Redaksjonen. Skrevet 1. januar 2018 Del Skrevet 1. januar 2018 Med moderne teknikk kan Growing <span>Underground levere lokale, ferske krydderurter året rundt.</span>Her dyrker de ruccola og koriander 33 meter under London Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 1. januar 2018 Del Skrevet 1. januar 2018 Moderne og moderne fru blom, folk har dyrket cannabis innendørs i et par tiår. Problemet frem til nå var at man ikke kunne dyrke salater og urter økonomisk nok, det er litt fler kroner å hente på ulovligheter 2 Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 1. januar 2018 Del Skrevet 1. januar 2018 (endret) Dette er ein god måte å utnytte areal på (eller volum)! Jo meir me kan dyrke under jorda, jo mindre uteareal er det nødvendig å bruke. Endret 1. januar 2018 av Zeph 3 Lenke til kommentar
Bernt2 Skrevet 1. januar 2018 Del Skrevet 1. januar 2018 Får plantene alle næringsstoffene de har ved naturlig dyrking? Eller vil de kun få næring til å vokse fort, men være fattig på næring og sporstoffer vi er avhengige av? 1 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 1. januar 2018 Del Skrevet 1. januar 2018 Næringsstoffer/sporstoffer henter plantene fra jordsmonnet, ikke fra lyset. Det burde derfor ikke være noen forskjell fra planter dyrket med andre lyskilder. Lenke til kommentar
Yamarin415 Skrevet 1. januar 2018 Del Skrevet 1. januar 2018 Her kommer næringen fra løsninger i vannet. Du kan dermed "skreddersy" hva de skal inneholde på en mye mer stabil og forutsigbar måte enn ute på et jorde. Det som begrenser seg er tilgjengelig kvadratmeter, energipris, investering i utstyr (spesielt dyre led lamper), og innkjøp av "kjemikalier" med nødvendige næringsstoffer. 1 Lenke til kommentar
DirekteDemokrati Skrevet 1. januar 2018 Del Skrevet 1. januar 2018 (endret) Fijutsu og noen andre firma bruker ofte gamle fabrikker o.l til innendørs plante groing. Gamle microchip fabrikker så de er helt sterile. Det gjør at salaten derfra holder seg frisk i 2månder http://www.iflscience.com/technology/empty-electronics-factories-turned-high-tech-indoor-farms/ Endret 1. januar 2018 av DirekteDemokrati 1 Lenke til kommentar
Bernt2 Skrevet 1. januar 2018 Del Skrevet 1. januar 2018 Næringsstoffer/sporstoffer henter plantene fra jordsmonnet, ikke fra lyset. Det burde derfor ikke være noen forskjell fra planter dyrket med andre lyskilder. Hvilket jordsmonn er det når du bruker hydroponi..altså utelukkende væske, og ikke jord?? Lenke til kommentar
Bernt2 Skrevet 1. januar 2018 Del Skrevet 1. januar 2018 Her kommer næringen fra løsninger i vannet. Du kan dermed "skreddersy" hva de skal inneholde på en mye mer stabil og forutsigbar måte enn ute på et jorde. Det som begrenser seg er tilgjengelig kvadratmeter, energipris, investering i utstyr (spesielt dyre led lamper), og innkjøp av "kjemikalier" med nødvendige næringsstoffer. Ja, forutsatt at de får det. Agurker og grønnsaker dyrket med hydroponi smaker kun vann, og avslører mangelen på stoffer som de ellers hadde fått seg mangler. Da må vi til med vitamin- og mineraltilskudd. Lenke til kommentar
Nizzen Skrevet 2. januar 2018 Del Skrevet 2. januar 2018 Med moderne teknikk kan Growing <span>Underground levere lokale, ferske krydderurter året rundt.</span> Her dyrker de ruccola og koriander 33 meter under London En her i Molde dyrker slikt som salater etc inne i et lager. Han leverer til noen hoteller/restauranter, og har prøveleveranser til Rema 1000. Ganske kult, og kvaliteten er utrolig bra. 2 Lenke til kommentar
Yamarin415 Skrevet 20. januar 2018 Del Skrevet 20. januar 2018 Her kommer næringen fra løsninger i vannet. Du kan dermed "skreddersy" hva de skal inneholde på en mye mer stabil og forutsigbar måte enn ute på et jorde. Det som begrenser seg er tilgjengelig kvadratmeter, energipris, investering i utstyr (spesielt dyre led lamper), og innkjøp av "kjemikalier" med nødvendige næringsstoffer. Ja, forutsatt at de får det. Agurker og grønnsaker dyrket med hydroponi smaker kun vann, og avslører mangelen på stoffer som de ellers hadde fått seg mangler. Da må vi til med vitamin- og mineraltilskudd. Har selv smakt på ruccolaen til tåsen microgreens som driver på denne måten. Smaker mye mer enn de som er i butikk. Dersom man ikke lager et produkt som er bedre enn det man får tradisjonelt, gidder ikke folk kjøpe det istedenfor andre produkter og ihvertfall ikke betale mer. Denne formen å dyrke på er ofte dyrere... Lenke til kommentar
Nizzen Skrevet 20. januar 2018 Del Skrevet 20. januar 2018 Her er naboen som dyrker slik i Molde; https://www.nrk.no/mr/xl/urban-bonde-brukar-bomberom-som-gartneri-1.13858169 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå