Gå til innhold

Leie ut gjennom AS


Anbefalte innlegg

Hei

 

Vurderer å leie ut leiligheten min gjennom Airbnb, men det er bare et problem: Lånekassens inntektsgrense på 177 000. Tror dere det er mulig å opprette et AS som jeg kan leie ut leiligheten via når jeg kommer til inntektsgrensen på 177 000?  :hmm:

 

Må jo vel skatte ganske drøyt først gjennom selskapets overskudd som blir den summen jeg leier ut for over 177 000 + skatt på utbytte når jeg skal ha pengene ut igjen, men jeg tenker det kan bli verd det uansett, og gøy å eie sitt eget AS!

 

Verdiene i selskapet blir vel stående som min formue, og den blir ikke over formuegrensen uansett ettersom jeg er opp til pipa i gjeld allerede  :)

 

Hva tror dere?

Endret av Snugel
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel. Ja, du kan, men Skatteetaten vil antagelig sette til side skattemeldingene siden du er den reelle interessent og rettighetshaver.

 

Skaff deg en bindende forhåndsuttalelse fra Skatteetaten hvis du planlegger å gjøre noe så risikabelt. Du trenger ikke oppgi motivasjonen for hvorfor du ønsker å gjøre det slik, men det er verdt å være oppmerksom på at å gi feil opplysninger til Lånekassen kan lede til tap av all studiestøtte, ikke bare den andelen du ville tapt som følge av inntektsoverskridelsen.

 

Et alternativ er å leie ut for under de til enhver tid gjeldende skattefrie grensene.

Endret av krikkert
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...