Person 22 Skrevet 9. august 2018 Del Skrevet 9. august 2018 Hei. Jeg har i alle år følt at jeg må spy etter at jeg har spist. Da jeg var rundt 11 så slutta jeg med det etter å få tatt kontakt med doktor og fikk medisiner mot sure oppstøt. Etter det har jeg kun måtte spy(følt at jeg måtte spy) etter at jeg hadde spist pølse. Jeg har det son fortsatt og begynner å gå lei av å måtte spy/spy etter pølsemåltider. Det skjer kun etter at jeg har spist pølse. Mvh Person 22 Lenke til kommentar
Populært innlegg TheKims Skrevet 9. august 2018 Populært innlegg Del Skrevet 9. august 2018 Er det ikke bare å la være å spise pølser da? 14 Lenke til kommentar
Person 22 Skrevet 9. august 2018 Forfatter Del Skrevet 9. august 2018 Er det ikke bare å la være å spise pølser da? Men det er godt da :/ Lenke til kommentar
KriZZ Skrevet 10. august 2018 Del Skrevet 10. august 2018 Hørt at heroin skal være enda bedre Lenke til kommentar
NorsknRev Skrevet 10. august 2018 Del Skrevet 10. august 2018 Jeg kan fortelle deg hva pølse inneholder. Da slutter du å spise pølse. 2 Lenke til kommentar
AnnonymG Skrevet 10. august 2018 Del Skrevet 10. august 2018 Hvis pølser er det ENESTE du blir kvalm av - så ser jeg ikke helt problemet? Jeg blir kvalm av å spise lungemos, så jeg lar være. 3 Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 10. august 2018 Del Skrevet 10. august 2018 Jeg har selv mine teorier om pølser. Det blandes så mye forskjellig greier i det som vi ikke vet om. Jeg får dessverre kick selv et par-tre ganger i året, og er like skamfull hver gang for at jeg støtter industrien ^^ tenk dét, at pølser er det som spises mest på selve nasjonaldagen vår! Det burde vært røyketønner med svin, lam og laks! Vel, nok om det. Hvis jeg skal prøve å svare seriøst på problemet ditt, så har jeg to teorier: 1) Det er noe med konsistensen som virker frastøtende på ett eller annet underbevisst nivå. 2) Det er noe i selve pølsa som du ikke tåler. Jeg kan fortelle deg hva pølse inneholder. Da slutter du å spise pølse. Please do! Har alltid prøvd å få svar ut av folk som har jobbet i pølsefabrikk, uten hell. Lenke til kommentar
Dubious Skrevet 10. august 2018 Del Skrevet 10. august 2018 Samme i pølse, som det er i kjøttdeig og andre kjøttvarer som er kvernet Lenke til kommentar
€uropa Skrevet 10. august 2018 Del Skrevet 10. august 2018 "Den som vet hvordan lover og pølser blir laget, får aldri mer en rolig natts søvn." - Otto von Bismarck Lenke til kommentar
vidor Skrevet 14. august 2018 Del Skrevet 14. august 2018 (endret) Pølser inneholder vel som regel avskjær, fettet som ikke er i marmoreringen i kjøttet, bindevev, hodekjøtt, krydder og tilsetningsstoffer som får det til å henge sammen. En del produsenter bruker nok MUK (maskinelt utbeinet kjøtt) også.Største minuset med pølser er vel generelt holdbarheten p.g.a at man kverner opp alt og sprer bakteriene i hele massen istedet for at de ligger på overflaten slik som med hele kjøttstykker. En annen ulempe er høyt innhold av fett, samt at de promoterer tarmkreft. Endret 16. august 2018 av vidor Lenke til kommentar
NorsknRev Skrevet 14. august 2018 Del Skrevet 14. august 2018 Hvordan er det med hjerter, lunger og hjernemasse? Lenke til kommentar
vidor Skrevet 14. august 2018 Del Skrevet 14. august 2018 Avskjær kan vel tolkes som et vidt begrep, og dermed har det kanskje ulik betydning hos forskjellige produsenter. Hjerte er vel temmelig normalt å bruke, mer usikker på lunger, og hjernemasse forekommer nok bare ved feil. 2 Lenke til kommentar
Dubious Skrevet 14. august 2018 Del Skrevet 14. august 2018 MUK er så vidt jeg vet forbudt å bruke i menneskemat i Norge Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 14. august 2018 Del Skrevet 14. august 2018 (endret) MUK er så vidt jeg vet forbudt å bruke i menneskemat i Norge Det er kun storfe og sau som er forbudt pga. kugalskap og andre sykdommer. Endret 14. august 2018 av Malmern Lenke til kommentar
Dubious Skrevet 14. august 2018 Del Skrevet 14. august 2018 Det er kun storfe og sau som er forbudt pga. kugalskap og andre sykdommer. Hvilke andre dyr er det vi slakter i stort omfang? Lenke til kommentar
NorsknRev Skrevet 14. august 2018 Del Skrevet 14. august 2018 Gris. Gris. Gris. Det er svinekjøtt i det aller meste, selv pepperoni som opprinnelig er en fårepølse. Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 15. august 2018 Del Skrevet 15. august 2018 (endret) Hvilke andre dyr er det vi slakter i stort omfang? Kylling og kalkunprodukter som er varmebehandlet (Karbonader, kjøttboller ol.) kan inneholde MUK. Endret 15. august 2018 av Malmern Lenke til kommentar
vidor Skrevet 15. august 2018 Del Skrevet 15. august 2018 Det er som sagt ikke lov med MUK fra storfe, men en har lov å bruke fra fjærkre som kylling og kalkun. Husker det ble gjort en undersøkelse ang frokostprodukter og det var vel over 50% av de lovpålagte ingredienslistene som ikke stemte når de ble analysert på laboratorie. Regner med dette er overførbart til pølseproduksjon også. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 15. august 2018 Del Skrevet 15. august 2018 (endret) Det er skrevet en master om emnet i 2014 for dem som er "sulten". https://brage.bibsys.no/xmlui/bitstream/handle/11250/281012/master_01_mari_wrsted_nordli.pdf?sequence=1&isAllowed=y Endret 15. august 2018 av vidor Lenke til kommentar
Fartlitter Skrevet 15. august 2018 Del Skrevet 15. august 2018 Trodde dette bare var meg, blir litt kvalm men ikke såpass at man må spy, dårlig på en måte fordi du kjenner fettsmaken også?. Vanskelig å forklare. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå