Gå til innhold

Er du klar for å spise insekter?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Motsier ikke dette de andre nyhetene om at det nesten ikke er insekter igjen?

 

Videre, er det ikke uvanlig å spise insekter og slanger i Asia og Afrika. 

Det sies at under diktaturet måtte de i Kambodsja spise tarantellaer for å overleve. 

På landsbygda i Kambodsja er det fullt av huller i jorda, der tarantellaene ligger på lur for å fange insekter og lignende. 

 

De har mange boder i Thailand og så videre, som tilbyr insekter. Men syns jeg leste en nyhet om at insektsbodene i Thailand nå skal avvikles. 

 

Lenke til kommentar

Jeg ville i hvert fall smakt. Men vi spiser faktisk insekter alleréde. Vi blir lurt i så mye dritt ^^ Jeg har en forretningsidé også, som jeg skal dele med dere: Insektburgere ^^ Folk spiser jo muk og annet dritt, bare man blander noe ut med krydder og får det til å smake bra, så bryr ikke folk seg om hva som er i det. Og det er mange som spiser visse mattyper bare for å være politisk korrekt.

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/i-kveld-spiser-barna-dine-godteri-som-inneholder-denne-lusa/60816554

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ville i hvert fall smakt. Men vi spiser faktisk insekter alleréde. Vi blir lurt i så mye dritt ^^ Jeg har en forretningsidé også, som jeg skal dele med dere: Insektburgere ^^ Folk spiser jo muk og annet dritt, bare man blander noe ut med krydder og får det til å smake bra, så bryr ikke folk seg om hva som er i det. Og det er mange som spiser visse mattyper bare for å være politisk korrekt.

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/i-kveld-spiser-barna-dine-godteri-som-inneholder-denne-lusa/60816554

Jah, du sier noe der, at vi spiser mye rart nå fortiden. Man spiser til og med insekter når man spiser syltetøy også.

https://www.nrk.no/livsstil/rodfargen-i-dette-syltetoyet-kommer-fra-lus-1.12899481

Endret av TheDarkSeeds - SCM
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser ingen grunn til ikke å spise insekter.  Fett er fett, proteiner er proteiner, mineraler er mineraler - spiller ingen rolle hvor de kommer fra.  Smaker det godt og ser bra ut så gafler jeg det i meg med glede.  Imidlertid skulle jeg vært bra sulten for å lange innpå en helstekt tarantell....

 

Motsier ikke dette de andre nyhetene om at det nesten ikke er insekter igjen?

 

Tror ikke noen antyder at insektene vi evt. skal spise må hentes og jaktes i skog og mark.  Det vil dreie seg om insektavl under kontrollerte forhold, hvor store mengder kan produseres på kort tid og hvor infeksjoner og sykdom kan elimineres.  I motsetning til ku, sau og gris kan åmer, mark og biller lett ales opp under laboratorieforhold.

 

Ellers er det generelt plenty insekter igjen, det er de flyvende insektene som pollinerer plantelivet det tydeligvis begynner å skorte på.

Endret av Belfaborac
Lenke til kommentar

Folk spiser jo muk og annet dritt,

 

Muk er ikke dritt, men mediene og "stjernekokkene" liker å fremstille det som dritt. Vi snakker om å bruke ressurser bedre, men muk er såååå forferdelig. En liten artikkel https://www.bramat.no/kosthold/matvarer/600-muk-mokk

 

De glemte grunnen til at vi må spise insekter i fremtiden. Insekter gir enormt mye mer næring i forhold til energibruken for å avle dem. Hvis vi hadde brukt energien vi bruker til å avle okser til å avle insekter så kunne det mettet mange ganger fler folk.

https://en.wikipedia.org/wiki/Entomophagy#Environmental_benefits

https://www.theguardian.com/environment/2015/nov/05/eating-insects-should-part-sustainable-diet-future-report

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Folk spiser jo muk og annet dritt,

 

Muk er ikke dritt, men mediene og "stjernekokkene" liker å fremstille det som dritt. Vi snakker om å bruke ressurser bedre, men muk er såååå forferdelig. En liten artikkel https://www.bramat.no/kosthold/matvarer/600-muk-mokk

 

De glemte grunnen til at vi må spise insekter i fremtiden. Insekter gir enormt mye mer næring i forhold til energibruken for å avle dem. Hvis vi hadde brukt energien vi bruker til å avle okser til å avle insekter så kunne det mettet mange ganger fler folk.

https://en.wikipedia.org/wiki/Entomophagy#Environmental_benefits

https://www.theguardian.com/environment/2015/nov/05/eating-insects-should-part-sustainable-diet-future-report

 

Jeg er tilbøyelig til å være enig med at det ikke er så ille som alle skal ha det til, men dét jeg reagerer på hovedsaklig er at matindustrien fremstiller det som kjøtt, når det egentlig er muk. Har lest i avisartikler at forskere har uttalt at dette er en gråsone i regelverket, som industrien utnytter for å villede folk. Så er det vel ikke til å komme fra at Hellstrøm har rett i det han påstår i videoene her:

 

 

 

Det er egentlig også greit for meg vet du, folk kan spise hva de vil for meg. Men da har jeg noen spørsmål; Hvis innvoller og slike ting er så bra for oss, hvorfor selger de ikke hjerte, nyrer, lever og hjerne som frysevare til 300 kr/kg? Dette er jo betraktet som delikatesser i visse miljøer og arenaer i verden. Det er slike ting de serverer til ekstrem overpris i "fine" restauranter. Hvorfor er det nødvendig å blande/kverne det ut med krydder for å få solgt det i pølser og alt mulig? Leste en gang på baksiden av en pakke pølser (det står ikke lenger nå), at "dette produktet inneholder ikke mer enn 5% saue/fårehjerne" (husker ikke hvilke av de to det var).

 

En annen ting jeg også får litt frysninger av, er at "nasjonalmaten" vår ^^ som vi spiser mest av på selveste nasjonaldagen, er pølser ^^ Det burde vært røkeovner i gatene og på samlingspunkter hvor man røket hel gris, laks, lam og slike ting. DET er noe å være stolt av! Mukpølser ^^ fysjom!

 

Er forøvrig 100% enig med de siste påstandene om insekter og energieffektivitet. Har lest en del artikler.

Endret av Taurean
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er vel ikke noe problem å spise insekter, annet en at det er uvant. Vi spiser tross alt feks reker uten at det er noe problem. Jeg har smakt tørkede biller eller noe sånt. Det ga ikke den helt store matopplevelsen, men var helt grei å spise. 

 

Med tanke på hvor arealeffektiv produksjonen av proteiner fra insekter er, vil det naturligvis bli en del av vårt fremtidige kosthold.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Synes krabber er ekkelt på samme måte som biller.

Hardt skall utenpå, rennende guffe inni.

 

At vi koker dem til guffa stivner hjelper litt, men liker fortsatt ikke å spise ting med eksoskjelett.

 

Reker er så godt at det går bra :p

 

Om man dyrker insekter, maler det opp og har det i mat som proteinkilde så gjør det meg egentlig ikke noe så lenge det ikke smaker vondt.

 

Har i smaksforsterker i wok som består av sardinekstrakt, smaker himmelsk selv om det høres forferdelig guffent ut.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Spiser insekter hver sommer jeg, krabber og reker.

Krabbe og reker er ikke insekter, det er sjødyr. :huh: :huh:

 

Krabbe og reker er leddyr klassifisert som storkreps, andre klassifiseringer under leddyr er blant annet insekter, edderkopper og skolopendere.

Altså krabbe og reke er like mye insekt som edderkopp og skorpion er insekt.

 

Uansett, det ene er ikke noe verre å spise enn det andre - smak, etikk og næringsinnhold er alt som teller.

Lenke til kommentar

 

 

Spiser insekter hver sommer jeg, krabber og reker.

Krabbe og reker er ikke insekter, det er sjødyr. :huh: :huh:

 

Krabbe og reker er leddyr klassifisert som storkreps, andre klassifiseringer under leddyr er blant annet insekter, edderkopper og skolopendere.

Altså krabbe og reke er like mye insekt som edderkopp og skorpion er insekt.

 

Uansett, det ene er ikke noe verre å spise enn det andre - smak, etikk og næringsinnhold er alt som teller.

 

Det er greit hva forskrene sier, men det blir rart for meg. :hrm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...