Gå til innhold

144hz skjerm - trenger hjelp med adapter


Markie_mark

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Kjøpte en 144hz skjerm nylig via komplett - benq xl2411 (https://www.komplett.no/product/895820/gaming/skjerm-tilbehoer/skjermer/benq-zowie-24-led-xl2411#

 

Det er ikke displayport inngang på skjermen, det er kun dvi-d, VGA og HDMI. Det fulgte med en dual link DVI kabel. 

 

Problemet er at jeg spiller på en laptop, og den har ikke DVI inngang. Den har derimot Mini display port, så jeg har forstått det slik at jeg trenger en adapter. En DVI-D til minidisplayport adapter som er fullverdig eller aktiv? Jeg kjøpte denne https://www.teknikmagasinet.no/produkter/data-o-tv-spill/kabler/hdmi/zap-mini-displayport-to-hdmi-dvi-and-displayport her om dagen, av en som mente det ville fungere. Sto ingen informasjon på selve produktet i butikken annet enn at det var en adapter til displayport / DVI-d. Da jeg gikk inn på nettsiden står det " Adapter som omformer fra Mini DisplayPort til HDMI, DVI og vanlig DisplayPort. Støtte for full HD-oppløsning med 60 bilder/s. kan ikke brukes som splitter. Lengde 25 cm." Regner med at 60 bilder/s er altså grunnen til at jeg ikke får  mer enn 60hz på pcn. 

 

Spørsmålet er, kan noen her hjelpe meg med å finne en adapter som fungerer? Jeg har vært i flere butikker og ingen har klart å hjelpe meg, og jeg har heller ikke funnet et produkt på nettet enda som jeg vet fungerer eller ei. Setter utrolig stor pris på alle som gidder å ta seg tiden til å hjelpe meg! 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ettersom det er en DL:

4217387-26231e08513085e7cb8bb66ef9a40e2e

Vil jeg mene den vil fungere. I tillegg til at mini-dp også støtter 144Hz, med forutsetning om at den faktisk er aktiv.

 

 

Takk for videre oppklaring! Den jeg kjøpte tidligere ser jeg faktisk var en DVI-I, til tross for at jeg ba han i butikken om DVI-D merkelig nok. Men hvordan vet man om den er passiv eller aktiv? Er det noe man kan fysisk se på kabelen? Denne her https://www.kjell.com/no/produkter/data-og-nettverk/kabler-og-adaptere/displayport/mini-displayport-til-dvi/mini-displayport-til-dvi-kabel-1-m-p98680?gclid=CjwKCAiA3o7RBRBfEiwAZMtSCZmT0V36-81h1oDXYevSiW5E37BZNth-MnFntYGeCQUtI0ieHqzIBhoCsesQAvD_BwE står det er en DVI-D, men det står likevel at den kun tar 60 bilder i sekundet, så da er det en som er passiv? 

Lenke til kommentar

Det står på internett at du trenger et aktivt adapter. Selv ville jeg kjøpt en skjerm med riktig type tilkobling. Et aktivt adapter koster nesten like mye som en skjerm. Et aktivt adapter vil også ta opp en ekstra usb-port (til strømmen). Og i mitt hodet risikerer man ekstra latency (selv om det ikke står noe sted).

Okay, så da er den som ble linket lenger opp her ikke en som vil gi 144hz? Denne altså: http://cdon.no/elektronikk/kbl-mini-displayport-till-dvi-d-svart-2m-p30723116?gclid=CjwKCAiAu4nRBRBKEiwANms5W2pDBRw4sk9eiA6ZqDFeK14RxSdTKAN_pMvRbIsCRgbYxtIMBnTDjxoCM3sQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CNa_zMzK7NcCFQuHmgodauQPcw#fo_c=1924&fo_k=4b1015d9bdb4db837ce0179ce15310da&fo_s=gplano

Lenke til kommentar

Ser en del tvetydige svar på diverse forum, mulig det ikke går uten dyre aktive adaptere med ekstra strømtilførsel.

 

Utrolig tungvint.. Hvis det stemmer at det kun er aktive adaptere som fungerer, som fort koster 1200kr ++ så selger jeg den heller på finn.no ...

Endret av markie2k
Lenke til kommentar

Hørte nettopp med Komplett, det skal i teorien fungere men ingenting de kan si med sikkerhet. Spør du meg hadde jeg kjøpt en for å teste om den klarer å nå/nærme seg 144Hz(hvis maskinen er i stand til det).

Snakket med komplett selv, og de mente de ikke hadde noe produkt på siden som ville fungere. 

 

Har du ikke angrerett på skjermen?

Jeg var dum nok til å kaste esken, ettersom jeg trodde det ikke skulle være noe problem å få fikset dette relativt enkelt.

 

***

 

 

Vurderer å kjøpe denne, noen som har erfaring med den? Leser i kundeomtalen at noen mener den ikke gir 144hz, selv om det står at den gjør det. https://www.elkjop.no/product/data/pc-skjerm/AOCG2460FQ/aoc-g2460fq-24-pc-skjerm-for-gaming

Endret av Hårek
Kjøp og salg er ikke tillatt på forumet
Lenke til kommentar

 

Vurderer å kjøpe denne, noen som har erfaring med den? Leser i kundeomtalen at noen mener den ikke gir 144hz, selv om det står at den gjør det. https://www.elkjop.no/product/data/pc-skjerm/AOCG2460FQ/aoc-g2460fq-24-pc-skjerm-for-gaming

 

 

Det er samme skjermen som G2460PF/PG. Det er versjonene med Freesync og G-Sync henholdsvis. AOC selv oppgir at PQ har 144Hz, så de i kommentar feltet roter nok med VQ modellen som kun går til 75Hz.

 

PF/PG har aldri fått særlig skryt for bildekvaliteten, det er kun det at de har vært billigste inngangsport til Freesync/G-Sync som har talt for dem. Og det har også vært meldt om mye feil på disse, som altså har endt med garanti reparasjoner/bytter.

 

Når det er sagt, så finnes det fornøyde kjøpere også. Og ~1800 Kr for en 144Hz skjerm er grisebillig. Sånn sett kan den være vel verdt en liten gamble..

Endret av Gabri3L
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...