KnutValentino Skrevet 31. mars 2018 Del Skrevet 31. mars 2018 (endret) Hvor lenge kan man oppbevare kokte nudler i kjøleskapet (av den typen som man får kjøpt hos Europris) uten å risikere matforgiftning? Jeg snakker her om å oppbevare nudlene i en åpen skål uten lokk. Endret 31. mars 2018 av KnutValentino Lenke til kommentar
flageborg Skrevet 31. mars 2018 Del Skrevet 31. mars 2018 Jeg snakker her om å oppbevare nudlene i en åpen skål uten lokk. Hvem kan finne på noe så d*** ? Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 31. mars 2018 Del Skrevet 31. mars 2018 But why? Nudler koster ingenting og tar null tid å lage. Ikke metter de heller, så den helt store vitsen med å spare på restene ser jeg ikke. https://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Det sagt, hvis du lar nudlene stå slik at de kjøler seg ned kjapt og putter dem i kjøleskapet kort tid etter at de har nærmet seg romtemperatur, går det fint å spise dem dagen etter. Lenke til kommentar
fo2re Skrevet 31. mars 2018 Del Skrevet 31. mars 2018 Legger du ut dette for å provosere eller fordi du kjeder deg i påska? Lenke til kommentar
KnutValentino Skrevet 1. april 2018 Forfatter Del Skrevet 1. april 2018 But why? Nudler koster ingenting og tar null tid å lage. Ikke metter de heller, så den helt store vitsen med å spare på restene ser jeg ikke. Sure oppstøt. Så jeg blir ganske mett bare av 1/2 porsjon av en vanlig pakning med nudler, dessverre. Lenke til kommentar
Sirheadly Skrevet 1. april 2018 Del Skrevet 1. april 2018 I det minste om du ska lagre det i kjøleskapet, bruk plastfolie så nudlene ikke tørker ut. Kan vel overleve i kjøleskap like lenge som spagetti og ris som er 3 dager. Lenke til kommentar
daruu Skrevet 1. april 2018 Del Skrevet 1. april 2018 Kok en halv pakke istedet for en hel? 2 Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 1. april 2018 Del Skrevet 1. april 2018 Som med dei fleste andre matvarer so er holdbarheita 2-3 dagar i kjøleskapet. Nudler, ris og liknande matvarer bør ikkje oppbevarast so lenge, då dei er særlig utsatt for rask bakterieoppbygging. Du bør også tenke på å kjøle nudlene raskt ned. Ikkje sett ein heil bolle med varm kraft og nudler rett inn i kjøleskapet, då det tek lang tid før det blir kaldt i kjernen, og som igjen sørger for passelig temperatur for bakteriane å vekse. Det beste er uansett å koke kun so mykje som du vil ha der og då. 1 Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 1. april 2018 Del Skrevet 1. april 2018 But why? Nudler koster ingenting og tar null tid å lage. Ikke metter de heller, så den helt store vitsen med å spare på restene ser jeg ikke.Sure oppstøt. Så jeg blir ganske mett bare av 1/2 porsjon av en vanlig pakning med nudler, dessverre.Da bør du holde deg unna sånne nudler. Oppstøtsgaranti. Lenke til kommentar
Kalevala Skrevet 1. april 2018 Del Skrevet 1. april 2018 Uten lokk, ca. 1 døgn i kjøleskap. Med lokk, ca. 4 døgn. 1 Lenke til kommentar
KnutValentino Skrevet 2. april 2018 Forfatter Del Skrevet 2. april 2018 I det minste om du ska lagre det i kjøleskapet, bruk plastfolie så nudlene ikke tørker ut. Kan vel overleve i kjøleskap like lenge som spagetti og ris som er 3 dager. Takker for rådet Lenke til kommentar
KnutValentino Skrevet 2. april 2018 Forfatter Del Skrevet 2. april 2018 Kok en halv pakke istedet for en hel? Kommer nok til å gjøre det i framtiden, ja. Lenke til kommentar
KnutValentino Skrevet 2. april 2018 Forfatter Del Skrevet 2. april 2018 (endret) But why? Nudler koster ingenting og tar null tid å lage. Ikke metter de heller, så den helt store vitsen med å spare på restene ser jeg ikke.Sure oppstøt. Så jeg blir ganske mett bare av 1/2 porsjon av en vanlig pakning med nudler, dessverre.Da bør du holde deg unna sånne nudler. Oppstøtsgaranti. Dessverre så har jeg også økonomi å tenke på. For ikke å snakke om at det er svært begrensede typer middagsretter det er jeg kan innta, og der er nudler en av de veldig få. Endret 2. april 2018 av KnutValentino Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 2. april 2018 Del Skrevet 2. april 2018 (endret) Tiden da Yum Yum-nudler var det suverent billigste er forbi, man kan leve nesten like billig og mye sunnere på andre ting. Bønner, for eksempel, er ofte på tilbud, og her om dagen hamstret jeg rosenkål til 3 kroner posen. De to sistnevnte er supermat, til forskjell fra nudler, som er søppel. Endret 2. april 2018 av Isbilen 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå