Gå til innhold

Tusen tonn sauekjøtt går til dyrefor heller enn å senke prisene ut til forbrukere.


8DX8QO0Y

Anbefalte innlegg

Hvis det hadde vært planøkonomi, så hadde prisene blitt senket sånn at alle kunne få råd til å kjøpe maten.

 

 

Løsningen er å starte opp en ekstra matdistributør som bøndene da kan selge kjøttet sitt rimelig til, for så at kundene kan nyte litt godt av den prisen. Det kan fungere i et kapitalistisk system hvor grådigheten ikke er fullt stå stor som de korrupte matdistributørene som finnes i markedet i dag.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lammekjøtt og storfekjøtt har nesten heilt lik fettmengde og fettplassering?

 

Ja det kan så være. Men det er jo gjerne spesiellt ved pinnekjøtt til julefeiring man ser vasker tette seg. Pluss fårikål er vel ikke så veldig langt unna selv om pinnekjøtt tar "kaken".

 

Spiser mer kylling, gris og av og til de andre typene kjøtt. Gjerne fordi det er rimeligere å kjøpe, pluss har noe magrere kjøtt da fettet ikke er marmorert inn i kjøttstykkene som på storfe og muligens fårekjøtt.

 

Sier ikke nei til en skank av lammekjøtt i rødvinssaus eller hva de nå pleier å servere det i. Finnes sikkert andre varianter saus til.

Endret av G
Lenke til kommentar

 

Jeg ville fylt fryseren hvis det kostet så lite som femti kroner kiloen f.eks. da hadde de tjent på det også. Men bøndene skal ha hundre til tohundre kroner kiloen må vite. Ellers sier de "fuck you" og selger til afghanistan for under selvkost.

 

De oppgitte prisene gjelder ferdig foredlet sauekjøtt fra Nortura.

Bøndene får nesten ingen ting igjen. Helt ned mot fire kroner kiloen:

https://www.dagbladet.no/nyheter/bonde-raser-over-prisen-pa-sauekjott-gir-sauene-til-hundene-i-stedet-for-a-levere-dem-til-slakteriet/68844534

Lenke til kommentar

Ja det kan så være. Men det er jo gjerne spesiellt ved pinnekjøtt til julefeiring man ser vasker tette seg. Pluss fårikål er vel ikke så veldig langt unna selv om pinnekjøtt tar "kaken".

 

Spiser mer kylling, gris og av og til de andre typene kjøtt. Gjerne fordi det er rimeligere å kjøpe, pluss har noe magrere kjøtt da fettet ikke er marmorert inn i kjøttstykkene som på storfe og muligens fårekjøtt.

 

Sier ikke nei til en skank av lammekjøtt i rødvinssaus eller hva de nå pleier å servere det i. Finnes sikkert andre varianter saus til.

 

Dette er sikkert off-topic så det held. Men hovedgrunnen til at fårikål og pinnekjøtt oppleves som feitare er nok tilberedningsmåten der kjøttet blir dampa slik at fettet i kjøttet får renne ut av kjøttet. Oksekjøtt blir ikkje ofte tilberedt på same måte då dette kjøttet enten blir stekt på høg varme som biff eller kokt i ei gryte der fettet blir ein del av sausen.

Lenke til kommentar

De oppgitte prisene gjelder ferdig foredlet sauekjøtt fra Nortura.

Bøndene får nesten ingen ting igjen. Helt ned mot fire kroner kiloen:

https://www.dagbladet.no/nyheter/bonde-raser-over-prisen-pa-sauekjott-gir-sauene-til-hundene-i-stedet-for-a-levere-dem-til-slakteriet/68844534

 

Bonden ville sikkert fått mer igjen for å kjøpe råolje lagre det noen måneder på tank, og så selge det igjen :p

 

Edit:

Sauene dauer jo ikke av seg selv. Vinterforing må kanskje til. Men de vil jo kunne la seg slakte neste år også.

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...