Gå til innhold

Hvilke språk vil være mest nyttige i fremtiden?


  

10 stemmer

  1. 1. Ville verden vært et fredeligere sted om alle snakket engelsk som morsmål?

    • Ja
      4
    • Nei
      6


Anbefalte innlegg

Det er ingenting naturlig med at engelsk skal bli ett felles språk. Både mandarin og spansk er det flere som har som morsmål. Jeg tror det felles språket vi blir enige om må være et konstruert språk, slik at ikke en kultur favoriseres over andre. Spansk-talende vil føle seg fucked hvis engelsk blir felles språk. Esperanto er også mye lettere å lære enn engelsk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men Esperanto favoriserer oss som kan vestlige språk. Lettere å lære for oss enn det er for kinesere. 

 

Problemet med Esperanto er at det ikke brukes til noe og at ingen snakker det. Det må rett og slett prakkes på oss som følge av en politisk beslutning. Det er vel ikke noe naturlig med det heller?

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke det trengs politisk tvang. Kanskje vi bare på fredelig måte kan bli enige om denne standarden? På samme måte som web-standarder som HTML har blitt utviklet fredelig.

 

Jeg er ikke det minste i tvil om at verden ville blitt fredeligere om alle snakket samme språk. Egentlig gir alle disse språkene null mening, og det er dritkjedelig å lære nye språk. Vann på norsk, water på engelsk, agua på spansk. Det er samme dritet. Det er ingen mening i å ha disse forskjellige språkene. Det finnes nok et par unntak, som f.eks. sang og dikt, men i praktisk kommunikasjon gir det ikke mening med forskjellige språk.

 

På andre områder har vi blitt enige om standarder, som for eksempel 10-tallssystemet. Det ville vært tungvindt hvis vi i Norge brukte 10-tallssytemet, mens de i UK brukte 12-tall og i USA brukte 20-tall. Riktignok er 10-tallssytemet en dårlig standard. De burde heller valgt 12-tall. Innen språk har vi ingen standard ennå. Vi kan fortsatt velge en god standard, så la oss gjøre det.

Lenke til kommentar

Et språk har stor betydning for et folks kultur og tenkemåte. For eksempel er det vanskelig å forstå ting eller fenomener man ikke har ord for. Språk og ordforråd er innvevd i menneskers virkelighetsoppfatning. Det gjelder både for enkeltindivider og for samfunn. Jeg tror ikke det vil være en fordel om alle i verden snakker samme språk, for da vil kunnskap gå tapt og vi vil tape på variasjon og mangfold. Det er bedre om folk kan bevare sine språk, og så lære seg store, internasjonale språk i tillegg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...