Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Port forwarding på Telenor DWR-961 4G ruter


Anbefalte innlegg

Hei!

Har etterhvert brukt ganske så mye tid på å prøve å sette opp port forwading på min D-Link DWR-961 4G ruter som jeg kjøpte fra Telenor. Formålet et å kunne lese av  status fra solcelleanlegget jeg har installert på hytta over internet.

 

Så lenge jeg er på lokalt wifi (på hytta) så greier jeg å lese av informasjonen jeg er ute etter, men utfordringen er gjøre det slik at jeg kan ha tilgang også vi internet når jeg er hjemme. 

 

Forstår ikke hvorfor det ikke virker, men har heller ikke veldig mye erfaring med dette.

 

Har prøvd å kontakte både Telenor og D-Link for å få en bruksanvisning på ruteren, men ingen av dem kan sende meg det dessverre.... 

 

Noen som greie på dette og kan sette opp en liten liste for å få dette til?

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilket APN bruker du på ruteren? Hvis standard APN fra Telenor brukes («telenor»), er det ikke mulig å nå ruteren eller noe ‘på innsiden’ av den. Ved å bruke Telenors APN «internet.public» skal man kunne nå ruteren og innsiden (forutsatt riktig oppsett på ruteren.) Tror uansett du ikke får fast offentlig IP-adresse så du må bruke en DNS-tjeneste for dynamisk registrering av ruterens offentlige adresse (type DYNDNS) og så bruke dette DNS-navnet for å nå ruteren/innsiden.

Lenke til kommentar

Hei Hårek

 

Takk for svar. Men dessverre finner jeg ikke noe om Port forward på den linken du sendte meg. Mulig jeg misforstår deg men når jeg ser på side 42 har den overskrift "Applications" og ikke finner jeg noe om "Port forwarding" her. Heller ikke i hele dokumentet. 

 

Ruteren du har sendt link til heter også DWR-961 men det er ikke den samme DWR-961 ruteren som Telenor selger (link). Det er Telenor ruteren jeg ikke finner user manual til. Men trenger jo ikke user manual heller bare noen kan hjelpe meg med port forwarding.....

Lenke til kommentar

Hi NoBo

 

Litt usikker på hvilen APN jeg bruker, men tror det er "telenor". Skal sjekke når jeg kommer meg på hytta der ruteren står i løpet av de nærmeste dagene. Tror du har rett når det gjelder dynamisk dns og jeg har derfor satt det opp etter beste evne. Ser frem til å få dette til å fungere. Skulle ikke være så lett dette.... :wallbash: 

Lenke til kommentar

Hei igjen! Fikk det til å virket - nesten. Men kun på min mobil, og bare i går..... Merkelig! Mobilen min benytter samme mobilabonement som det som er i min 4G ruter, så vet ikke om det er det som er årsaken. Når jeg nå prøver igjen i dag så virker det ikke...... Men gir meg ikke, skal fortsette å prøve. Tips mottas med takk!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

... Formålet et å kunne lese av  status fra solcelleanlegget ...

Hva er dette slags utstyr ?

 

Poenget er at det er enklere om dette utstyret kunne laste opp informasjonen noe sted (periodisk) og du deretter kunne hente det derfra. Om dette er noe f.eks. leverandøren av utstyret kan tilby (aka. "skyløsning").

 

Slikt ISP utstyr levert til hjemmebruk er gjerne begredelig og ustabilt mht NAT, VPN, dyndns og denslags. Det virker knapt nok til oppgavene det ment for.

 

Men som nevnt over, du trenger dyndns og NAT ("Network adress translation"/"Port forwarding") eller VPN. Med enkel NAT slipper du hele verden inn på solcelle utstyret, slik sett vil VPN kanskje heller være å fortrekke, men da må routeren støtte det (samt urstyret du skal koble opp med).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...