Gå til innhold

Dagens middag


*NORGE*

Anbefalte innlegg

I dag blir det medisterkaker, poteter, rødkål, gulrøtter og brun saus. 

Egentlig er jeg greit ferdig med julemat, men vi kom på at vi hadde kjøpt en pakke medisterfarse som måtte stekes opp snart ...

  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Karltorbj skrev (På 4.1.2025 den 22.28):

Toro peppersaus med ei blokk, med Toro kyllingbuljong, hvitloek og stekt kjoettdeig.

Mandelpoteter og erterstuing ( heimelaga ) med chili og honning.

Tror jeg maa komme med en advarsel her.

Den var virkelig god, men ble veldig hard for magen, den erterstuingen.

Endret av Karltorbj
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (2 minutter siden):

Kjempegodt, veldig enkelt og raskt.

Kun ei gryte med litt varmt vann og thats it.

Slenger alltid en buljongterning oppi, men ja, enkelt og digg.

Digg den ketchupen og, men den egnet seg ikke helt på wienerpølse, bedre på burger. 😅

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Duriello skrev (4 minutter siden):

Slenger alltid en buljongterning oppi, men ja, enkelt og digg.

Digg den ketchupen og, men den egnet seg ikke helt på wienerpølse, bedre på burger. 😅

Buljong er  sikkert fint.

En slakter raadet meg, til aa ha litt salt i, naar jeg trakk poelser.

Mer luksus, din variant. 😀

  • Liker 2
Lenke til kommentar

"Hjemmelaget" İskender kebap.

Ferdig stekt, frosset kebabkjøtt fra en importbutikk, klart for oppvarming i micro eller stekepannen. Servert med ruccola, nan-brød og tyrkisk yoghurt. Usikker på om det er helt autentisk med ruccola og nanbrød, men nært nok.

Kjøttet er laget i Danmark, for de som er skeptisk til kjøtt fra importbutikker.
Tyrkisk yoghurt selges også på Meny. Det er en god og mild yoghurt som ikke renner utover. Jeg bruker den ofte.

Endret av Mannen med ljåen
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (41 minutter siden):

Matlei? Da anbefaler jeg en tur til importbutikken for å få inspirasjon. Sistnevnte kebabkjøtt var en stor suksess, og tok kortere tid å varme i stekepanna enn å forvarme stekeovnen for ferdigpizza. De hadde også store poser billig, lokalprodusert ruccola, som heretter vil ha en fast plass i mitt kjøleskap. Nan-brødet har jeg i fryseren, nuker dem enkeltvis i microen og brødristeren ved behov. 

I kjøleavdelingen finner man ulike varianter av denne fetaosten. Knallgod i salat, som jeg ofte spiser. Da bruker jeg også svarte oliven, agurk, cherrytomat og hvis jeg skal være fancy: skinkeboks.

Kunne vurdert det hadde det ikke vært for 1.5 time hver vei med bil til nærmeste importsjappe + bomstasjon. 🙃

 

Edit* Flott at du lager link rett til produktene du benytter deg av! 👌👌

Endret av Duriello
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

https://www.jamoona.com/products/haldirams-283g-minute-khana-rajma-raseela-spicy-vegan-2-serves

Indisk suppe med bønner. Jeg serverte med tyrkisk yoghurt og nan-brød. Veldig god, og veldig rask i micro. 

Også kjøpt i importbutikken. Beskrivelse funnet på nettet: 

Red kidney beans cooked in spicy onion and tomato gravy.

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Ca. 2,5 kg svineribbe(tynnribbe) koser seg i ovnen. Serveres med kålrotstappe, medisterkaker og julepølser. Osv..

Litt akevitt og rødvin har jeg også. Resten av kjøttet fryses ned for senere bruk, det være seg pytt i panna, betasuppe og gryteretter.

 

Endret av Jarmo
  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Shashlik

Har ikke grill, så det blir tilberedt i ildfast form i stekeovnen med oppkuttet løk, tomat, paprika og olivenolje. Dette var godt. Kjøttet hadde røyksmak, og minner veldig om grillmat fra tyrkist restaurant. Derfor spiste jeg det med tyrkisk yoghurt. Burde også hatt ris eller bulgur til, men jeg laget så mye grønnsaker at det var unødvendig. Ny rett i repertoaret. Skal definitivt lages igjen.

Kjøpte kjøttet i disken på den lokale importbutikken, som fokuserer på østeuropeiske land. Vanlig rett i Sovjetunionen.

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...