Krozmar Skrevet 29. november 2017 Del Skrevet 29. november 2017 Topic sier vel alt.. Mon tro hvem som oppfant smultringer, og hvorfor de ble laget slik.. Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 29. november 2017 Del Skrevet 29. november 2017 (endret) Lettere å øke fortjenesten, man kan justere hullet litt større I min ungdom var hullet mye mindre. Endret 29. november 2017 av Jarmo 1 Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 29. november 2017 Del Skrevet 29. november 2017 Fordi uten hull hadde det vært smultboller og ikke smultringer. 6 Lenke til kommentar
Dubious Skrevet 29. november 2017 Del Skrevet 29. november 2017 (endret) Lettere å plukke opp Endret 29. november 2017 av Dubious 1 Lenke til kommentar
Krozmar Skrevet 29. november 2017 Forfatter Del Skrevet 29. november 2017 Ser lissom for meg en dude som lager noen godsaker og har for lite deig når han skal legge de i smultgryta.. Så tenker jeg kanskje på at de ville vel kanskje blitt litt rå i midten om det ikke hadde vært hull Lenke til kommentar
NoTrace Skrevet 29. november 2017 Del Skrevet 29. november 2017 Som Krozmar nevner vil jeg også tro det er for å få jevnest mulig tykkelse langs hele, slik at den blir jevnt stekt. 1 Lenke til kommentar
Tåkefyrste Skrevet 29. november 2017 Del Skrevet 29. november 2017 Fordi de da kan selge hullene separat, og dermed øke fortjenesten Lenke til kommentar
Valkyria Skrevet 29. november 2017 Del Skrevet 29. november 2017 Gøyal formfaktor selger mer. Lenke til kommentar
Complexity Skrevet 29. november 2017 Del Skrevet 29. november 2017 Ville vel bare vært deig i midten om den var en bolle? Enklere å steke med hull. 1 Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981723478 Skrevet 29. november 2017 Del Skrevet 29. november 2017 For å få jevnere stek ikke rårand i midten med hull! Lenke til kommentar
LabWeiler Skrevet 29. november 2017 Del Skrevet 29. november 2017 Det er for å ikke få rå kjerne, og fra gammelt av sparer man deig på denne måten. Lenke til kommentar
liquidsquid Skrevet 29. november 2017 Del Skrevet 29. november 2017 Det er jo også ganske praktisk med hull, for de er enklere å plukke opp fra smultgryta og man kan la dem tørke av samlet på en pinne. Berlinerboller krever mer plass. 1 Lenke til kommentar
Pliscin Skrevet 29. november 2017 Del Skrevet 29. november 2017 Lettere å dyppe de i kaffen Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 29. november 2017 Del Skrevet 29. november 2017 Hullet er der for jevnere steking, i følge min bestemor med lang fartstid innen baking. Det er forskjell på smultringer og doughnuts. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå