Gå til innhold

Hjelp til å smøring av ski


pizzafordi

Anbefalte innlegg

Skal smøre alpin ski for første gang.

Tenkte å låne morras strykejern, en utenhull

og denne voksen her

https://www.gsport.no/produkt/201467/swix-ch10-yellow-0c-10c-60g

 

Gul voks...  thats it, ca 100 grader på jernet..

Skrape har jeg ifra før, slik man bruker på frossne vinduer.
Nylon koster har morra liggende rundt i skuffer jeg kan bruke..

Planen er enkel voks er bedre enn ingen voks. For å gjøre det minst komplisert som mulig i begynnelsen slik at jeg lærer det.

Så kan jeg leke med ulike typer etterpå, men det er ikke til langrenn. Så hva er det som gjelder der egentlig... Fått inntrykk av at 99% av smøretips og videoer er for langrenn ski..

Kan jeg bruke slipestein på metal, jeg har roen på å slipe kjøkken kniver med våt steiner... Kan jeg f.eks bruke en 400 slipestein på flatsiden av skiene, lett tålig ?

Alternativet er å betale 199kr på butikk, hvorfor ikke lære det selv.

Endret av pizzafordi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Slip er ikke noe jeg ville gjort selv. Forhandlere bruker å ha en egen maskin til dette. 

Ellers kan du risikere at skien sin såle ikke blir plan, eller noe annet tull. Man bør ha riktig og ordentlig verktøy til denne jobben.

Smøring av alpint og langrenn er helt likt. Din skrape er kanskje ikke skarp nok til å sikle dem ordentlig.

Jeg skjønner ikke helt hvorfor du vil bruke CH10. Skal du stå en plass hvor det er + grader?

 

God guide her:

Endret av BMWcoupeftw
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det var en som sa jeg måtte ha gul først, så deretter blå. Men blå virker litt kaldt, Så da blir det lilla.

Så. først gul... skrape av så blå eller lilla...

Gul glider for milde forhold eller metting av ski...

Her står det for metting av ski, da tenker jeg at man bruker den gule får mette skia. Dvs fylle opp små hull man ikke ser. Så skraper man av igjen og kjører på med en skikkelig.. Jeg har ingen ide.. Men det var endel folk som anbefalte først gul så blå til han som sa det til meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...