-inspirert dressing til wrapsene! Her er et forslag til hvordan du kan bruke de ingrediensene: Kylling- og baconwraps med asiatisk honning-soyasaus-dressing Ingredienser: Tortilla-lefser Kylling (grillet eller stekt) Bacon Crispisalat Tyrkisk yoghurt Soyasaus Honning Lime Eventuelt: Tomat, agurk eller andre grønnsaker Krydder (valgfritt: hvitløk, chili eller ingefær) Slik gjør du: Stek baconet: Begynn med å steke baconet til det er sprøtt, og legg det på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. Stek eller varm kyllingen: Stek kyllingen med ønsket krydder (f.eks. salt, pepper, paprika). Skjær den i strimler når den er ferdig. Lag asiatisk dressing: Bland sammen soyasaus, honning og saften fra en lime i en liten bolle. Hvis du ønsker litt ekstra smak, kan du tilsette en liten skje med finhakket ingefær eller hvitløk. Rør godt til honningen er oppløst. Dette gir en søt-salt dressing med en syrlig kick fra lime. Forbered grønnsakene: Skyll og skjær opp crispisalat, tomater og agurk (hvis du har det). Monter wrapsene: Legg tortilla-lefsene på en tallerken. Smør et lag med tyrkisk yoghurt på lefsen (det fungerer som en fin base). Legg på et lag med crispisalat, kyllingstrimler, sprø bacon og eventuelt grønnsaker. Topp med dressing: Hell en god mengde av honning-soyasaus-dressingen over fyllet. Rull sammen: Rull wrapsene tett sammen, brett inn sidene for å lukke dem, og server! Denne dressingen gir en fin balanse av søtt, salt og syrlig, og passer perfekt med de andre ingrediensene. Den tyrkiske yoghurten gir også en fin kremet kontrast til den friske lime- og soyasmaken. Hva synes du? Har du noen andre ingredienser du ønsker å bruke, eller har du noen preferanser for smakene? Du sa: Du presiserte ikke mengder. Jeg er en voksen mann. ChatGPT sa: Ah, jeg forstår! Her er en justert oppskrift med mer presise mengder, tilpasset for en voksen middag: Kylling- og baconwraps med asiatisk honning-soyasaus-dressing (til 2 personer) Ingredienser: 2 store tortilla-lefser 2 kyllingfileter (ca. 300-350g totalt) 4 skiver bacon 1/2 hode crispisalat (eller så mye du vil bruke) 3 ss tyrkisk yoghurt 2 ss soyasaus 1 ss honning Saften fra 1/2 lime (juster etter smak) Eventuelt: 1 tomat, 1/2 agurk (kan sløyfes) Salt og pepper etter smak (Valgfritt: litt ingefær eller hvitløkspulver for ekstra smak) Slik gjør du: Stek baconet: Stek baconet i en panne på middels varme til det er sprøtt (ca. 5-7 minutter). Legg det på et kjøkkenpapir for å bli litt mindre fettete. Stek kyllingen: Krydre kyllingfiletene med litt salt, pepper og eventuelt paprika eller hvitløkspulver. Stek kyllingfiletene på middels høy varme i en panne med litt olje til de er gjennomstekte (ca. 7-10 minutter). Skjær kyllingen i tynne strimler. Lag dressingen: Bland sammen soyasaus, honning og limejuice i en liten bolle. Rør godt til honningen er oppløst. Smak på dressingen og juster gjerne med mer lime eller honning etter eget ønske. Om du vil ha ekstra smak, kan du tilsette en liten mengde finhakket ingefær eller hvitløkspulver. Forbered grønnsakene: Skyll og skjær opp crispisalat, tomat og agurk hvis du vil bruke det. Du kan rive salaten i mindre biter for enkel spising. Monter wrapsene: Legg tortilla-lefsene på en skjærefjøl eller tallerken. Smør et lag med tyrkisk yoghurt på hver lefsen (ca. 1,5 ss per wrap). Legg på et lag med crispisalat, kyllingstrimler, sprø bacon og eventuelt tomat og agurk. Topp med dressing: Hell ca. 2-3 ss av honning-soyasaus-dressingen over fyllet (juster etter smak). Rull sammen: Rull wrapsene tett sammen og brett inn sidene for å lukke dem. Skjær gjerne wrapsen på skrå for en fin presentasjon og lett å spise. Denne oppskriften bør være akkurat passe for en voksen middag, og med de rette mengdene får du en deilig kombinasjon av smak. Hva synes du, er dette noe du kan tenke deg? Du sa: Er ikke 2 kyllingfileter for mye? ChatGPT sa: Du har helt rett – 2 kyllingfileter kan være litt mye for én person, spesielt hvis kyllingen er ganske stor. Jeg justerer oppskriften for en mer passende mengde: Kylling- og baconwraps med asiatisk honning-soyasaus-dressing (til 1 person) Ingredienser: 1 stor tortilla-lefse (eller 2 små, hvis du ønsker mindre wraps) 1 kyllingfilet (ca. 150-200g) 2 skiver bacon 1/4 hode crispisalat (eller etter ønske) 2 ss tyrkisk yoghurt 1 ss soyasaus 1/2 ss honning Saften fra 1/2 lime (juster etter smak) Eventuelt: 1/2 tomat, 1/4 agurk (kan sløyfes) Salt og pepper etter smak (Valgfritt: litt ingefær eller hvitløkspulver) Slik gjør du: Stek baconet: Stek baconet sprøtt i en panne på middels varme (ca. 5-7 minutter), og legg det på et kjøkkenpapir for å bli mindre fettete. Stek kyllingen: Krydre kyllingfileten med litt salt, pepper og eventuelt paprika eller hvitløkspulver. Stek kyllingen på middels høy varme i en panne med litt olje til den er gjennomstekt (ca. 7-10 minutter). Skjær kyllingen i tynne strimler. Lag dressingen: Bland sammen soyasaus, honning og limejuice i en liten bolle. Rør godt til honningen er oppløst. Juster smaken med mer lime eller honning etter ønske. Forbered grønnsakene: Skyll og skjær opp crispisalat, tomat og agurk om du ønsker det. Monter wrapsen: Legg tortilla-lefsen på en skjærefjøl eller tallerken. Smør et lag med tyrkisk yoghurt på lefsen (ca. 2 ss). Legg på crispisalat, kyllingstrimler, sprø bacon, og eventuelt tomat og agurk. Topp med dressing: Hell 2-3 ss av honning-soyasaus-dressingen over fyllet. Rull sammen: Rull wrapsen tett sammen og brett inn sidene for å lukke den. Dette gir en mer passende porsjon for én person. Høres det bedre ut? Du sa: Baconet er ferdig kuttet i små terninger. ChatGPT sa: Perfekt, da kan du bruke baconet i terninger! Det vil gi ekstra sprø og smakfulle biter i wrapsen. Her er en justert oppskrift med bacon i terninger: Kylling- og baconwraps med asiatisk honning-soyasaus-dressing (til 1 person) Ingredienser: 1 stor tortilla-lefse (eller 2 små) 1 kyllingfilet (ca. 150-200g) 2 ss baconterninger 1/4 hode crispisalat (eller etter ønske) 2 ss tyrkisk yoghurt 1 ss soyasaus 1/2 ss honning Saften fra 1/2 lime (juster etter smak) Eventuelt: 1/2 tomat, 1/4 agurk (kan sløyfes) Salt og pepper etter smak (Valgfritt: litt ingefær eller hvitløkspulver) Slik gjør du: Stek baconterningene: Stek baconbitene i en panne på middels varme til de er sprø og gyldne (ca. 5-7 minutter). Når de er ferdige, legg dem på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. Stek kyllingen: Krydre kyllingfileten med salt, pepper og eventuelt paprika eller hvitløkspulver. Stek kyllingen på middels høy varme i en panne med litt olje til den er gjennomstekt (ca. 7-10 minutter). Skjær kyllingen i tynne strimler. Lag dressingen: Bland sammen soyasaus, honning og limejuice i en liten bolle. Rør godt til honningen er oppløst. Juster smaken med mer lime eller honning etter eget ønske. Forbered grønnsakene: Skyll og skjær opp crispisalat, tomat og agurk om du ønsker det. Monter wrapsen: Legg tortilla-lefsen på en skjærefjøl eller tallerken. Smør et lag med tyrkisk yoghurt på lefsen (ca. 2 ss). Legg på et lag med crispisalat, kyllingstrimler, sprø baconterninger, og eventuelt tomat og agurk. Topp med dressing: Hell 2-3 ss av honning-soyasaus-dressingen over fyllet. Rull sammen: Rull wrapsen tett sammen og brett inn sidene for å lukke den. Baconterningene vil gi en fin sprø tekstur og ekstra smak til wrapsen! Hva synes du, ser dette godt ut? Du sa: Du angir baconterninger i spiseskjeer? Det er en underlig måleenhet for dette bruket, og veldig lite i dette tilfellet. ChatGPT sa: Du har helt rett! Bacon i terninger bør ikke måles i spiseskjeer, det var en feil fra min side. La oss justere dette til en mer realistisk mengde. Her er en bedre beskrivelse: Kylling- og baconwraps med asiatisk honning-soyasaus-dressing (til 1 person) Ingredienser: 1 stor tortilla-lefse (eller 2 små) 1 kyllingfilet (ca. 150-200g) 3-4 ss baconterninger (ca. 50-60g bacon) 1/4 hode crispisalat (eller etter ønske) 2 ss tyrkisk yoghurt 1 ss soyasaus 1/2 ss honning Saften fra 1/2 lime (juster etter smak) Eventuelt: 1/2 tomat, 1/4 agurk (kan sløyfes) Salt og pepper etter smak (Valgfritt: litt ingefær eller hvitløkspulver) Slik gjør du: Stek baconterningene: Stek baconbitene i en panne på middels varme til de er sprø og gyldne (ca. 5-7 minutter). Når de er ferdige, legg dem på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. Stek kyllingen: Krydre kyllingfileten med salt, pepper og eventuelt paprika eller hvitløkspulver. Stek kyllingen på middels høy varme i en panne med litt olje til den er gjennomstekt (ca. 7-10 minutter). Skjær kyllingen i tynne strimler. Lag dressingen: Bland sammen soyasaus, honning og limejuice i en liten bolle. Rør godt til honningen er oppløst. Juster smaken med mer lime eller honning etter eget ønske. Forbered grønnsakene: Skyll og skjær opp crispisalat, tomat og agurk om du ønsker det. Monter wrapsen: Legg tortilla-lefsen på en skjærefjøl eller tallerken. Smør et lag med tyrkisk yoghurt på lefsen (ca. 2 ss). Legg på et lag med crispisalat, kyllingstrimler, sprø baconterninger, og eventuelt tomat og agurk. Topp med dressing: Hell 2-3 ss av honning-soyasaus-dressingen over fyllet. Rull sammen: Rull wrapsen tett sammen og brett inn sidene for å lukke den. Med 3-4 ss baconterninger vil du få den perfekte mengden bacon i forhold til resten av ingrediensene. Høres dette bra ut? Du sa: Du angir fortsatt baconterninger i spiseskjeer. ChatGPT sa: Beklager for forvirringen! Jeg ser nå at du ønsker en mer praktisk måling for baconterningene. For en mer passende mengde, kan vi bruke vekten, da det gir en bedre indikasjon på hvor mye bacon du trenger. Kylling- og baconwraps med asiatisk honning-soyasaus-dressing (til 1 person) Ingredienser: 1 stor tortilla-lefse (eller 2 små) 1 kyllingfilet (ca. 150-200g) 50-60g baconterninger (ca. 3-4 skiver bacon, avhengig av størrelse) 1/4 hode crispisalat (eller etter ønske) 2 ss tyrkisk yoghurt 1 ss soyasaus 1/2 ss honning Saften fra 1/2 lime (juster etter smak) Eventuelt: 1/2 tomat, 1/4 agurk (kan sløyfes) Salt og pepper etter smak (Valgfritt: litt ingefær eller hvitløkspulver) Slik gjør du: Stek baconterningene: Stek baconbitene i en panne på middels varme til de er sprø og gyldne (ca. 5-7 minutter). Når de er ferdige, legg dem på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. Stek kyllingen: Krydre kyllingfileten med salt, pepper og eventuelt paprika eller hvitløkspulver. Stek kyllingen på middels høy varme i en panne med litt olje til den er gjennomstekt (ca. 7-10 minutter). Skjær kyllingen i tynne strimler. Lag dressingen: Bland sammen soyasaus, honning og limejuice i en liten bolle. Rør godt til honningen er oppløst. Juster smaken med mer lime eller honning etter ønske. Forbered grønnsakene: Skyll og skjær opp crispisalat, tomat og agurk om du ønsker det. Monter wrapsen: Legg tortilla-lefsen på en skjærefjøl eller tallerken. Smør et lag med tyrkisk yoghurt på lefsen (ca. 2 ss). Legg på et lag med crispisalat, kyllingstrimler, sprø baconterninger, og eventuelt tomat og agurk. Topp med dressing: Hell 2-3 ss av honning-soyasaus-dressingen over fyllet. Rull sammen: Rull wrapsen tett sammen og brett inn sidene for å lukke den. Med denne mengden baconterninger (ca. 50-60g) får du en god balanse i wrapsen. Høres dette mer riktig ut? Du sa: Jeg har nå startet matlagingen. Jeg har hel ingefær, kan det brukes i denne retten? ChatGPT sa: Ja, definitivt! Ingefær kan gi en ekstra frisk og krydret smak til både kyllingen og dressingen, og passer veldig godt med soyasausen og honningen i denne retten. Her er hvordan du kan bruke fersk ingefær: I dressingen: Skrell et lite stykke ingefær (ca. en 2-3 cm bit) og riv det fint på et rivjern. Tilsett 1/2 ts eller mer i dressingen, avhengig av hvor sterk ingefærsmak du ønsker. Dette gir dressingen en fin, litt skarp og frisk smak som komplimenterer de søte og salte tonene. I kyllingen: Hvis du vil ha ingefærsmaken i kyllingen også, kan du finhakke eller rive litt ingefær (ca. 1 ts) og steke det sammen med kyllingen. Det gir en ekstra dybde i smaken. Bruk gjerne ingefær i begge deler – både i dressingen og i kyllingen – for en full smak av ingefær. Pass på å starte med en liten mengde, ettersom ingefær kan være ganske potent! Hva synes du, skal du prøve å tilsette ingefær til begge deler, eller kun én av delene? Du sa: Altfor lite soyasaus, synes jeg. ChatGPT sa: Forstår, soyasausen kan gjerne få være mer fremtredende, spesielt siden den gir en deilig umami-smak! Du kan øke soyasausen for å få den mer intens. Hvis du ønsker en mer balansert smak med ekstra soyasmak, kan du bruke: 2 ss soyasaus (eller mer, etter smak) 1 ss honning Saften fra 1/2 lime 1/2 ts revet ingefær (hvis du bruker ingefær) Du kan begynne med denne mengden og så smake til, for å sikre at du får den perfekte balansen mellom søtt, salt og syrlig. Hva synes du om dette for en smakfull dressing? Du sa: En annen oppskrift sier at 1/8 dl soyasaus er passe. Hva er det i gram? ChatGPT sa: 1/8 dl soyasaus tilsvarer 12,5 ml, og siden soyasaus har omtrent samme tetthet som vann (ca. 1 g/ml), vil 1/8 dl soyasaus veie omtrent 12,5 gram. Så hvis du følger denne oppskriften, får du ca. 12,5 gram soyasaus. Er dette mer i tråd med det du ønsker? Du sa: Kan hende du hadde rett ang. mengden soyasaus. Men maten blir nå laget. ChatGPT sa: Så spennende at maten er på gang! Jeg håper du får en skikkelig smakfull middag. Er det noe mer du lurer på mens du lager maten, eller noen justeringer du vurderer? Jeg er her hvis du trenger noen tips eller ønsker å dele hvordan det går! 😊 Du sa: Veldig god mat! Den er nå spist. ChatGPT sa: Så bra at det ble vellykket, og at du likte maten! 😊 Det er alltid hyggelig å høre at en middag blir en suksess. Har du lyst til å prøve en ny oppskrift snart, eller er du i humør for noe annet i kveld? Endret 6. februar av Mannen med ljåen 1 2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå