Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hvorfor spiser så mange fortsatt kjøtt?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Poenget er vel å gjøre kjøtt til en mindre del av måltidet og ikke å totalforby det. Det å spe kjøtt ut med bønner, linser, potet, ris og grønnsaker har mange fordeler. Bedre helsemessig, økonomisk, mer bærekraftig og etisk.

 

Mye tyder på at kjøtt kommer til å bli grodd bio-laboratorisk for å still behovet i rimelig nær framtid. Dette er allerede gjort i praksis, så det som gjenstår er kommersialisering av industrien. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har vært vegetarianer i snart 8 uker nå. Stortrives med det og har fått helt avsmak på kjøtt. Ned i vekt har jeg også gått da det ikke er slik at jeg bytter ut kjøtt med feks mer pasta.

 

Slipper tanken på å spise dyr, sparer miljøet og føler meg bedre fysisk sett.

Endret av *Hopsjenta*
Lenke til kommentar

Jeg har vært vegetarianer i snart 8 uker nå. Stortrives med det og har fått helt avsmak på kjøtt. Ned i vekt har jeg også gått da det ikke er slik at jeg bytter ut kjøtt med feks mer pasta.

 

Slipper tanken på å spise dyr, sparer miljøet og føler meg bedre fysisk sett.

Kutter man flere hundre kalorier per dag så vil vel alle gå ned i vekt. Og å føle seg bedre av å gå ned i vekt er ikke uvanlig.
  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

Jeg har vært vegetarianer i snart 8 uker nå. Stortrives med det og har fått helt avsmak på kjøtt. Ned i vekt har jeg også gått da det ikke er slik at jeg bytter ut kjøtt med feks mer pasta.

 

Slipper tanken på å spise dyr, sparer miljøet og føler meg bedre fysisk sett.

Kutter man flere hundre kalorier per dag så vil vel alle gå ned i vekt. Og å føle seg bedre av å gå ned i vekt er ikke uvanlig.
Det sier seg jo selv det da.

 

Når det er sagt så spiser jeg både god og næringsrik mat. Ref. Innlegget over.

Endret av *Hopsjenta*
Lenke til kommentar

 

 

Jeg har vært vegetarianer i snart 8 uker nå. Stortrives med det og har fått helt avsmak på kjøtt. Ned i vekt har jeg også gått da det ikke er slik at jeg bytter ut kjøtt med feks mer pasta.

 

Slipper tanken på å spise dyr, sparer miljøet og føler meg bedre fysisk sett.

Kutter man flere hundre kalorier per dag så vil vel alle gå ned i vekt. Og å føle seg bedre av å gå ned i vekt er ikke uvanlig.

 

Det sier seg jo selv det da.

 

Joda. Du bare sa du hadde kuttet ut kjøtt uten å erstatte det med noe. Da er det vel ikke vegetarkosten som gjør at du mister vekt. Kun en reduksjon i kalorier.

 

Når det er sagt så spiser jeg både god og næringsrik mat. Ref. Innlegget over.

Helt sikkert. Selv holder jeg meg unna hva jeg kaller erstatningsmat og endel glutenfri mat. Med erstatningsmat mener jeg kjøttfrie varianter av kjøttprodukter da de nesten utelukkende har meget høyt kalori-innhold. Tross alt har man fjernet masse proteiener (kjøtt), som typisk erstattes med en fett/salt/sukker -variant. Disse kan gjerne ha dobbelt så mye kalorier. Glutenfrie produkter har samme problem.

Man kan lett se dette på for eksempel kjeks hvor man gjerne finner både glutenfire og "vanlige" varianter ved siden av hverandre i hyllen så de er lettere å sammenligne. Men nok om det...

 

Men, klart, vegetarkost er helt greit så lenge man bruker hodet.

Lenke til kommentar

 

 

 

Jeg har vært vegetarianer i snart 8 uker nå. Stortrives med det og har fått helt avsmak på kjøtt. Ned i vekt har jeg også gått da det ikke er slik at jeg bytter ut kjøtt med feks mer pasta.

 

Slipper tanken på å spise dyr, sparer miljøet og føler meg bedre fysisk sett.

Kutter man flere hundre kalorier per dag så vil vel alle gå ned i vekt. Og å føle seg bedre av å gå ned i vekt er ikke uvanlig.
Det sier seg jo selv det da.
Joda. Du bare sa du hadde kuttet ut kjøtt uten å erstatte det med noe. Da er det vel ikke vegetarkosten som gjør at du mister vekt. Kun en reduksjon i kalorier.

 

Når det er sagt så spiser jeg både god og næringsrik mat. Ref. Innlegget over.

Helt sikkert. Selv holder jeg meg unna hva jeg kaller erstatningsmat og endel glutenfri mat. Med erstatningsmat mener jeg kjøttfrie varianter av kjøttprodukter da de nesten utelukkende har meget høyt kalori-innhold. Tross alt har man fjernet masse proteiener (kjøtt), som typisk erstattes med en fett/salt/sukker -variant. Disse kan gjerne ha dobbelt så mye kalorier. Glutenfrie produkter har samme problem.

Man kan lett se dette på for eksempel kjeks hvor man gjerne finner både glutenfire og "vanlige" varianter ved siden av hverandre i hyllen så de er lettere å sammenligne. Men nok om det...

 

Men, klart, vegetarkost er helt greit så lenge man bruker hodet.

Sant nok. :)

 

Skal vel også sies at jeg har ganske dårlig matlyst for tiden. Er nok mer derfor jeg har gått ned i vekt enn det at jeg spiser vegetar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...