TitoOtis Skrevet 4. oktober 2017 Del Skrevet 4. oktober 2017 Hei ,har en oppgave hvor jeg må regne ut den minste prisen en bedrift kan ta for en terrin fiskesuppe på kortsikt, tallene jeg har blitt gitt er : anslått mengde 25 200 terriner i året Direkte kostnader: fisk , grønnsaker etc. , kr 30,00 lønn tilberedelse : kr 21,50 Indirekte kostnader Krydder etc, kr 5, 50 serverings og ryddekostnader Direkte kostnader lønn serveringspersonale: kr 5,00 lønn oppvask : kr 15,00 indirekte kostnader vaskemiddel etc kr 3,65 faste kostnader husleie kr 360 000 leasingskostnader kjøkkenutstyr: kr 500 000 leassingkostnader restaurantutstyr : kr 650 000 Personal og administrasjons utgifter kr 250 000 spørsmål a ) hva er det minste bedriften kan ta for en terrin fiske suppe på kort sikt? b) hvor mye må prisen være på lang sikt? begrunn svaret noen tips? Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 4. oktober 2017 Del Skrevet 4. oktober 2017 a) summer direkte kostnader pr. stk. b) finn de faste kostnadene, og sørg for at direkte fortjeneste pr. terrin fiskesuppe minst dekker disse i løpet av et år. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå