Gå til innhold

Å skille lettvekt-IT og tungvekt-IT setter fart på digitaliseringen i helsevesenet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg satt midt i grøten/røra for innføring av nettbrett (Kurve/MetaVision), tavleløsning + innsjekkingsautomat for poliklinikk (RPSM/Imatis), pasientjournal (DIPS), ATV, rørpost, røntgensystem, bankterminal... til Østfold Sykehus .

Morro å høre at vi får skryt for jobben vi gjorde og at sykehuset har fått god ranking! Det var ikke enkelt og vi måtte gå langt ut over våre opprinnelige stillingsinstrukser for å få det til.

Men fy søren det var morro! Balansere kreative og nytenkende løsninger, som vi fikk slengt tilbake som ekstra dokumentasjon og testing for å sikre stabile pasientsystemer. Mange hadde nok gitt opp og ikke bare strekt seg ikke det lille ekstra, men det triatlonet dette var av et prosjekt. Takk til hele PNØ-gjengen, dere vet hvem dere er. Flere av dere er fremdeles igjen i sykehussektoren og det er jeg glad for.

 

Er ikke enig med artikkelforfatteren i at det er tunge vs lette løsninger som er svaret.

Ja, modulariteten til et system spiller inn. Det var f.eks. lettere å endre på områder av DIPS som gikk på integrasjoner eller betalingsløsningen enn modulen som kalkulerer medisinbruk til pasienter. Ikke fordi DIPS ikke ville, men fordi testomfanget er så mye større for medisin-modulen.

 

Det jeg tror gjorde at dette fungerte så bra var at vi fikk satt opp et testsenter som var raske til å gi egne isolerte miljøer med kopier av de systemene de ønsket å integrere i mot (anonymisert). Vi strakk oss langt for at de skulle kunne teste og iterere raskest mulig, med minst mulig tanke på alt annet rundt serverdrift. Alt slik hadde vi kjempe dyktige folk hos Sykehuspartner til som vi presset til å tenke helt nytt rundt hvordan man jobber med utvikling.

Eks er:

-Snapshot av servere som vi rullet tilbake slik at de kunne øve på installasjonen

-Snapshot av Oracle-basen til DIPS, som vi jevnlig nullstilte slik at de fritt kunne teste integrasjonene mot et «friskt» og anonymisert miljø

-De på nettverk som logget nettverkstrafikk for oss, slik at vi kunne kartlegge alt av porter og integrasjoner, som måtte tas hensyn til i produksjon

-Alt ble installert på nytt i et preprod/QA miljø med alt av sikkerhet påslått, før de slapp inn i produksjon. Slik sikret vi dokumentasjonen.

-Et ekstra Ref-miljø som innehold forrige versjon av produksjonsmiljøet. Slik at hvis noe feilet under produksjonssetting hadde vi en referanse. Her fikk vi også til diff-sjekking av konfig og installasjonsfiler, slik at vi viste hva som var nytt/ulikt.

 

Svaret på hva som gjorde at det gikk bra var kort fortalt at vi brøyt ned siloene. Tørte å ta den uformelle praten med andre avdelinger og utfordre gamle tanker. Tør å leke litt og utfordre gamle måter å gjøre ting på, men ikke kaster det gamle bare fordi det er gammelt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...