Gå til innhold

Största chansen att få jobb som ung svensk man?


Anbefalte innlegg

Jag är ganska sent ute för att få sommarjobb, men jag ska göra ett försök ändå i någon av de större städerna i Norge.

 

Ska jag chansa med att gå in till chefen i alla företag som har jobb som jag kan få? 15 minuter +/- i varje företag, det blir alltså ~32 företag jag hinner gå till varje dag.

 

Eller så kan jag göra ansökningar på NAV.no och sedan presentera mig på dessa företag i verkligheten. Det kanske tar 1-2h/ansökan.

 

Så jag börjar fundera vad som är mer effektivt?

 

Kan tänka mig att flera behöver timpersonal eller deltidspersonal men de lediga tjänsterna för heltid är säkert tagna för sommarjobbare sedan en tid tillbaka.

 

Jag kommer vara i Norge i en kort tid sedan åker jag tillbaka till Sverige och hoppas på det bästa, jag är ung och mycket liten arbetslivserfarenhet... Detta är en chansning helt klart.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter min erfaring, er vikarbyråer den letteste måten. Prøv deg mange steder. Lagerjobb er en fin måte å starte. Hvis du tar trucksertifikat og betaler det selv, så viser det at du bryr deg.

 

Ellers finnes det sikkert fabrikkjobber hos slike vikarbyråer, som ikke krever utdannelse eller så mye erfaring.

 

Interessebrev har jeg ikke gjort før, men kan tenke meg det er en grei måte å nå ut til mange på. Jeg spisset meg heller inn mot -en- jobb jeg har lyst på, og vier den jobben 100% oppmerksomhet helt til jeg har fått et klart og tydelig nei, eller til den er ansatt av noen andre.

Lenke til kommentar

Kom på en idé - Varför inte bara skriva ut 100-300 CV & PB, ge varje enskild chef 1 CV + Personligt brev och gå runt till 100-300 företag som jag är kvalificerad för. Även om de inte annonserar på NAV eller Finn så bör jag väl få jobb efter den insatsen? Bara invänta alla telefonsamtal?

Endret av Svenskmedborgare
Lenke til kommentar

Vel, for å svare direkte - Å møte opp på en arbeidsplass på den måten, kan slå to veier. Det kan vise at man er interessert, og tar søkeprosessen seriøst. Men da bør en virkelig også være interessert, Ikke bare et sted man "stikker innom på veien". Man bør vite noe om bedriften, sette seg litt inn i ting, kanskje, eller aller helst, kjenne noen som jobber der som kan godkjenne en.

 

Da jeg jobbet på lager, så kom det fra tid til annen folk innom, gående, med CV og søknad i hånda, som rett ut spurte om det var ledig jobb... til meg, som jobbet på gulvet. Jeg kunne bare henvise dem til kontoret/sjefen. Men lagersjefen på gulvet, når han ble spurt, ble temmelig irritert over å bli avbrutt i dagens rutiner og ba de bare gå videre.

 

Det krever jo litt mot å gå rett opp til daglig leder på en arbeidsdag og spørre om det er ledig jobb å få.

 

Derfor er jeg litt mer pådriver av å være passiv, men offensiv. Send brev i posten, men vær svært profesjonell og seriøs. Ikke noe dilldall, rett på sak, og -ikke- kast bort tiden til den det gjelder.

Lenke til kommentar

Jag har försökt med bemanningsföretag. De är inte särskilt kontaktbara i verkligheten om man ska gå dit... Det är internet som gäller för dem verkar det som.

 

Manpower till exempel, de vill att man ska gå med på deras villkor, står en hel del om lagar osv... Klart man blir lite rädd av det, kan de utnyttja situationen?

 

Nej, vad tror ni om att jag skriver ut CV och personligt brev... Går runt i en av de större städerna i Norge? Jag befinner mig i Norge just nu... Vad tror ni om chanserna att få jobb om man ger ut CV + Personligt brev till 25 olika arbetsplatser? Rema och Restauranger som butikkmedarbeider, diskare och servitör?

 

Jag befinner mig i Norge i 1 vecka till.

Lenke til kommentar

Det virker jo litt "short-term" det her. 1 uke? Planlegger du å jobbe i 1 uke? Det vil jo kreve mér enn 1 uke å bare trene deg opp til å stå i jobben.

 

Hvis jeg skal anbefale én vikarbyrå-kjede, så er det Proffice, som nå heter Randstad.

 

Ellers, hvis du ikke har noe å tape, så er din metode absolutt fullverdig. Det er bare å prøve. Bare sørg for å ikke ødelegg markedet for deg selv. Vær sikker på at CV'en du gir ut er en du kan stå bak resten av livet.

Lenke til kommentar

Hmm, neida, men hvis du gir ut en type CV nå i livet, og en som er helt motsatt/annerledes om 5-10 år, så gir det motstridende bilde av deg som person. Prøv å hold en viss stil, var poenget mitt. Men for all del, alt jeg skriver er bare råd, du gjør som du vil. Jobb er jobb, får du deg en, så kan du skrive i runetegn uten at det betyr noe ^^

Lenke til kommentar

Vad ska jag göra ytterligare resterande tiden i Norge? Finns inget för att öka chanserna ytterligare till jobb?

 

Bara åka hem och söka jobben hemifrån istället framöver?

Hva kan du fra før?

Sjansen er stor for å få jobb på byggeplasser. Det kan være gips, logistikk, rydding, provisorisk lys og strøm osv.

Lenke til kommentar

Adecco, Jobzone, Manpower, Randstad... Vad mer?

 

Jag gick till Adecco och Manpower... Det verkar som de har "byggt en mur" så man inte kan komma hur som helst... Man måste alltid ha kontaktat dem i förväg?

 

Men ok, jag ringer alla dessa för ett personligt möte och printar ut CV.

Endret av Svenskmedborgare
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...