Simen1 Skrevet 25. desember 2017 Del Skrevet 25. desember 2017 Jeg har kommet i skade for å kjøpe Rema sin "Prima" røyklaks. Som du sikkert forstår er skuffelsen stor. Alt for lite røkt, alt for mye vann er sprøytet inn. Nesten sushi. Men det er jo litt synd å kaste hele halvsiden i søpla når den ikke er så langt unna vanlig laksefilet. Jeg lurer på om noen har tilberedt røyklaks som om det var "fersk" laksefilet? Fersk i hermetegn fordi røyklaksen har vært fryst i følge pakken. Jeg tenkte jeg skulle skjære den i porsjonsstykker og steke den i panna med litt grov pepper og sitron. Den er sikkert salt nok fra før. Servert med rømme, poteter gulrøtter og persille eller noe sånt. Høres det ut som en god idé eller bør jeg bare kaste hele greia? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 25. desember 2017 Del Skrevet 25. desember 2017 Jeg har sett det gjort med "lettgravet", og det burde gå fint med lettrøkt også. Lenke til kommentar
MellomAlt Skrevet 26. desember 2017 Del Skrevet 26. desember 2017 Du kan fint varmebehandle røkelaks. Men vær oppmerksom på at smaken vil være nokså kraftig og mer salt enn vanlig. Jeg ville nok lagt den på bakepapir og ovnsstekt på 100 grader en halvtimes tid. Det er mer enn nok. Siden dette er kraftige saker, ville jeg gått for noe lett tilbehør som usaltet eggerøre, brokkolispirer, sennepsaus, remulade, spinat .. ooooh, eller hva med en pepperrotkrem på tysk rugbrød, ruccola og skiver med mango. Burde kanskje nevne at jeg har bakgrunn som kokk. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 26. desember 2017 Forfatter Del Skrevet 26. desember 2017 Takk! Jeg har tenkt på saltinholdet og tenkt å ha alt annet usaltet. Men tusen takk for tips til tilbehør. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 26. desember 2017 Forfatter Del Skrevet 26. desember 2017 Mulig jeg bare koker laksen i porsjonsstykker i usaltet vann. Da kan jeg eventuelt ettersalte om det skulle bli for utvannet. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 26. desember 2017 Del Skrevet 26. desember 2017 Hvis alternativet er søppla så kan du vel bare prøvesteke en liten bit. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå