Gå til innhold

Nye hodetelefoner.


Anbefalte innlegg

Jeg er på utkikk etter nye hodetelefoner i prisegmentet 1500-2000. 

 

Har hatt Beyerdynamics DT770 80 ohms 

Og bruker for tiden ATH-M50x, som jeg er ganske så fornøyde med.

Byttet Foamen til 800 shure sin erstatning, så de er ganske comfy. 

 

Er det noe annet jeg innen for det prissegmentet burde ha fått med meg?

 

Skal brukes på pc, til spilling, litt spotify og youtube.

 

Drives av lydkortet mitt. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du er i et markedssegment med veldig mange modeller i markedet.

 

Dette er de jeg mener er verdt å se nærmere på for deg.

 

https://www.prisjakt.no/product.php?j=2787457,4388967,1538213,842129,1358594

 

Trekker egentlig mest fram Fidelio X2HR fordi de dem har en åpen, behagelig og detaljert lyd. Veldig gode til prisen, men alle på listen synes jeg ligger over snittet i lydkvalitet på ulike måter.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

En kjapp anbefaling er å gå for et produkt som kommer fra en anerkjent hifiprodusent: AKG, Sennheiser, Beyerdynamic osv.  Det er en jungel der ute av produsenter som driver i varierende grad seriøst.

 

Kanskje det viktigste spørsmålet er om du ønsker åpen eller lukket konstruksjon! Her er en grei nok oversikt over fordeler/ulemper: Link

 

Min anbefaling er utenfor ditt budsjett og er Sennheiser HD-650 (at det er 300ohm burde gå greit). Disse burde du få tak i til rundt 2500 på tilbud og til enda mindre hvis brukt er et alternativ. Putene kan vaskes på 30 grader ullvask. 

 

Edit: Det ser ut til å være få på finn nå og de er stivt priset. Jeg har sett dem (600/650) under 2000 tidligere.

Endret av ikek
Lenke til kommentar

Det som er sellingpoint på denne er mekanisk justerbar bass og mulighet til å endre faceplate. Sett en del klager på byggekvaliteten på plugg-inngangen på disse, men det er en stund siden. Har ikke hørt dem selv, men de får ok omtale selv om de ikke er av de mest sprudlende. Dagens musikk er så komprimert at det omentrent er et must å ha noe som tar vare det som er igjen av dynamikk.

Lenke til kommentar

Spaceworld/Soundgarden fører sennheiser hvis du er interessert i å lytte til disse.

 

Jeg benytter Sennheiser hd-650 og er veldig fornøyd med disse. Jeg anbefaler en lytt. Nå er hd-650 utenfor ditt budsjett, men jeg vil anbefale disse uansett. Sennheiser hd-600 er et litt rimeligere alternativ til 2500. 

 

Jeg hadde sennheiser hd555 moddet til hd595 som er mer eller mindre i direkte linje forjengeren til hd-599 som et tilgjengelig til rundt 2200. Denne låter også godt, men ikke i nærheten av hd650.

 

Hvis valget sto mellom hd599 til 2200 og hd600 til 2500 hadde jeg valgt hd600 tvert. Om jeg så måtte spise tørr kneip og havregrøt noen dager/uker.

 

Mitt inntrykk av hodetelefoner er at fra rundt 3000-4000 kroner og oppover så flater det ut hva du får igjen fort. Det blir marginale forbedringer for store utlegg i penger. I prisklassen 2-3-4 tusen får du veldig mye igjen for pengene kontra de under og de over i pris.

 

Selvsagt er det både gode å dårlige kjøp i alle prisklasser derfor er anerkjente produsenter muligens et tryggere valg.

Lenke til kommentar

 

COP(+) ligner på DT770 (32 ohm modellen) men;

mindre  driver/element, justerbar bass (fra basskanon til anemisk bass), kunstskinn i hodebøylen festes med borrelås ikke knapper, mykere øreputer, ledning uten- og med mic følger med og utskiftbar fasade på klokken. Har noe mindre klarhet i diskantområdet men er samtidig mindre øretrettende.

 

Custom One Studio har samme driver/element som DT770 og er tunet mer (Beyerdynamic) "nøytralt" i forhold til DT770.

Endret av bar1
Lenke til kommentar

Jeg har HD650 og Fidelio X2HR står ikke spesielt tilbake i forhold til dem selv om frekvensrespons og lydbilde er litt ulikt. X2HR er litt mer ujevn frekvensmessig men vesentlig bredere i lydbildet enn HD650 som er gode med aldrende hodetelefoner om enn litt bedre tweaket i forhold til hørselen. X2HR er en relativt ny modell, så andre produsenter har hatt god tid til catch-up mot Sennheiser.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Jeg har HD650 og Fidelio X2HR står ikke spesielt tilbake i forhold til dem selv om frekvensrespons og lydbilde er litt ulikt. X2HR er litt mer ujevn frekvensmessig med vesentlig bredere i lydbildet enn HD650 som er gode med aldrende hodetelefoner om enn litt bedre tweaket i forhold til hørselen. X2HR er en relativt ny modell, så andre produsenter har hatt god tid til catch-up mot Sennheiser.

 

Eneste forskjell fra Fidelio X2 til X2HR som kan påvirke lyd, er bedre øreputer med høyere kvalitet på velour.

Hvis man fortsatt finner Fidelio X2 på tilbud eller restsalg, er det mye kvalitetslyd for pengene...

Endret av bar1
Lenke til kommentar

Da får jeg "spare" litt lenger, HD600 ser jo ganske flott ut, de kommer til å få et modmic feste slik at jeg kan bruke dem på TS, discord osv. Husker bare den åpenbare forskjellen fra DT770 + modmic når jeg første gang spilte bf4 med nytt lydkort. Satt og koste meg med loading screen musikken :) og sennheiser er jo pålitelig merke.

 

Og så må jeg få testet philipsa, de så ut som om de var av samme kvalitet som Beyer.

Endret av Mickey_OT
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...