AuroraG Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 Skal på telttur med mann og to barn. Begge barna er i midten- og slutten av barneskolealder. Planen er to overnattinger om været holder seg. Vi pleier å telte på samme sted hver sommer men har kun vært en natt av gangen tidligere. Vi må kjøre båt over til der vi skal telte men det er ikke mer enn 200-300 meter fra båten, evt noen hundre meter lengre om det er fjære. Det er ulendt terreng, bratte berg, kratt og trær. Vi må også bære ca 300 meter fra bil til båt. Det er bålplass der og godt tilrettelagt for grilling(bålforbudet er opphevet her). Tidligere har vi pleid å ha med grillmat i kjølebag, men det er veldig tungt å bære og bagen holder ok temp kun til morgen dag to, altså under et døgn. Vi har vært inne på tanken med pasta, ferdig saus på glass, spekeskinke og noe salat til, men det frister ikke så veldig mye. Selv om vi camper vil vi gjerne spise god og ordentlig mat. Vi har med bålrist og panner og gryte til stormkjøkken som vi kan lage mat i. Vil gjerne ha gode forslag til god mat. Tar også i mot forslag til frokost og lunsj også, både kald og varm. Vi har mulighet til å forberede mat hjemme for å ta med også. Lenke til kommentar
8DX8QO0Y Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 Jeg bruker å smøre på et par brød og ta med masse bixit kjeks og saftfyll. Lenke til kommentar
AuroraG Skrevet 12. juli 2018 Forfatter Del Skrevet 12. juli 2018 Jeg bruker å smøre på et par brød og ta med masse bixit kjeks og saftfyll. Brød høres jo veldig fornuftig ut. Har du tips til godt pålegg som ikke trenger «kjøleskapstemperatur»? Lenke til kommentar
8DX8QO0Y Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 Brød høres jo veldig fornuftig ut. Har du tips til godt pålegg som ikke trenger «kjøleskapstemperatur»? Jepp, bruk spekepølse eller annen spekemat, fenalår eller spekeskinke. 1 Lenke til kommentar
AuroraG Skrevet 12. juli 2018 Forfatter Del Skrevet 12. juli 2018 Jepp, bruk spekepølse eller annen spekemat, fenalår eller spekeskinke. Takk for tips! Det skal vi ta med oss. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 Drytech/real turnat, frysetørket der man tilsetter varmt vann. Relativt dyrt, men smaker ganske godt og holder seg veldig lenge. Lenke til kommentar
AuroraG Skrevet 12. juli 2018 Forfatter Del Skrevet 12. juli 2018 Drytech/real turnat, frysetørket der man tilsetter varmt vann. Relativt dyrt, men smaker ganske godt og holder seg veldig lenge. Vet ikke om noen som selger det i nærområdet her. Rekker ikke å bestille på nett da vi drar i morgen. Lenke til kommentar
8DX8QO0Y Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 (endret) Pålegg på metalltube eller metallboks fungerer også, så lenge man bruker opp hele tuben/boksen på ett måltid XXL brukte å selge sånn frysetørket mat fra den produsenten før ihvertfall. Og god tur! Endret 12. juli 2018 av 8DX8QO0Y Lenke til kommentar
Krozmar Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 De selger det vel på de fleste sportsbutikker tror jeg... G-Sport husker jeg solgte det her i distriktet... Lenke til kommentar
aklla Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 Det er absolutt verdt å stikke innom den lokale sportsbutikken ja, sjansen er stor for at de har det. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 Jeg kjøper militærrasjoner på eBay. Søk etter MRE. Jeg er stor fan av militærrasjoner. Har satt til livs miitærrasjoner fra Litauen, Kazakhstan, Polen, Russland osv. Har fortsatt noen fra USA, Storbritannia, Frankrike og Danmark liggende. Alltid spennende å se hva man får. De er pakket for holdbarhet, næring, vekt og størrelse. Trenger ikke bruke bål. 1 Lenke til kommentar
aklla Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 Men TS sier jo de drar på telttur i morgen, kommer ikke langt med eBay da.. Lenke til kommentar
flamethower1234 Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 Ta med deg noen Wasa ferdig knekkebrød på turen også. Lenke til kommentar
AuroraG Skrevet 12. juli 2018 Forfatter Del Skrevet 12. juli 2018 Rekker nok ikke å få noe fra eBay før vi drar nei? Xxl har vi ikke her, men skal sjekke ut g-sport. Ikke all verdens med utvalg der, men skal gjøre et forsøk. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 Stemmer, men det kan vurderes til neste tur. Det tradisjonsrike produktet Snurring eller Turistproviant kan jo vurderes. Det tilsvarer forsvarets RSP, eller Død mann på boks. Ikke sikkert det faller i smak, men er populært med speilegg. Posesupper dra Toro kan jo like godt tilberedes i skogen. Og grillmat, om dere kan bære vekten. Lenke til kommentar
AuroraG Skrevet 12. juli 2018 Forfatter Del Skrevet 12. juli 2018 Pålegg på metalltube eller metallboks fungerer også, så lenge man bruker opp hele tuben/boksen på ett måltid XXL brukte å selge sånn frysetørket mat fra den produsenten før ihvertfall. Og god tur! Leverpostei, makrell i tomat o.l spiser ingen av oss. Men smøreoster på tube er vi veldig glade i. Holder de seg selv om det blir romtemperatur også? Lenke til kommentar
AuroraG Skrevet 12. juli 2018 Forfatter Del Skrevet 12. juli 2018 Stemmer, men det kan vurderes til neste tur. Det tradisjonsrike produktet Snurring eller Turistproviant kan jo vurderes. Det tilsvarer forsvarets RSP, eller Død mann på boks. Ikke sikkert det faller i smak, men er populært med speilegg. Posesupper dra Toro kan jo like godt tilberedes i skogen. Og grillmat, om dere kan bære vekten. Vi er en kresen gjeng, så noe død mann på boks er det nok ingen av oss som spiser. Toro suppe er absolutt et alternativ. Vi tenker pannekaker til lunsj den første dagen, røre på termos, grillmat til middag/kvelds den første dagen. Men trenger gode alternativer til middag på dag to da kjølebaggen ikke lengre kjøler. Lenke til kommentar
ikek Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 (endret) Tørrmat ala drytech er greit, men kanskje ikke så mye mer enn det. Jeg ville holdt meg til litt ferskere vare. F.eks kjøtt av noe slag til første, kanskje andre dag (avhengig av temp) og foredlet eller tørrmat resten. Så lenge det er greit å bære ekstra for å få litt bedre mat ville jeg satset på egenkomponert / ferskmat. Brød, evt. pinnebrød/pannebrød kan lages på stedet, bare ta med ingredienser. Eventuelt ta med et brød eller to fra butikken. Til pålegg fungerer det meste som er hjemme i kjøleskapet, kanskje med unntak av kokt skinke. Husk at det ofte går med litt mer kalorier på tur så kaloriholdige varer kan være greit. Ting på tube varer lenge nok. Tubeost ville jeg brukt etter en dag eller tre i romtemperatur. Stol på nesa og smaksløkene. Lukter/smaker det feil er det som regel feil. Nugatti og honning synes jeg er greit på tur. Ristet brød egg og bacon er god frokost/lunsj/middag. Ikke er det vanskelig å lage og av en eller annen grunn smaker det litt ekstra godt. PS: hvis det ikke er mulig å ha med kjølebag o.l. frys en eller to 0.5 L med vann og legg de rundt kjøttvare, pakk så i egen plastpose (fremtidig søppelpose), og pakk det inn i de varme klærene som blir med på tur (f.eks ullgenser). Burde holde seg fra morgen til utpå ettermiddagen. edit: glemte en ting God Tur! Endret 12. juli 2018 av ikek Lenke til kommentar
8DX8QO0Y Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 Leverpostei, makrell i tomat o.l spiser ingen av oss. Men smøreoster på tube er vi veldig glade i. Holder de seg selv om det blir romtemperatur også? Tror de holder seg ja, men best å bruke opp hver tube etter hvert som de åpnes sikkert. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 12. juli 2018 Del Skrevet 12. juli 2018 Husk forresten at det er mulig å pakke inn noe av maten, f.eks det til dag to noe vanntett og senke det ned i vannet, slik at det holder seg i det minste kjølig. Alt etter vanntemperatur, men er gjerne betydelig kaldere enn i luften uansett. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå