Gå til innhold

Reparere ødelagte Beyerdynamic?


Anbefalte innlegg

Har noen beyerdynamic mmx 300 som plutselig begynnte å høres ut som en gammel radio, lyden er helt tom for bass veldig tynn og høres nesten ut som det er under vann.

 

Noen som vet hva som kan være gale, mistenker brudd i ledningen? Får ikke tatt det på garanti/reklamasjon da butikken jeg kjøpte de hos er konkurs, og kundeservicen til Beyerdynamic sender meg videre til et autorisert verksted i Oslo som sier de ikke kan ta det som en garanti/reklamasjon fordi de er 2 år gammel. 

 

Litt dumt å bare kaste et headset til 2-3000kr. 

 

post-62564-0-55793200-1525452689_thumb.jpg

Slik ser det ut. Har ingen anelse om noe ikke er som det skal. Regner egentlig med at bruddet sitter hvor ledningen går inn i øreklokken, vil jeg kunne måle det med et multimeter?

Endret av Ekinorak
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du vil finne brot på ledningar med eit multimeter ja. Dei fleste headset som sluttar å fungere er pga. kabelbrot, og i dei fleste tilfelle mogleg å reparere. Eit sett til 2-3000 er absolutt verdt å prøve å fikse.

 

Dersom koplingane ser ut som dei heng greit og det ikkje er teikn til irr eller kortslutning mellom kontaktpunkt eller ledningar, så er brot mykje mogleg. Er det like dårleg lyd i begge klokkene?

 

Pluggen er den vanlegaste syndaren. Med multimeter er det fort gjort å sjekke. Ev. berre setje lyd på og vri på pluggen.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Symptomet du beskriver minner meg om når man får lyden av differansen mellom venstre og høyre kanal i mono. Hadde nok fokusert på pluggen først. Sjekk spesielt at den går langt nok inn i socket. Du har testet headsetet på annet utstyr for å eliminere feil med kontakten du plugger inn i ?

Lenke til kommentar

Fant bruddet der kabelen går inn i øreklokken. Skal kutte hele kabelen 10 cm lengre nede og få loddet på plass alle kablene igjen, er faktisk 5 forskjellige kabler der pga mikrofon og slikt. Men tørr ikke å gjøre det selv, har så begrenset erfaring med lodding. Skal gi en tilbakemelding her når/om jeg får fikset det. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...