Atib Azzad Skrevet 11. desember 2017 Del Skrevet 11. desember 2017 Morten Strøksnes skriver åpent brev til Per sandberg angående oppdrettsindustrien. https://morgenbladet.no/ideer/2017/11/fisk-ratner-fra-hodet-og-ned 3 Lenke til kommentar
zeebra Skrevet 15. desember 2017 Del Skrevet 15. desember 2017 Morten Strøksnes skriver åpent brev til Per sandberg angående oppdrettsindustrien. https://morgenbladet.no/ideer/2017/11/fisk-ratner-fra-hodet-og-ned En meget bra artikkel, takk. Og... Velkommen til helvete. Kjærlighet til penger er roten til altslags ondskap. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 15. desember 2017 Del Skrevet 15. desember 2017 På høy tid at det skjer noe, men det er vel i samme gate som å tro på julenissen. Lenke til kommentar
clink Skrevet 15. desember 2017 Del Skrevet 15. desember 2017 (endret) Denne dokumentaren passer bra i denne tråden.Om bl.a. norsk oppdrettslaks, med bl.a. Kurt Oddekalv.Leger som ikke vil spise norsk fisk."Sparket" forsker som oppdaget at Monsanto giftstoff som brukes i for/pellets går gjennom blod/hjerne-barrieren.(og en veldig lite snakkesalig fiskeminister, da temaet Etoxyquin bringes på banen - intervjuet avbrytes tvert. Etoxyquin er Monsanto-stoffet som brukes i for/pellets for å hindre eksplosjon)Enorme mengder antibiotia brukes.Enorm forurensing fra mærer/oppdrettsanlegg. Endret 15. desember 2017 av clink 2 Lenke til kommentar
Aetius Skrevet 15. desember 2017 Del Skrevet 15. desember 2017 Om bl.a. norsk oppdrettslaks, med bl.a. Kurt Oddekalv. Kurt Oddekalv vet jeg bedre enn å stole på. Jeg er enig i at oppdretten bør flyttes til tanker på land, men å dra frem Kurt Oddekalv som autoritet faller på sin egen urimelighet. Fyren tror på CHEMTRAILS, FFS! 4 Lenke til kommentar
Atib Azzad Skrevet 15. desember 2017 Forfatter Del Skrevet 15. desember 2017 Denne 'nye oljen' er visst like uspiselig som den gamle.Det er kanskje ikke så underlig, om man tenker på hvor mye penger industrien generer, at der er sterke krefter som sørger for munnkurv og undergraving. Det virker som alternativet å avvikle oppdrett, vil bli mer og mer umulig, jo lenger oppdretten holder på. Om det i det hele tatt er mulig.Forøvrig synes jeg det er trist å tenke på hvor liten plass fisken er delegert, tenk, den som til nå har hatt allverdens plass å plaske på, kan fisk savne?Jeg er klar over at siste setning lar debatten preges av føleri, og at det er upopulært. 1 Lenke til kommentar
zeebra Skrevet 15. desember 2017 Del Skrevet 15. desember 2017 Går det ikke an å flytte denne oppdretten ut på det åpne hav om man absolutt ønsker å spise mindreverdig fisk? Minner mye om de skabbete ekle hønene og kyllingene som brukes til mat, fulle av sykdom og oppfosting som er direkte artsfiendlig. Selv forsøker jeg å unngå oppdrettslaks og jeg forstår godt at mange ikke vil spise denne. Det er naturens nei når denne produksjonen plages av lus, parasitter og andre sykdommer. 1 Lenke til kommentar
Atib Azzad Skrevet 16. desember 2017 Forfatter Del Skrevet 16. desember 2017 Per Sandberg.... "svarer" Kommunikasjonsrådgiver Halvard Wensel svarer "bedre". Strøksnes svarer.Tror du ikke oppdretten ville hatt konsekvenser på åpent hav også?'Naturens nei', fin! 1 Lenke til kommentar
zeebra Skrevet 16. desember 2017 Del Skrevet 16. desember 2017 Tror du ikke oppdretten ville hatt konsekvenser på åpent hav også? Jo det vil den nok ha hatt, men ikke så store konsekvenser. De som driver med oppdrett måtte nok også ha tenkt seg om litt mer, fordi alt isåfall er dyrere i drift. Norge har jo kompetanse på det åpne hav, så om de absolutt vil drive oppdrettslaks er det godt mulig langt ute på havet også.. Men ja, havet er stort, men ikke uendelig. Idag plages havet av flere problemer. F.eks plast, døende koraller, artsutryddelse, overfiske osv. 1 Lenke til kommentar
G Skrevet 17. desember 2017 Del Skrevet 17. desember 2017 (endret) Om bl.a. norsk oppdrettslaks, med bl.a. Kurt Oddekalv. Kurt Oddekalv vet jeg bedre enn å stole på. Jeg er enig i at oppdretten bør flyttes til tanker på land, men å dra frem Kurt Oddekalv som autoritet faller på sin egen urimelighet. Fyren tror på CHEMTRAILS, FFS! Du angriper en av budbringerne framfor å lytte til budskapet. Ja, kanskje Kurt som andre ivrige folk kan arresteres på en og annen greie. Men brorparten av den video var faktisk fransk. Se på oppdrettet i Vietnam også som kommer fram. Og konklusjonen til slutt om hva fisken inneholder i våre dager. Man behøver kanskje Kurt også, men det behøver man vel egentlig ikke heller, bare man gidder å foreta giftstoffmålinger på fiskekjøttet som sirkulerer i markedene. Endret 17. desember 2017 av G 1 Lenke til kommentar
G Skrevet 17. desember 2017 Del Skrevet 17. desember 2017 (endret) Denne 'nye oljen' er visst like uspiselig som den gamle. Det er kanskje ikke så underlig, om man tenker på hvor mye penger industrien generer, at der er sterke krefter som sørger for munnkurv og undergraving. Det virker som alternativet å avvikle oppdrett, vil bli mer og mer umulig, jo lenger oppdretten holder på. Om det i det hele tatt er mulig. Forøvrig synes jeg det er trist å tenke på hvor liten plass fisken er delegert, tenk, den som til nå har hatt allverdens plass å plaske på, kan fisk savne? Jeg er klar over at siste setning lar debatten preges av føleri, og at det er upopulært. Og Norge driver ikke å lakselusoppdretter kun her hjemme på berget, men faktisk også utenlands. Norge er svært aktive i lakseoppdrett nær/ i Vancouver, Canada. Til noen av innbyggernes store fortvilelse. Norge har store svin på skogen i denne sammenheng. Endret 17. desember 2017 av G 1 Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534 Skrevet 18. desember 2017 Del Skrevet 18. desember 2017 Morten Strøksnes skriver åpent brev til Per sandberg angående oppdrettsindustrien. https://morgenbladet.no/ideer/2017/11/fisk-ratner-fra-hodet-og-ned Personlig har jeg nesten helt sluttet å kjøpe norsk laks... med unntak av villaks når jeg en gang i blant får tak i det. Lenke til kommentar
G Skrevet 18. desember 2017 Del Skrevet 18. desember 2017 Ja, Kurt og flere har fått meg til å bli skeptisk til laks også. Jeg kjøper betydelig mindre av det enn før. Og smaker helst bare en sjelden gang når jeg er på besøk hos andre. Jeg tar sjansen på det, selv om det er litt risiko med det. Tenker at det er så mye annet man måtte ha beskyttet seg i mot, dersom man først begynner å bekymre seg. Men, man kan være bevisst de valgene man gjør på innkjøp tenker jeg. Lenke til kommentar
.berZerk Skrevet 18. desember 2017 Del Skrevet 18. desember 2017 https://ilaks.no/dodelig-dose-med-lusemidler-kunne-ikke-spores-hos-krepsdyr/ De får lov til å herje så mye de vil uten nevneverdige konsekvenser. 1 Lenke til kommentar
DirekteDemokrati Skrevet 28. desember 2017 Del Skrevet 28. desember 2017 Fungerende kjøkkensjef Benjamin Bakkane (28) ved Lucullus restaurant ved Scandic Hotel Neptun i Bergen med en ufarget smolt og en «farget» laksefilet. Spiser villfisk jeg takk Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 28. desember 2017 Del Skrevet 28. desember 2017 Det bildet er misvisende, villaks blir også farget av maten de spiser. Lenke til kommentar
DirekteDemokrati Skrevet 31. desember 2017 Del Skrevet 31. desember 2017 (endret) Det bildet er misvisende, villaks blir også farget av maten de spiser. Ja, villlaks blir rød i kjøttet pga den spiser skalldyr. Skalldyr er for dyrt for oppdrett så de gir de fargestoff i stede. Vi kunne velge mellom 6 typer farge på laksen vi bestilte inn til kjøkkenet. Alt fra lett rosa til veldig rødt. Fargestoffet er gjerne knuste insekter Endret 31. desember 2017 av DirekteDemokrati Lenke til kommentar
G Skrevet 31. desember 2017 Del Skrevet 31. desember 2017 (endret) Eggeplomme blir også sterkt oransje om man mater høner med riktige naturlige matvarer Kunstig og naturlig E-stoff farger får vi i mye mat og godteri, så det er kanskje ikke den verste tingen å bekymre seg i forhold til spising av laks. Det er giftstoffene i fisken og ødeleggelse av norsk fjordfauna vi bør være nervøse for, samt lakselusen som er verst vel? Endret 31. desember 2017 av G Lenke til kommentar
Mr.M Skrevet 31. desember 2017 Del Skrevet 31. desember 2017 (endret) Industriell matproduksjon er motbydelig. For egen del spiser jeg verken oppdrettslaks eller kylling, det byr meg imot. Til syvende å sist blir det nok en høy pris å betale for samfunnet/miljø, for at man slo inn på den galeien. Endret 31. desember 2017 av Mr.M Lenke til kommentar
M98kF1 Skrevet 31. desember 2017 Del Skrevet 31. desember 2017 [....]. Fargestoffet er gjerne knuste insekter Ja, men nei. Rødt pigment i Campari, rødt godteri, rødbrus og sånnt er gjerne cochenille-lus, rødfargen i laks kommer fra samme kjemiske stoffer enten det er fra naturlig inntak av krepsdyr eller noe kjøpt fra BASF (https://nutrition.basf.com/en/Animal-nutrition/Pigmentation-Aquaculture.html) Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå