Gå til innhold

GeForce RTX 20** tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har jobbet en del med oppskalering av video, og det er som regel ikke noe problem kvalitetsmessig ved å oppskalere en godt stykke.

Hvis man i tillegg har perfekt datagenerert grafikk kombinert med prebaked maskinlæring basert på høyoppløselig kildematerial har man et ekstremt godt utgangspunkt for å få gode resultater. Resultater er aldri bedre enn det bakenforliggende systemet/software som genererer det, så det som blir lansert nå er bare starten på hva en kan få ut av teknologien over tid når den fintunes.

Forskjellen er i at under oppskalering av video prøver man å spre informasjonen i en piksel ut over flere piksler.

DLSS fungerer slik jeg har forstått det på samme måte som checkerboard rendering, men med en vesentlig bedre oppskaleringsalgoritme.

 

 

 

Normalt

p><p>\end{bmatrix}

Alle tensorene i matrisen må regnes ut

 

DLSS før det sendes til tensorkjernene

p><p>\end{bmatrix}

 

Så genereres variablene med maskinlæringsalgoritmen, samt informasjon fra forrige bilde:

p><p>\end{bmatrix}

 

Her brukes chart?cht=tx&chl=P for å angi normalt beregnede piksler, og chart?cht=tx&chl=p for å angi maskinlærings-genererte piksler.

 

 

 

Den informasjonen man ikke får med denne teknikken er detaljer som tar opp mindre enn to piksler, og målet med antialiasing er å fjerne informasjon av denne typen.

 

Nvidia nevner også DLSS 2x i NVIDIA Turing Architecture Whitepaper, og mener at det gir et sammenlignbart resultat med 64x supersampling (!)

Lenke til kommentar

Takk for whitepaper. Fint å ha litt mer teknisk info da det er utrolig mye spekulasjon for tiden.

 

Bruker MadVR som har en fantastisk god oppskalering.

Det er et demobilde på forsiden med mye detaljer som viser hvor god NGU-oppskalering er.

 

Skal sies at det trimmer et GTX 1070-kort rimelig bra, men det kjører realtime på film så en trenger ikke å prosessere offline.

Lenke til kommentar

Får min RTX 2080 TI idag frå Komplett (Zotac si AMP Edition). Blei sendt tidlig i går, og er allereie på vei til pickup pointen min i laksevåg. Blir gøy å teste :) 4 år sida sist eg kjøpte GPU!

Ville dobbeltsjekket at det var Ti du har fått. Var visst en på Reddit som hadde bestilt samme kort som deg og fått levert non-Ti.

Lenke til kommentar

Blir jo litt som å kjøpe farge tv på 60 tallet, betale ekstra for noe som kommer i fremtiden.

Mye mulig at Ray Tracing og DLSS kommer til å bli revolusjonerende for fremtidig grafikk, men vi vet ingenting om det utenom demoene Nvidia har vist oss. 

Ja, på et eller annet tidspunkt så er vi tvunget til å være i den situasjonen vi er i nå. Så jeg ser ikke helt hvorfor folk klager. Vis med pengeboka at utviklere skal kaste seg inn i dette og lage nye spennende produkter som utnytter kortets muligheter, eller la vær. Hadde ingen kjøpt farge-TV, så er det ikke sikkert vi hadde hatt det idag. Men heldigvis så skjedde ikke det. 

 

Raytracing i sanntid er revolusjonerende uansett. Det ligger ingen tvil bak det. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skal tro hva som gjør at 2080 Ti er så lite foran 2080 i enkelte titler? Ghost Recon Wildlands er jo et av spillene som virkelig trenger bedre ytelse, men 2080 Ti synes kun å gi rundt 20% flere frames enn 2080 selv i 4k. En eller annen form for bottleneck må det jo være noe sted, om det så er software-basert, men jeg forstår ikke hva.

Lenke til kommentar

Ville dobbeltsjekket at det var Ti du har fått. Var visst en på Reddit som hadde bestilt samme kort som deg og fått levert non-Ti.

 

Skal sjekke det :) Men Komplett har aldri klart å tulla før med mine andre bestillinger så eg har trua :)

 

Skurk! Mine står stadig på forventet inn 27.9

 

Haha :) Besilte min rett etter NVIDIA viste fram korta under presentasjonen :p Bestilte du lenge etter? Trur eg var 1 av dei første i køen til vertfall Zotac korta... (fant ikkje STRIX edition så tok heller AMP Edition)

 

*tulla

Endret av MPC
Lenke til kommentar

mener du at FE-kjøleren er bråkete, eller at kortene har feil?

Det vet vi inte förrän de har sänts tillbaka till Nvidia, men de jag sett folk postat om är att de bråkar som f även i idle. En fläkt är i ro medans de andra går på 100%. De som reviewers har testat verkar inte ha haft samma fel så det kan ju vara en dålig batch ute eller enstaka kort som det är fel på. Det som är synd är att här i norge har vi sannsynligtvis ingen ångerrätt inom EU, medans i Sverige har dom det.

Endret av mackanz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...