Gå til innhold

Til alle iPod-eksperter


Anbefalte innlegg

Satt og installerte no progs med iPoden (v.3.0 15GB) tilkoblet via docken. Tok et par restarter (har gjort dette før med iPod tilkoblet), og oppdaget til min forskrekkelse at den ikke kom opp i iTunes. Disken mountes i min datamaskin, og fungerer helt fint med filoverflytting og alt. Men viser ingen tegn til tilkobling når jeg kjører iTunes, og når jeg prøver å ta en iPod Updater 2.1 får jeg beskjed om at iPod-enheten ikke kunne aktiveres. Noen ganger får jeg også beskjed om at andre programmer bruker iPoden, men dette er også feil.

 

Ellers funket iPoden fint når jeg frakoblet den, alle sanger er der, osv. Men jeg ville finne ut at hva som var feil, selvfølgelig. Har nå prøvd alt:

 

- Oppdatering/Gjennoppbygging via iPod Updater (kan ikke aktiveres)

- Formatering i Windows (funker fett, iPod-OS ligger fortsatt på egen partisjon på iPod, selv om alle sanger forsvinner)

- Koble til en annen maskin (på min gamle Dell-maskin funket den! Fikk gjennoppbygget den og mountet den i iTunes, nå uten mine 1600 sanger. men den maskina har 20GB HD, og det er uaktuelt å bruke den til iPod.)

- Skiftet fra onboard FireWire-kortet på HKet mitt til det FireWire-kortet som sto i Dell-maskinen. Funker fortsatt ikke.

- Avinstallering og reinstallering av FireWire-drivere til Tecram FireWire-kort (default-driver til XP)

 

Neste trinn hvis jeg ikke får hjelp: formatering. Kan det være programmer eller drivere som ligger i konflikt? Kan ikke skjønne annet når det funker på en gammel maskin, men ikke på min (sig) med samme FireWire-kort. Og iPoden kommer jo opp som en flyttbar harddisk i Min datamaskin.

 

Kan restarting av maskinen mens iPod er tilkoblet ødelegge såppass? Eller har noe annet skjedd? Har hatt nok problemer med iPod og Windows fra før av, da versjon 2.0 beregnet for Mac. Riktignok viste det seg da at disken hadde gått fyken. Det endte da med at jeg måtte vente 1 mnd på ny iPod fra Nederland/Tyskland ellerno.

 

 

Vær så snill, noen? Skal jeg reformatere? Alltid dritt å måtte gjøre det, men jeg er avhengig av musikk! :cry:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Omtrent 99 ganger. Kanskje det funker på 100? Både med og uten å skru av og på hold. Men takk for svar!

 

Men det må være noe galt med maskina mi, den jeg har i signaturen. Den funket hos morra mi sin Dell-PC, men ikke på min, med samme FireWire-kort...

 

Så lurer jeg på om det kan være hardware eller software som er problemet. Hvis det er progamkonflikter eller lignende, kan jeg "bare" formatere, men hvis det er no feil i f.eks. hovedkortets PCI-busser eller.no sliter jeg jo. Er bare det at iPoden funker normalt som flyttbar harddisk..

 

Arrgh!

Lenke til kommentar

Funka dårlig... prøver formatering med et norton ghost som ble tatt opp lenge før dette skjedde, så da skal det jo ikke være noen programmer som kødder.

Noen invendinger mot dette??

 

Hva står igjen da? Er som sagt ikke FireWire-kort(ene), begge funker som en vanlig disk, og på den andre maskinen funker alt.

 

Kan det være noen databusser på HK eller kabler eller noe som helst av maskinvare som sørger for at iPoden funker som en flyttbar harddisk, men ikke som en iPod?

 

Har du opplevd lignende enden??

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...