Vestlandstuppå Skrevet 26. august 2018 Del Skrevet 26. august 2018 (endret) Hei Jeg skal arrangere selskap for min far i anledning 70-årsdag. 16 personer. Hovedretten blir hjemmelaget tikka masala. Har testet den på hovedpersonen, så den er klarert? Men har lyst å lage en forrett også, og da helst noe som ikke er indisk. Kan bli for mye av det gode for den eldre garden. Har noen et forslag til en kald forrett som kan passe smaksmessig til denne hovedretten ? På forhånd mange takk ❤️ Endret 26. august 2018 av Vestlandstuppå Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 26. august 2018 Del Skrevet 26. august 2018 (endret) Suppe eller salat av noe slag med tanke på at tikka masala er veldig mektig, så er det greit å ha en lett forrett. Endret 26. august 2018 av Malmern Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 26. august 2018 Del Skrevet 26. august 2018 (endret) En eller annen form for indisk dumpling. Momo, for eksempel. Jeg ville lagd 3 stk fritert momo og dipp til hver person, til forrett. Endret 26. august 2018 av Dragen Lenke til kommentar
*NORGE* Skrevet 26. august 2018 Del Skrevet 26. august 2018 Indisk mat har ikke forrett, hovedrett og dessert a la Europa. Gå heller rett løs på kylling Tikka Masala og server en grønn salat til å rense munnen med og/eller en kule issorbet (minimalt søt og mer i "style India" med anis, ingefær, kanel, grønn te eller lignende - i tilfelle etter salaten) som mellomrett(er) før desserten. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 27. august 2018 Del Skrevet 27. august 2018 Trur kanskje eg heller hadde sattsa på ein "etter-rett" som kan ta litt brodden av kryddersmaken. Og deretter eventuelt ein desert. Lenke til kommentar
Vestlandstuppå Skrevet 27. august 2018 Forfatter Del Skrevet 27. august 2018 Takk for alle svar Smart det med noe friskt rett etter maten. Tror jeg går for det. Leste at det blir laget en fruktsalat hvis det blir brukt forrett til indisk mat, så kan kanskje ta det som « mellomrett» ? Sorbe hørtes jo herlig ut, usikker på hvordan den lages og om mine evner strekker til ?? Lenke til kommentar
*NORGE* Skrevet 28. august 2018 Del Skrevet 28. august 2018 (endret) .... Sorbe hørtes jo herlig ut, usikker på hvordan den lages og om mine evner strekker til Neida, veldig enkelt, lager du kylling Tikka Marsala klarer du uten problem denne. Tar ingefær-/anis-/kaffirlimesorbet som eksempel (kaffirlimeblader krever en innvandrerbutikk og kan utelates, men da mister man en smak ikke helt uten betydning samt den fine grønne fargen) 9dl kokosnøttvann/-juice (IKKE kokosmelk, innvandrerbutikk er godt bud, men VELassorterte andre butikker har også) 200 gram melis 1/2 dl sitron- eller limesaft 12 kaffirlimeblader (prøv innvandrerbutikken) 1 stor spiseskje finrevet (fersk) ingefær 3 store stjerneanis (prøv apoteket) Knus kaffirlimbladene grovt, tilsett i kokokosnøttvannet, varm til kokepunktet og la småkoke en skund LIKE over kokepunktet.til bladene er lyst olivengrønne Sil fra restene av kiffirlimebladene, tilsett anis og melis, fortsett kokeprosessen ca 20 minutter. Fisk opp anisen og ta gryten over i vann tilsatt isbiter. Rør inn sitron-/limesaft og finrevet ingefær, blandt godt og ha i boks som tåler frysing Putt i fryseren og rør om hver halve time til sorbeten har passe konsistens Fordel en iskule eller to pr asjett og pynt etter ønske Endret 28. august 2018 av *NORGE* 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå