Gå til innhold

Sony slipper mobilkamerasensor på 48 megapiksler


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Men Huawei sin sensor i P20 er jo sikkert laget av Sony da. Så dette er vel gjerne bare ny versjon av den sensoren?

 

Dette er en mindre sensor (1/2") mens huawei bruker en 1/1,7"

Så det kan tenkes at de kommer med en enda mer oppløst sensor i den størrelsen.

Lenke til kommentar

Når alt kommer til alt, er det uansett sensorstørrelsen som dikterer hva man kan få ut av det i forhold til egenskaper i dårlig lys. Foruten BSI, har det ikke kommet noe ny teknologi som dikterer at det blir noe spesielt bra greier i dårlig lys, dette heller. Alt som tilsynelatende leverer gode resultater i dårlig lys, i mobiltelefoner, har utelukkende en god algoritme for å kjøre støyfjerning.

 

Men det er jo kjekt at det utvikles løsninger.

 

Og når det gjelder sensorstørrelsen, så er det jo underlig at den kalles 1/2". For den er jo ikke i nærheten av å være en halv tomme stor. Akkurat som at 1" sensorene ikke er i nærheten av å være en tomme stor. Forstår ikke hvorfor de har fått de betegnelsene. Noen som vet?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Se på brukeren over deg. Han/hun skriver tallet som om det var et forhold mellom tall før skråstrek og etter skråstrek. Kan det være fasiten du etterspør?

 

Jeg trodde "-tegnet også kunne bety sekunder elns. Hvor da '-tegnet betyr minutter (forbehold om at jeg har plassert minutter og sekunder riktig da til tegnene).

 

Det ser også ut til at symbolene er flittig brukt om bueminutter, buesekunder..

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Prime_%28symbol%29

 

 

Her om du ikke gidder å lese første lenke:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Minute_and_second_of_arc

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Minute

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Second

Endret av G
Lenke til kommentar

"Sensor sizes are expressed in inches notation because at the time of the popularization of digital image sensors they were used to replace video camera tubes. The common 1" circular video camera tubes had a rectangular photo sensitive area about 16 mm diagonal, so a digital sensor with a 16 mm diagonal size was a 1" video tube equivalent"

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Image_sensor_format#Table_of_sensor_formats_and_sizes

 

Så for å finne faktisk størrelse på digital brikke er nok det beste å bare slå opp i tabell. Ellers må du regne om fra tube til flat sensor.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Men Huawei sin sensor i P20 er jo sikkert laget av Sony da. Så dette er vel gjerne bare ny versjon av den sensoren?

 

Finnes ingen som bekrefter at det er Sony sensor, alle testene viser til Huawei sensorer (det er 3 av de) utviklet sammen med Leica.

En ting som er sikkert er at Leica ikke har produsert den, det er mer markedsføring en samarbeid. Selv om lecia Har vært med på noe. Vis du ser Jerryrig på YouTube når han åpner p9 så er det et kinesisk selskap som er påført sensoren, så jeg setter pengene mine på at de kjøper enten igjennom 3 part fra sony (sony lisens, andre produserer) eller bare fra et foreløpig ukjent kinesisk produsent. Gode kameraer er de, men ikke pga Leica.

Lenke til kommentar

Finnes det faktisk produsenter og selgere som fortsatt bruker megapixler som mål for hvor bra et kamera er...?

 

Les artikkelen du så slipper du stille så dumme spørsmål... MP er fortsatt EN av de viktige aspekt ved en sensor, ikke alt. De forklarer hvordan sensoren fungerer vis du tar deg litt lenger tid før du flyr ned til kommentarfeltet så kanskje du hadde sluppet å stille et så slapt spørsmål...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...