Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hvor kan jeg henvende meg?


kom_igjen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det virker ikke som ts ønsker å bestride en eierbrøk på 35/65?

 

Det stemmer nok.

 

Jeg kom også på at det ikke var før i oktober at hele lånet sto i hennes navn, før det har det stått i mitt navn, men fordi jeg hadde planer om, og ville trekke meg ut av leiligheten (fordi jeg tross alt ikke bodde der lenger), så signerte vi nye papirer slik at lånet nå står i hennes navn, men fortsatt med et notat der det står om eierfordelingen. 

 

Så da var vi tilbake til dette regnestykket, og fortsatt hvem jeg skal henvende meg.

 

Jeg søker nå om fri rettshjelp via en advokat, men trenger en plan B dersom det ikke går i boks. 

Lenke til kommentar

I utgangspunktet skal nedbetaling på lånet være irrelevant, om dere har betjent lånet hver for dere. Problemet er at hennes ekstrabetaling har (eller kan ha) ført til at dere har fått lavere terminbeløp i fremtiden. Det kan gjøre regnestykket veldig vanskelig. Om det var slik at dere hadde to lån, så kunne du bare solgt 35 % av leiligheten til en avtalt pris, mot å betale ned din andel av lånet. (eventuelt latt kjøper overta lånet og motregnet). Men når det har vært ekstra innbetalinger kan du ikke bare ta 35 % av dagens lån. Dersom ekstrabetalingen har påvirket betalingsplanen, kan du heller ikke bare legge til nedbetalingen, trekke fra ekstra betaling, og betale 35 % av det som ville vært dagens saldo hvis ikke nedbetalingen hadde skjedd. Kort fortalt har sannsynligvis du fått lavere rentekostnader fordi hun har betalt inn ekstra.

 

Det sagt, så er det uansett viktig å holde lån og leilighet fra hverandre. Du må finne to tall: Hva er leiligheten verdt, og hvor mye av det gjenværende lånet er du ansvarlig for. Hvis moren vil tre inn som medlåntaker (og banken aksepterer at du trer ut mot at hun trer inn) så trekker du din andel av lånet fra verdien av din andel av leiligheten, og så betaler hun resten til deg. Å komme frem til verdien av leiligheten er vel ikke så vanskelig, og å komme fram til verdien av innboet bør være kurant, men hvor mye av lånet du er ansvarlig for kan bli litt vanskelig å regne ut om dere ikke har fulgt den opprinnelige betalingsplanen.

 

Plan B dersom du ikke får fri rettshjelp er vel i praksis å betale for advokatbistanden. Å skaffe oversikt trenger ikke være så dyrt (forutsatt at dere har dokumentasjon eller er enige om hva som har skjedd), heller ikke å skrive et notat om hvordan verdien og gjelden skal fordeles basert på denne dokumentasjonen. Det som kan være dyrt er å overbevise motparten om at konklusjonen i det notatet er riktig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...