Gå til innhold

Hvor viktig er det å vaksinere en valp?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du er vel pliktig til å få den ID merket med en chip om du skulle ta den med på svensketur i campingvogna etc..  Da trenger den også alt av vaksiner etc..

 

Om du ønsker at den skal være en sosial hun bør du også vaksinere den.. Hunden min fikk selv valpesyke og i slutten av ettårs alderen..

 

Og nei, du MÅ ikke noe som helst.. Men om du skal ha en glad og sosial hund bør du gjøre det meste.. Kan lett si at jeg har brukt godt over 100 000 kroner på min nå 8år gamle hund...  Det drypper litt her og der...

Lenke til kommentar

Vil anbefale å koste på deg et valpekurs.. Koster 3-4K kroner som regel..  Der får du all informasjon og også sosialisert hunden din og muligens truffet andre valpeeiere som du kan treffe senere. Tror du vil tjene på det i lengden :)

 

Edit: Kurset er mest beregnet for deg som Hundeeier.. Selv om hunden har mye godt av det også :)

For å delta krever det da at hunden din er vaksinert etc...

 

Anbefaler forumet: http://hundesonen.no

Der finner du mange kyndige personer som brenner for hundens helse og vellvære :)

 

Og til å være et forum som fokuserer bare på hund er det veldig aktiv :)

Endret av Krozmar
Lenke til kommentar

Chip er greit i tilfelle hunden kommer bort fra deg.

 

Vaksiner er nødvendig i mitt hode, bedre enn å risikere ein sjuk hund i hvert fall. Det er visstnok fleire sjukdommer nå som folk bringer inn gatehunder fra andre land. Valpen skal vel vaksineres ved 7-8 uker, 12 uker og 16 uker, så går det over til 1 gang i året. Eg ville regnet 700 kr for det (eg betalte ca 750 kr for 4 mnd vaksine på valpen min), du bør ta helsesjekk av valpen i samme slengen, og da blir det jo litt dyrere. Markkur kan også være lurt.

Lenke til kommentar

Det er veldig viktig at du tar med valpen til dyrlegen for vaksine med eng ang du får den. IKKE la den hilse på noen hunder før den har fått vaksina og husk at den ikke "fungerer" før etter to uker. Valper kan dø av svært lite fordi de er unge og smittefaren er høy hos hunder. Jeg anbefaler også chip. Stikker hunden av vil de kunne lett finne ut av at det er din hund. Da slipper du at den blir hentet av politiet eller du må etterlyse på facebook. 

Av annet utstyr som er kjekt er en valpesele (valper går sjeldent pent i bånd og det er lett å få skader på nakke), en refleksvest og et regndekken/genser hvis den har lite pels.  Valper fryser raskere enn voksne hunder. :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...