Gå til innhold

R9 280x - striped screen of death


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Over lengre tid har jeg slitt med at skjermkortet krasjer. Jeg er derimot usikker på om det er hardware eller software som gjør dette. At noe nå fungerer bra kan tyde på software, likevel håper jeg noen kan komme med noen filosoferinger her.

 

Symptomer:

 

* Skjermen går enten i svart eller i "striped screen of death" og ingenting responderer lenger, men man kan høre lyd og stemmer fra skype. Eneste som fungerer er å holde inne strømknappen i 4 sek og restarte maskinen.

 

* Tidvis kan man se "tearing" på skjermen dukke opp, dog normalt bare et "blipp" eller to. Normalt krasjer systemet dersom man fortsetter å spille.

 

* For tiden skjer dette kun in World of Warships. Det kan igrunn krasje når som helst, gjerne etter kun noen minutter, også når man er inaktiv og bare står i havnen med skipet. Tidligere krasjet World of Tanks og War thunder også, men nå fungerer begge knirkefritt, noe som hinter om at dette er softwareissues. Dersom det krasjer etter litt spilling, så kan det også gjerne fungere greit resten av kvelden etter restart.

 

*Å skru ned settingene i wows ser ut til å bedre problemet noe, WoT fungerer derimot med high settings nå uten problemer.

 

* Dette har pågått overlengre tid, så har testet med å reformattere, prøve eldre drivere osv, men finner ingen mønster i dette. Når jeg opplevde problemet i WoT, så krasjet WoT uansett driver (prøvde kanskje 10-15 stk bakover).

 

* Tidligere har jeg sjekket temperaturen, og den var helt innenfor.

 

OS - win7 home norsk

GFX - Radeon R9 280x

CPU - INTEL CORE I7 2600K 3.40GHZ 8MB S-1155
RAM - CORSAIR 8GB DDR3 XMS3 VENGEANCE PC3-12800 1600MHZ CL9 (2X4GB)
HK - ASUS P8Z68-V PRO Z68 S-1155 ATX
PSU - usikker, mener det er cooler master 500w eller 600w - den er gammel og må eventuelt sjekke detaljene fysisk, noe jeg kan gjøre senere om noen ønsker å vite akkurat specs.
 
skjermdriverene er siste versjon pr i dag. Maskinen er selvbygd, den kjører 1 SSD som OS disk og 1 SSD som gaming disk, pluss noe storen spinning disker.
 
Flott om noen har noen tanker om dette... :) Kan legge inn mer info i kveld om noen ønsker flere detaljer.
Endret av Nibenay78
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres definitivt ut som om det er skjermkortet som er problemet. Som nevnt over, har du mulighet kan det være greit å få testet med et annet skjermkort om du har mulighet - men om ikke kan du jo uansett ikke ha det sånn, og bør definitivt søke RMA hos forhandler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...