Gå til innhold

Dette må til for å gi Gullfaks- og Snorre-feltet strøm fra flytende vindturbiner [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette er ment å skulle være et miljøprosjekt for å få ned norske utslipp med antatt

200 000 t CO2 pr. år. Men dette angår kun det norske utslippsregnskapet, fordi gassen som spares på feltet, har ingen annen vei å gå enn til markedet og bli brent der. Altså, i europeisk (eller global), sammenheng er miljøeffekten lik null. Dette gjelder uansett hvilket eksportscenario for gass som legges til grunn, fordi all gass som produseres, må ende opp i et marked og bli brent.

Det er fantastisk at dette enkle resonnementet ikke er, eller vil bli, forstått.

Equinor ser altså for seg å bruke 5 milliarder kroner på dette, hvorav halvparten skal dekkes av fellesskapet. Like ille er det at både norske myndigheter og våre miljøorganisasjoner synes at dette er et godt forslag.

Roten til ondet er hvordan utslippsreduksjon innenfor EU + Norge skal oppnås, ved å definere utslippsmål for hvert land. Her har Norge vært en pådriver og vi må nå vårt utslippsmål, koste hva det koste vil. Alternativet for Norge er å bidra til langt billigere miljøtiltak i Europa, ved å kjøpe utslippskvoter, Men det er politisk lite spiselig å kjøpe seg ut, for vi har penger nok og prestisjen (vi er best), teller mest.

Baksiden av medaljen ved å føre en slik politikk er ikke bare at det skaper politikerforakt, men også at folk flest taper interesse for miljøtiltak. Det er å håpe at stadig flere ser galskapen i mye av det vi holder på med av såkalte tiltak, for å oppnå reduksjon i utslipp av CO2.

Kjell Traa

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...