Gå til innhold

Venstre åpner for salg av marihuana og LSD i norske butikker


Anbefalte innlegg

Kilde (paywall)

 

Venstre ønsker å lovliggjøre salg og bruk av dop som marihuana/hasj og LSD, og foreslår at det skal kunne selges reseptfritt på butikk eller på et slags "dopmonopol" på samme måte som alkohol selges på Vinmonopolet. 

 

Forskning har vist at marihuana og LSD er svært lite farlig for kroppen og samfunnet, sammenlignet med alkohol. Det er ikke nødvendigvis sunt, men det er gamle fordommer som ligger igjen hos mange nordmenn om disse stoffene. Ved en lovendring vil samfunnet spare store penger ved at politiet kan fokusere på andre ting som faktisk skader samfunnet, samt at fengslene kan få mere plass. Staten kan også tjene en slant på moms og avgifter.

Endret av FrihetensRegn
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror mye av fordommene ligger hos de som er 60+ år gamle. En diskusjon jeg hadde med en eldre herre om dette temaet gikk til slutt ut på at "samfunnet vil kollapse" om dop blir avkriminalisert eller lovlig. Et annet argument fra the ney-sayers er at det er et "gateway dop". Altså om man kjøper hasj, så kjøper man MDMA, så kokain, heroin og metamfetamin etc. Altså at man går over på hardere stoffer etterhvert som effekten av mildere dop som hasj og LSD blir svakere.

 

Mitt tilsvar er at om heroin ble lovlig i morgen, ville du løpt ut å kjøpe det? Alkohol er lovlig i dag men mange av oss føler ikke for å kjøpe det allikevel. Og mange av dem som blir alkoholikere tyr ikke til sterkere dop.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Et annet argument fra the ney-sayers er at det er et "gateway dop".

Problemet helt i bunn, er at folk tror på politiet og ikke tar inn over seg hvor tilbakestående og psykopatiske de er.

 

For ikke å nevne politikerne, som har en slik gjensidig 69-konkurranse om hvem som kan suge tullballet til hverandre tomt først.

 

Vi trenger empirisk basert samfunnssstyring, og vi trenger evidens-basert lovgivning.

Heldigvis kan vi oppnå det nå snart, med maskinlæring som folk selv kan programmere til å pløye gjennom massive datasett og finne ubestridelige korrelasjoner som det kan reises kvalifiserte spørsmål om - for forskerne blir ikke betalt eller innbydt til bedre middager for å forske på hvor mye bedre sexliv og sosiale relasjoner folk som debuterer seksuelt tidlig har, til forskjell fra de som utsetter det til tyve-åra, nei du, det hadde jo blitt umoralsk og da hadde hele den der tillærte hjelpesløsheten som staten vil kondisjonere folk i tenårene til å bli vant med for ikke å ha råderett over egen kropp, egne meninger, og egen nytelse og egne mål, gått i dass og de hadde ikke blitt like lydige, føyelige, og lette å styre som stemmekveget man gjerne vil dressere dem til å bli.

Lenke til kommentar

Jeg hadde med glede betalt skatt på f.eks. cannabis om det gjorde at jeg ikke trenger å støtte organisert kriminalitet om jeg ønsket å ruse meg på noe annet enn alkohol.

Det er det da, at det blir vanskelig å holde på disse skattene da det er snakk om en plante som alle kan gro, det er jo ugress. Jeg tror ærlig talt at det er det som holder dem igjen, de vil ikke at folk skal dyrke sin egen medisin, da går de jo glipp av that sweet, sweet cash. 

Lenke til kommentar

de vil ikke at folk skal dyrke sin egen medisin, da går de jo glipp av that sweet, sweet cash.

Utvilsomt er det et moment med beskatning inne i bildet her.

Alkohol som produseres i kontrollerte former og alksens varianter, gir arbeidsplasser, gir moms, gir beskatning, gir penger i kista og så gir man faen i at det er det skadeligste middelet vi inntar rett etter paracet.

 

(Ja paracetamol er kilde #1 til leverskader i den vestlige verden, fordi folk popper det i seg som bamsemums fordi "det selges jo på apoteket så da må det være trygt", og de leser ikke pakningsvedlegget som klart slår fast at det er IKKE trygt ved langvarig bruk)

Endret av VegaPet
Lenke til kommentar

 

de vil ikke at folk skal dyrke sin egen medisin, da går de jo glipp av that sweet, sweet cash.

Utvilsomt er det et moment med beskatning inne i bildet her.

Alkohol som produseres i kontrollerte former og alksens varianter, gir arbeidsplasser, gir moms, gir beskatning, gir penger i kista og så gir man faen i at det er det skadeligste middeletet vi inntar rett etter paracet.

 

Det er fordi alkohol rakk å bli en del av vår kultur før de begynte å forby ting. Du ser jo hvor bra det funket med alkohol-forbud i USA, det eneste det gjorde var at det ble farligere å drikke og ga grobunn for mafiaen. Det er samme historie med weed. Vi mennesker er tydeligvis tunglærte, gammeldagse idioter. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

ah, helse og profitt, to ord som aldri burde være i samme setning sånn egentlig, i en ideel verden.

Vel, ideelt sett tjo ja, det er bare det at det koster noe helt sinnsykt å lage et legemiddel fordi man må teste det så mye.

Hadde man kunnet kjørt det igjennom simuleringsmodeller av kroppen og med diverse genetiske variasjoner, så hadde det vært et spørsmål om strøm, men slik det er nå så er det et spørsmål om longitudinelle studier og dokumentasjon og veldig, veldig forsiktig (mis)bruk av syke mennesker som prøvekaniner.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vi mennesker er tydeligvis tunglærte, gammeldagse idioter.

Siden vi var igang med en interessant debatt her, så ser jeg litt med skrekk & gru på hvordan den oppvoksende generasjonen blir kriminalisert av dagens system.

Ikke lov å dele kultur med fildelding, ikke lov å kommunisere seksuelt med sexting, ikke lov å... you name it.

 

Og så skal man finne seg i at utdannelsen som går over åtte år er fullstendig bortkastet fordi jobbene har blitt effektivisert bort og så sitter man der med tommelen i ræva (som ellers er proppa full av studiegjeld i tillegg) og får høre av NAV at "du får ta deg noen timer til dagen med å plukke sigarettsneiper i sentrum så skal vi se hvor kreativ du blir og hvor mye grunder-virksomhet du kommer på".

 

Til opplysning er også fengselskøene blitt eliminert nå bl.a. fordi man har bygget flere store, nye fengsler og fengselsdirektørene har begynt å klage sin nød over at de har jo så mange ledige plasser...

Endret av VegaPet
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det skal politiet ha ros for ja, de har jo sluttet å ta folk for bruksmengder med weed, det verste som skjer er at du mister stuffet ditt og får en bot (du kan miste førerkortet men det er selvsagt ikke politiet sin skyld, det har med lover og regler i landet å gjøre).

Nå er det vel ikke politiet som skal ha den rosen, men politikerne i tilfellet, som eksempelvis har gitt Bergens-politiet klar beskjed om at å gå etter brukerne er å anse som samfunnsøkonomisk terror og overhodet ikke interessant lenger.

 

Så skifter de heller over til å gå etter harmløse pervoer som napper i løken til nakne småjenter, og jeg vet ærlig talt ikke om det kan kalles et fremskritt.

Lenke til kommentar

Det er farlig for hjernen. Men det er alkohol også.

Mm, nei.

 

Studier som jeg har hørt om, indikerer at marijuana har en begrensende effekt på hjernens utvikling hvis man tar det under oppveksten, men studier om etanol sin påvirkning er noe oppskrytte.

 

Ren sprit, ja, øl - ikke nødvendigvis.

 

Dessuten har man begrepet "halveringstid" og "ettereffekter av biprodukter for nedbrytning".

 

Cannabis har lengre halveringstid slik at det bygger seg opp i kroppen, alkohol i form av lyst øl går mye lettere for levra å bryte ned.

Endret av VegaPet
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...