Gå til innhold

Hur är norsk politik i dagsläget?


Anbefalte innlegg

Jag ska studera i Norge under ett par år och är väldigt politiskt intresserad. 

Tänkte kolla hur den fungerar idag

Är den lika PK-infekterad som i Sverige? (political correct)
Är den lika polariserad mellan vänster och höger? (polarized)
Är den lika dålig på att ha sakliga diskussioner?

Vilka partier har makten idag?
Vad tycker ni om politiken i allmänhet? 
Är medborgarna fortfarande kritiska till EU? (jag hoppas på Swexit)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

-Politikken og politisk journalistikk er veldig PK-preget i Norge, men ikke like mye som Sverige. Man tør idag snakke om problemer i muslimske bydeler, men man sier bare at det er manglende "ungdomsklubber" og rasisme mot innbyggerne som skaper problemer. Andre utfordringer tør man enda ikke snakke om. Fremskrittspartiet er et sosialdemokratisk parti som for over 20 år siden turte stille spørsmål om politikken som vi fortsatt har i Norge med helt åpne grenser og de har derfor blitt behandlet som rasister og nazister for dette. Nå har nesten alle partier kopiert nesten all politikk de har hatt på området innvandring.

 

-Vi har NRK som tilsvarer STV og de har kampanjer for å alimineliggjøre hijab og konvertering til Islam.

 

-Den poltisike høyresiden er ikke representert i det hele tatt på vår riksforsamling Stortinget eller i media. Det er kun sosialdemokratiske og kommunistiske partier som er representert. Siden alle partiene er på venstresiden så er de enige om alle målene, det de er uenige er hvor mye man skal fokusere på dogmer og symbolpolitikk eller mer virkelighetsorientert politikk for å nå målene.

 

-Sakligheten i diskusjonene varier. Siden alle har stort sett de samme målene går diskusjonen mye på hvilken retorikk som er brukt eller på personangrep.

 

-Man har idag en mindretallsregjering med 3 partier på venstresiden av sentrum (høyresiden er som sagt fraværende i Norsk politikk)

 

-Norge har 2 ganger ved folkeavstemminger stemt mot EU da vi ikke ønsker miste kontrollen av norsk fisk, olje og vannkrkraft. De største partiene er likevel sterkt for medlemskap og har sørget for at Norge strengt følger alt av lovgivning fra EU.

Endret av robertaas
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Swexit :wee:

 

Jeg er sikkert feil person å spørre om politikk.

 

Det har vært ganske mange samlingsregjeringer de siste periodene. Når jeg var yngre så skiftet det mest mellom Arbeiderpartiet eller Høyre som satt med regjeringsmakten. Jeg kan ikke noe om hvordan det svenske parlamentet/storting er bygget opp. Det norske fungerer slik at:

 

- Kongen gir oppdrag om å danne regjering. Den forrige regjering styrer inntil ny regjering er på plass. Derfor blir det innimellom "hestehandel" slik at flere partier kan samarbeide om å danne regjering. Men, man kan også ha en mindretallsregjering som får styre på nåde av Stortinget. Men en mindretallsregjering er mye mer sårbare for mistillitsforslag. Et mistillitsforslag voteres vel over, også bestemmer medlemmene av Stortinget om regjeringen må gå av eller får bli værende.

 

Jeg vil si at f.eks. Arbeiderpartiets Jens Stoltenberg (nå Nato sekretær) som var parlamentarisk leder, var en skikkelig vinglepetter når han ble stillet spørsmål i Stortingets spørretime. Jeg husker jeg så et klipp av når han måtte svare på kritikk vedrørende en ny kreftmedisin som "de" ikke ville ta seg råd til. Det kom kun "god dag mann økseskaft" svar i fra ham. Han svart det samme svaret uansett vinkling av spørsmålet, helt respektløst og i repeat-mode. Så spørsmålstiller fikk aldri svar. Dette ser jeg på som usaklig.

 

Sånne valgkamper er ofte nok litt usaklige ja. Og på tross av modererte debatter, så er det alltid mye krangel og folk som stjeler mikrofonen.

 

Jeg synes at det politiske system i Norge er bedre enn å ikke ha folkevalgte, men at de folkevalgte lover gull og grønne skoger, men leverer ofte ikke varene når det kommer til stykke. Jeg synes også at Stortinget innfører vel mange avgifter og skatter, selv om det er nødvendig med en del av dem for å drifte velferdsstaten.

 

Jeg tror vi er blitt mer vant med EU, men vi opplevde også at Stortinget dolket folkeavstemmingsresultatet i ryggen, ved å melde Norge inn i EØS, siden vi ikke er et fullverdig EU-medlem. Så gikk maktkåte politikere som hadde store drømmer om saftige maktverv innad i EU inn for å gå bakveien ved å skrive under på EØS-avtalen, som egentlig er et EU-medlemsskap light-versjon. Jeg tviler på at Norge går ut av EØS. Da er det vel heller naturlig å bli et fullverdig medlem som faktisk har stemmerett. Men, dersom EU faller i fra hverandre så kan det jo hende at situasjonen endrer seg.

 

I dag er det en samlingsregjering som består av Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, er det vel. Kristelig Folkerparti var med på forrige regjering, men følte at de fikk mer gjennomslag for sin politikk ved å stemme i fra sak til sak i den fireårsperioden som vi er midt inni. Så uten Kristelig Folkeparti er den sittende regjering en mindretallsregjering. Men Kristelig Folkerparti vil ha litt "blå politikk" i stedet for "rød", så regjeringen får leve på nåde ved at KrF støtter mange av sakene som voteres over på Stortinget. Men det står nok mye friere til å stemme likt som sosialistene når de føler for at det er det mest riktige.

 

En må to regjeringsperioder á 4 år tilbake i tid før en finner en 8 årig lang sosialistregjeringsperiode. Hvor jeg tror Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt satt ved makten i sammen (husker ikke om det var et fjerde parti med i de samlingsregjeringsperiodene).

 

Sosialistene bruker minst mulig penger på veiutbygging, eldreomsorg "og sånt". Så den sittende borgerlige regjering har et veivedlikeholdsetterslep på alt for mange år. Selveste Top Gear i Storbritannia ble sjokkert over hvor humpete den norske veistandarden var i forhold til i hans hjemland. Mange steder så er veien bygget for svært mange år siden, også har de ikke tatt hensyn til at grunnen har senket seg over tidens tann. Så her legges ny asfalt oppå sprukket asfalt, framfor å grave ut å legge bedre aggregat som fundament under ny asfalt. "Ingen" her til lands finner på å gjøre en bedre jobb enn bestillet, eller gå tilbake til oppdragsgiver å fortelle at her må det et mye større utbedringsarbeide til først.

 

Minste motstands vei dessverre over hele fjøla..

 

Det kan ofte virke som om enkelte av veiene har blitt lagt rett oppå myr :p og dyrket mark som synker :hm:

Da hjelper det ikke med et tynt lag aggregat under asfaltskorpen.

 

20mm-aggregate.jpg

 

Det hadde gjerne vært bedre å bruke mer pukk også:

https://no.wikipedia.org/wiki/Pukkverk

 

Tykke lag av denne størrelsen behøves faktisk å utbedre mange norske veier med dessverre:

 

PortlandQuarry.jpg

 

 

Og ordentlig brede veiskuldre kan du stort sett glemme de fleste steder. Det er ytterst få veier som følger gode standarder på veiskulderbredder. Det du ser på foto her er en luksus som er få norske veier forundt:

 

1920px-15-05-23-Berlin-Sachsendamm-Tesla

Fotokilde: wikiartikkel om kjørebane https://no.wikipedia.org/wiki/Kj%C3%B8rebane

 

Mange norske veier har ofte en ikke-eksisterende veiskulder. Ofte nok så har de ikke spandert en halv meter en gang, det er sørgelig.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det finnes spor av intelligens. Mye spørs på hvordan du når ut, dine tanker om politikk, ditt verdisett, og hva du forventer av svar.

 

Men det er mye grums, blinde og villedede ambisjoner og verdier. Så mye spørs på hvor dypt forankret dine verdier er.

Lenke til kommentar
Sosialistene bruker minst mulig penger på veiutbygging, eldreomsorg "og sånt". Så den sittende borgerlige regjering har et veivedlikeholdsetterslep på alt for mange år. Selveste Top Gear i Storbritannia ble sjokkert over hvor humpete den norske veistandarden var i forhold til i hans hjemland. Mange steder så er veien bygget for svært mange år siden, også har de ikke tatt hensyn til at grunnen har senket seg over tidens tann. Så her legges ny asfalt oppå sprukket asfalt, framfor å grave ut å legge bedre aggregat som fundament under ny asfalt. "Ingen" her til lands finner på å gjøre en bedre jobb enn bestillet, eller gå tilbake til oppdragsgiver å fortelle at her må det et mye større utbedringsarbeide til først.

Veipolitikken er noe av det som er mest spesielt for Norge. Det har vært en enorm underinvestering i veier og et enormt etterslep på vedlikehold. Grunnen er at det lenge rett og sett har vært tabu å bruke penger på vei. Å bruke penger på vei har vært ensbetyende med å støtte forurensing. Det politisk korrekte har vært å si at folk heller skulle reise med tog. Det er bare det at det har heller ikke vært investert i tog og de fleste steder er ikke tog tilgjengelig.

 

Og når man først har fått en prosjekt om å gjøre noe med vei så har man alltid kuttet i prosjektene slik at det bare har blitt en liten strekning. Dette både da man ikke får bevilget nok penger og for å holde utenlandske byggeselskaper unna. Og det politisk korrekte er å underdimensjonere nye veier. Ingen vil anklaget en politiker for at en ny vei er for smal, men noe av det verste en politiker kan gjøre i Norge er å bruke penger unødig på vei. Bygge veier med veiskuldre er i Norge et eksempel på at man har brukt altfor mye penger.

 

Vi har en regjering som nå har en historisk stor satsing på veier, men de får mye kritikk for det. Enkelte har utrykt at alle investeringer i vei er bortkastet da vi snart vil bruke flygende biler. Ja, det er i Norge et parti som får ca. 10% av stemmene hvor lederen offentlig går ut og på fullt alvor sier at vi skal stoppe veibygging og heller vente på flygende biler. 

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Veipolitikken er noe av det som er mest spesielt for Norge. Det har vært en enorm underinvestering i veier og et enormt etterslep på vedlikehold. Grunnen er at det lenge rett og sett har vært tabu å bruke penger på vei. Å bruke penger på vei har vært ensbetyende med å støtte forurensing. Det politisk korrekte har vært å si at folk heller skulle reise med tog. Det er bare det at det har heller ikke vært investert i tog og de fleste steder er ikke tog tilgjengelig.

 

Og når man først har fått en prosjekt om å gjøre noe med vei så har man alltid kuttet i prosjektene slik at det bare har blitt en liten strekning. Dette både da man ikke får bevilget nok penger og for å holde utenlandske byggeselskaper unna. Og det politisk korrekte er å underdimensjonere nye veier. Ingen vil anklaget en politiker for at en ny vei er for smal, men noe av det verste en politiker kan gjøre i Norge er å bruke penger unødig på vei. Bygge veier med veiskuldre er i Norge et eksempel på at man har brukt altfor mye penger.

 

Vi har en regjering som nå har en historisk stor satsing på veier, men de får mye kritikk for det. Enkelte har utrykt at alle investeringer i vei er bortkastet da vi snart vil bruke flygende biler. Ja, det er i Norge et parti som får ca. 10% av stemmene hvor lederen offentlig går ut og på fullt alvor sier at vi skal stoppe veibygging og heller vente på flygende biler. 

 

 

Vel Norge er et fjelland da, så det er dyrere å lage veier... Dessuten har vi lassevis av riksveier som går hit og dit til steder der -ingen skulle tru at nokon kunne bu....

 

Det er litt forskjeller fra Metropoler i Europa der hver motorvei bare er koblet til andre storby....

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Är den lika PK-infekterad som i Sverige? (political correct)

Är den lika polariserad mellan vänster och höger? (polarized)

Är den lika dålig på att ha sakliga diskussioner?

 

Hva forventer du å oppnå med disse spørsmålene egentlig? Det er ingen standard på politisk korrekthet, og forsåvidt ingen konkret betydning heller, så det du vil høre er personlige meninger i en kategori bestående av 95% politisk frustrerte menn.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Vel Norge er et fjelland da, så det er dyrere å lage veier... Dessuten har vi lassevis av riksveier som går hit og dit til steder der -ingen skulle tru at nokon kunne bu....

 

Det er litt forskjeller fra Metropoler i Europa der hver motorvei bare er koblet til andre storby....

Hva foreslår du? At vi skal sperre de gamle veiene slik at stedene blir helt isolerte?

 

Og selv mellom storbyene klarer vi jo ikke å få til skikkelig vei i Norge. Den totale lengden av firefelts motorvei i Norge er mye mindre enn avstanden mellom norges to største byer, Oslo og Bergen. Dette er en brøkdel av hva de har for eksempel i sverige.

 

Og det er kun 4 av norges fylker som har klart asfaltere alle fylskeveiene. I Nord-trøndelag er 56% av fylkesveiene grusveier. Og det er heller ikke gjennomført at veiene i Norge er brede nok til møtende trafikk. Selv i Oslo er det gjennomferdsveier med busstrafikk hvor veiene er så smale at man må stå på møteplass og vente på møtende trafikk. Og vi har asfalt med så store hull at biler punkterer, i Oslo!

 

Vi hadde en klassiker i Trøssemarka hvor det var en strekning av det som var en europavei som var av skikkelig safari-kvalitet. Veien var smal, svingete, langt mellom de altfor smale møteplassene og så ujevnt underlag at alle biler ikke klarte komme seg frem. Turister brukte gå til nærmeste gård for å spørre hvor de hadde kjørt feil, det var jo en elendig gårdsvei de hadde kommet inn på, dette kunne umulig være en europavei.

 

Jeg har også sett tuneller hvor man har stoppet prosjektet straks etter at det har vært gjennombrudd. Folk kjørte sikk-sakk mellom steinblokker som ikke var fjernet og tunellene var helt uten lys eller noen form for sikkerhetssystemer.

 

Snart-kaares-Norges-verste-veg.jpg

Lenke til kommentar

Det er ikke vesentlig bedre i Norge når det kommer til PK.  Selv om det idag er lov til å si at det er problemer i innvandrermiljøer så er det fortsatt ikke "lov" å si hva som er helt åpenbart årsaken.  

 

Det er heller ikke lov å akseptere at vitenskapen forteller oss at det er andre forskjeller på kvinner og menn enn bare det fysiske. 

 

Det har siste årene blitt mer polarisert høyre og venstreside hvor det er veldig mye spill for galleriet fra begge sider. Det største tøvet kom vel sist fra Listhaug og Moxnes. Like store egoer begge to, og egentlig svært lite å fare med. 

 

Vi har i praksis egentlig ingen høyreside, verken blant de etablerte partier eller ute på landbygda. Alle er veldig enige. Utenom når det kommer til innvandring, der finnes det mye uenighet. Men om alt annet så er man veldig enige utenom bagatellmessigheter. I de store linjene så er man enige: sterkere stat, mindre personlig frihet, mer statlig kontroll, mindre personlig ansvar og at kvinner, homofile og innvandrere er alle sammen så ekstremt svake og skjøre at man må tilrettelegge absolutt alt for dem. 

 

Heldigvis har vi sluppet de verste batikkheksene, men vi har blant annet Kvinnegruppa Ottar som lager mye bråk og sier enormt mye dumt. 

 

De som kanskje reelt ville tilhørt høyresiden roter seg gjerne bort i et veldig spesielt miljø* her i landet, og det skremmer nok vannet av dem og vil distanserer seg derfor fra dem. 

 

 

*det er en ansamling antivaksere, liberalister, konspiranoia og annet grums som slåss så busta fyker og belaster rettsvesenet med mange millioner kroner årlig for sine tøvete rettsaker både mot hverandre, og mot andre grupper. Sentrale figurer her er Fardal, Reikås, Krudtaa, Gregusson, Helgesen, Dreyer med fler. 

Lenke til kommentar

 

Är den lika PK-infekterad som i Sverige? (political correct)

Ja, men nok ikke akkurat samme tingene som er korrekte

 

 

Är den lika polariserad mellan vänster och höger? (polarized)

Det er INGEN vesentlig forskjell mellom høyre og venstre i Norge, ... akkurat som i Sverige.

 

 

 

Är den lika dålig på att ha sakliga diskussioner?

Ja, omtrent på samme nivå som barnehagen

 

 

 

Vilka partier har makten idag?

Byråkratiet

 

 

Vad tycker ni om politiken i allmänhet?

Hva skal man mene om folk som ønsker å bruke vold for å nå sine mål?

 

 

 

 

Är medborgarna fortfarande kritiska till EU? (jag hoppas på Swexit)

Splittet omtrent på midten
Lenke til kommentar

Är den lika PK-infekterad som i Sverige? (political correct)

En del PK er det selvfølgelig, men synes det har blitt bedre de siste 10-15 årene. For noen år siden var det ingen som snakket om problemene knyttet til innvandring og islam. Hvis du i det hele tatt luftet idéen om at islam kunne ha negative konsekvenser, var du automatisk sett på som rasist. Nå sloss Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet om å ha strengest innvandringspolitikk, og selv svært islam-vennlige partier som SV har gått inn for forbud mot f.eks. burka og niqab på undervisningsinstitusjoner. Når det kommer til f.eks. likestilling er det heldigvis fremdeles allment akseptert at det kun finnes to kjønn, og at det er greit å omtale gutter som gutter og jenter som jenter. Kort sagt er det vesentlig bedre enn i Sverige, og de siste årene har det også gått litt i riktig retning.

 

Är den lika polariserad mellan vänster och höger? (polarized)

Forskjellen mellom venstre og høyresiden i Norge er veldig liten. Mange liker å se på FrP som høyreekstreme, og SV som venstreradikale, men i realiteten har de svært lik politikk. I realiteten har ikke Norge noen partier av vesentlig størrelse på verken den ekstreme venstresiden eller den ekstreme høyresiden. Vi ser dette med f.eks. alle de brede forlikene i Stortinget, der partier fra alle fløyer er med på å gi flertall til saker. Man merker det også på at selv etter fem år med høyre-styre i landet finnes det knapt nok forskjeller å spore i samfunnet for folk flest.

 

Är den lika dålig på att ha sakliga diskussioner?

Jeg vet ikke hvordan politikk diskuteres i Sverige, men dessverre føler jeg at politikerne i Norge fokuserer mer på hva motstanderne gjør feil, fremfor å heve egen politikk. Det er blitt en eneste stor drittkastings-konkurranse. Ikke like galt som f.eks. i USA, men det går i helt feil retning.

 

Vilka partier har makten idag?

I dag har vi en regjering bestående av Høyre, FrP og Venstre. Det er ikke en flertalls-regjering, så de er avhengige av stemmer fra et av opposisjonspartiene for å få igjennom saker. Så sånn sett har kanskje de små "vippe-partiene" mest makt, da de ofte alene kan avgjøre utfallet i en avstemning. Denne makten vet f.eks. KrF og Rødt å utnytte.

 

Vad tycker ni om politiken i allmänhet?

Problemet med at alle de politiske partiene i Norge er såpass like, er at du får omtrent det samme uansett hva du stemmer. Unntaket er kanskje Miljøpartiet De Grønne og Rødt, men på nasjonal basis er de ganske små og temmelig ubetydelige. Men uansett hvilke av de store partiene (Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet eller Senterpartiet) du stemmer på, får du omtrent nøyaktig den samme politikken.

 

Är medborgarna fortfarande kritiska till EU? (jag hoppas på Swexit)

Mitt inntrykk er at folk flest er motstander av EU-medlemskap. Jeg er også motstander selv. Etter alle konfliktene innad i EU de siste årene, tror jeg også denne motstanden har økt. Pr. nå er det ingen politiske partier som har som en del av politikken å melde Norge inn i EU, selv om enkelte partier (f.eks. AP og Høyre) har en positiv innstilling til det. Endret av Kajac
Lenke til kommentar

Jeg bor i Sverige og kjenner til både media, og hva som er tillatt blant folk.

 

Dersom du viser svenske flagg i idrett så risikerer du bli kalt nazist.

 

Dessuten er det Paria å være kritisk til innvandrere, ingen tør innrømme at de stemmer SvD, allikevel får de mest stemmer.

 

Jeg ville ikke stemt SvD, men jeg forstår hvorfor det skjer.

 

Jeg tror det kan ende i Sverbrexit, om man ikke slutter å skuffe ting under teppet og later som ingenting.

 

 

Jeg tror man må oppleve det selv ved erfaring og samtaler med svensker, det holder ikke å se SVT, men man kan få en pekepinn ved å se svenske nyheter og aviser merk over tid.

 

Sjekk gratis avisen Metro på nett, og svT nyhetene Rapport osv.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Hva foreslår du? At vi skal sperre de gamle veiene slik at stedene blir helt isolerte?

 

Og selv mellom storbyene klarer vi jo ikke å få til skikkelig vei i Norge. Den totale lengden av firefelts motorvei i Norge er mye mindre enn avstanden mellom norges to største byer, Oslo og Bergen. Dette er en brøkdel av hva de har for eksempel i sverige.

 

Og det er kun 4 av norges fylker som har klart asfaltere alle fylskeveiene. I Nord-trøndelag er 56% av fylkesveiene grusveier. Og det er heller ikke gjennomført at veiene i Norge er brede nok til møtende trafikk. Selv i Oslo er det gjennomferdsveier med busstrafikk hvor veiene er så smale at man må stå på møteplass og vente på møtende trafikk. Og vi har asfalt med så store hull at biler punkterer, i Oslo!

 

Vi hadde en klassiker i Trøssemarka hvor det var en strekning av det som var en europavei som var av skikkelig safari-kvalitet. Veien var smal, svingete, langt mellom de altfor smale møteplassene og så ujevnt underlag at alle biler ikke klarte komme seg frem. Turister brukte gå til nærmeste gård for å spørre hvor de hadde kjørt feil, det var jo en elendig gårdsvei de hadde kommet inn på, dette kunne umulig være en europavei.

 

Jeg har også sett tuneller hvor man har stoppet prosjektet straks etter at det har vært gjennombrudd. Folk kjørte sikk-sakk mellom steinblokker som ikke var fjernet og tunellene var helt uten lys eller noen form for sikkerhetssystemer.

 

Snart-kaares-Norges-verste-veg.jpg

Mener du at vi ikke har fjell og grisgrendt terreng mellom storbyer eller?

 

Som om det er noe problem i Danmark og Europa, dessuten bor det flust mye mer folk i sentraleuropa iforhold til så få som bor i Norge.

 

Lokalveier er ikke så mye bedre i Sverige, på hovedveier, motorvei og byer er det bra. Men gamle E6 er tragisk.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Dessuten er det Paria å være kritisk til innvandrere, ingen tør innrømme at de stemmer SvD, allikevel får de mest stemmer.

 

Jeg ville ikke stemt SvD, men jeg forstår hvorfor det skjer.

Man kan i Sverige ha samme effekt som da Trump ble valgt i USA, de som var med i meningsmålernes panel turte ikke si at de ville stemme på ham og panelene var heller ikke representative da mange som vanligvis ikke stemmer semte på Trump. Mange er antagelig klare over at SvD kan få et valgresultat langt over det meningsmålingene viser.

 

Mange i Sverige er klare over dette og frem mot valget vil vi antagelig se flere forsøk på "brunbeising" av partiet, noe vi har vært vant med mot Frp i Norge. Svenske media kan kanskje etter norsk modell finne en andre varamann for SvD i Gällivar som engang sa noe rasistisk på en nachspiel og bruke det for alt det er verdt.

Lenke til kommentar

Bruker du ordet "risikerer" fordi du bare antar at dette vil skje, eller har du faktisk førstehånds erfaring med dette?

Sverige har helt annet forhold til flagget enn nordmenn.. Det er realiteten. Svenske flagg i hånd er helt unormalt..

 

Jeg tror tilogmed Dansker og Tyskere særlig med sistnevntes historie har bedre avslappet forhold til flagget.

Lenke til kommentar

Bruker du ordet "risikerer" fordi du bare antar at dette vil skje, eller har du faktisk førstehånds erfaring med dette?

Jeg bor i Sverige og har snakket med flere svenske kjentfolk om dette, det er helt annerledes fra Norge. Bare ta det med 17.Mai feks og sånn som nordmenn bruker flagget. Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Sverige har helt annet forhold til flagget enn nordmenn.. Det er realiteten. Svenske flagg i hånd er helt unormalt..

 

Jeg tror tilogmed Dansker og Tyskere særlig med sistnevntes historie har bedre avslappet forhold til flagget.

 

Om du ikke har et bedre grunnlag for påstanden din enn fordommer så er det bare usaklig å lage fiktive situasjoner basert på dine stråmenn.

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar

 Det er forskjell mellom det å risikere å bli kallt nasjonalsosialist ... og det å være overbeviste nasjonalsosialister.

Det er ikke forskjell i det at folk tror du er tulling eller nazi fordi du går med svensk flagg på nasjonaldagen.

 

Enkelte barn kan vel det i Stockholm på flaggans dag, men ikke ellers.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...