Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst] Feil på CPU eller HK i nybygd PC?


Anbefalte innlegg

Da laptopen min plutselig ikke ville mer, bestemte jeg meg for å bygge en stasjonær i stedet. Skal brukes til nettbank og youtube, så valgte ut forholdsvis rimelige deler.

 

Hovedkort: MSI B350 PC Mate, Socket-AM4

CPU: AMD Athlon X4 950 Prosessor

RAM: Kingston Value DDR4 2400Mhz 8GB

Kabinett: Brukte et jeg hadde fra før

Strømforsyning: Brukte en jeg hadde fra før, 620 W Corsair.

SSD: Brukte en jeg hadde fra før.

 

Første oppstart gjorde jeg uten SSD tilkoblet, bare for å se at de nye delene fungerte. Men nei.. Viftene går som normalt og tastaturet lyser opp, men feil-lamper for VGA og GPU lyser. Ikke noe bilde på skjermen (som jeg vet at fungerer).

 

I følge bruksanvisningen betyr disse lampene at skjermkortet ikke er registrert, eller at det er defekt. Jeg har ikke montert skjermkort, jeg vil bruke det innebygde. Men bare for å prøve da, så monterer jeg et skjermkort. Da lyser feil-lampen for CPU i stedet, og tastaturet lyser ikke lengre.

 

Ut og inn med CPU (flere ganger), ingen forskjell. Ut og inn med RAM (flere ganger), ingen forskjell. Koblet til SSD, ingen forskjell. Koblet fra ledninger til kabinettet, ingen forskjell. Tenker da at strømforsyningen kan være gåen, og monterer en splitter ny Cooler Master MasterWatt 650 (som jeg hadde tenkt å bruke i en annen PC). Fortsatt samme problem; CPU-lampe lyser, og ingen bilde på skjermen.

 

Overser jeg noe vesentlig her, eller har jeg fått defekte deler? I såfall, hva er det mest sannsynlig som er defekt?

Endret av ColaSlave
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Neida, den har jeg husket. Finner bare én kabel som passer der, så da regner jeg med at det er riktig kabel.

 

Glemte å nevne at CPU- og RAM-lampene blinker litt vekselvis før CPU begynner å lyse konstant. Jeg prøvde uten kabelen for å se om det ble forskjell, da lyste CPU konstant fra første sekund.

Lenke til kommentar

Hah, snakk om å gjøre dårlig research da (jeg altså) :D Du har helt rett, prosessoren har ikke innebygget grafikk. Da har jeg montert det skjermkortet jeg hadde igjen, men nei, fortsatt samme feil. Spørsmålet da, er om det er skjermkortet mitt som er defekt? Jeg får vel skaffe meg et kort og prøve. Fortsettelse følger neste uke :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Da ser det endelig ut til at det skal bli PC på meg igjen :)

 

Jeg fikk tak i et billig skjermkort. Monterte det, men nei, fortsatt samme feil. Så da prøvde jeg det nye skjermkortet i en gammel pc, og nå virker ihvertfall den igjen. Altså, virker så bra som en 10 år gammel pc kan virke.

 

Men den nybygde pcen ja.. Det ble et par mailer fram og tilbake til Komplett. Vi ble enige om å sende inn HK, RAM og CPU, så fikk de finne ut hva som var i orden og ikke. Ting tar tid, men den som venter på noe godt... i dag fikk jeg ihvertfall mail om at de har sendt meg nytt hovedkort. CPU og RAM har de testet og funnet ut at er i orden. Satser på at det blir bra nå da.

Endret av ColaSlave
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...