L4r5 Skrevet 25. mars 2018 Del Skrevet 25. mars 2018 Skulle hatt tak i noe natriumnitritt. Helst rein og ikke ferdig blandet ut med diverse andre salter. Får man kjøpt dette i Norge? Eventuelt hvor? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 25. mars 2018 Del Skrevet 25. mars 2018 Spør din lokale slakter. Lenke til kommentar
M98kF1 Skrevet 25. mars 2018 Del Skrevet 25. mars 2018 skal du lage spekepølse, eller dynamitt? Takket være Fjotolf Hansen har «utgangsstoffer for eksplosiver» blitt «umulig» å få tak i for privatpersoner. Så mulighetene er begrenset til: «Profesjonelt behov»: er du ett firma og kan godtgjøre en grunn til å kjøpe greiene kan du søke og få lov «utblandet vare»: forurenset med ulike salter eller noe, akkurat som du ikke vil ha, er «fritt salg» «Få en skvett av en kompis»: kjenner du noen med noe rester i skapet er det strengt tatt ikke lovlig, men.. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 25. mars 2018 Forfatter Del Skrevet 25. mars 2018 Var til et kjøttprosjekt, ja. Visste ikke at man kan lage eksplosiver av det. Ammoniumnitrat er velkjent, men natriumnitritt var nytt for meg. Uansett... Det er en slaktebutikk her i nærheten så kan høre der. Var det jeg lurte på å gjøre uansett. Jeg bare håpte det var noen som sendte, så jeg slipper å møte opp der Lenke til kommentar
Vice Skrevet 25. mars 2018 Del Skrevet 25. mars 2018 Nitritt og nitrat er ikke det samme nei. Nitritt til kjøtt og nitrat til mer eksplosive blandinger. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 26. mars 2018 Forfatter Del Skrevet 26. mars 2018 (endret) Fant forresten en engelsk selger på ebay. 8 GBP inkludert frakt for mer enn jeg trenger. Det vil si jeg fant flere selgere, men noen sender ikke utenlands. Noen var enten dyre eller altfor store mengder. Andre var "lab grade". Jeg fant en som var "food grade", da jeg ærlig talt ikke veit forskjellen og ikke vil ta noen sjanse. Endret 26. mars 2018 av L4r5 Lenke til kommentar
democomputer Skrevet 27. mars 2018 Del Skrevet 27. mars 2018 Jeg pleier å kjøpe det ferdig utblandet i salt hos slakteren. Det bruker jeg til bacon og spekemat av alle slag. Det er greit med slingringsmonn i nødvendig nitrittmengde, så om jeg salter med 1 eller 2 eller 4 prosent så blir det bra og trygt for botulisme uansett. Og så slipper jeg å finregne og måle opp milligram med nitrittsalt. K Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå