Gå til innhold

Hva mener du om rohingya-folket?


  

40 stemmer

  1. 1. Sympatiserer du med rohingya-folket?

    • Ja
      18
    • Nei
      22


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Skal sende tilbake 1500 rohingyaer i uken

 

Bangladesh og Myanmar har blitt enige om en tidsramme for retur av hundretusener av rohingya-flyktninger.

 

Amnesty International har kritisert avtalen, der de mener trygge og velorganiserte tilbakesendelser ikke vil være mulig, hvor de sier det fortsatt eksisterer et «apartheidsystem» i Myanmar.

 

https://www.nrk.no/urix/bangladesh-og-myanmar-enig-om-tidsramme-for-rohingya-flyktninger-1.13868904

Lenke til kommentar

– 1 million rohingya-flyktninger i Bangladesh

 

Over 1 million rohingya-flyktninger oppholder seg nå i flyktningleirer i Bangladesh, ifølge myndighetene i landet. Det er flere enn tidligere beregnet.

 

Tallet er høyere enn FNs tall på 962.000. Ifølge FN har 655.000 av disse flyktet fra Myanmar siden august i fjor da regjeringsstyrkene innledet en offensiv i delstaten Rakhine.

 

https://www.abcnyheter.no/nyheter/2018/01/17/195364045/1-million-rohingya-flyktninger-i-bangladesh

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Enda mer kommer fram. Hvor lenge skal verden tillate dette?

 

AP: Fem massegraver avdekket i Myanmar
 
Fem hittil ukjente massegraver i Myanmar er bekreftet av nyhetsbyrået AP, som antyder at det kan finnes flere massegraver i området.
 
AP sier deres dekning viser at det har foregått en massakre utført av soldater mot sivilbefolkningen og antyder at det kan finnes mange fler graver. Gravene omtales som nok et bevis på «det som i stadig større grad fremstår som et folkemord mot rohingyaene i Myanmars vestlige delstat Rakhine». Den muslimske etniske minoriteten har lenge blitt utsatt for forfølgelse og overgrep i det overveiende buddhistiske landet.

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Qlyl8R/ap-fem-massegraver-avdekket-i-myanmar

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Myanmar bygger grensegjerde mot Bangladesh
 
Myanmar er i ferd med å bygge et nesten 300 kilometer langt grensegjerde mot nabolandet Bangladesh.
 
202 kilometer av det 293 kilometer lange gjerdet, som har en prislapp på nærmere 120 millioner kroner, står alt ferdig, opplyste en talsmann for regjeringen fredag.

 

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2018/02/23/195374768/myanmar-bygger-grensegjerde-mot-bangladesh

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Elendigheten skal tydelig vis ingen ende ta...
 
Rohingya-barn utnyttes av sexhandlere
 
Unge tenåringsjenter blir tvunget ut i prostitusjon i flyktningleirene i Bangladesh, ifølge en avsløring gjort av BBC.
 
Kriminelle ser sitt snitt til å utnytte mennesker som allerede befinner seg i en sårbar situasjon.
 
– De brakte to gutter til meg. De truet meg med kniv og slo meg i magen da jeg ikke ville samarbeide. Så voldtok guttene meg. Jeg strittet imot, men de bare fortsatte, sier kvinnen til BBC.
 
– Vi har unge jenter, mange, men hvorfor vil dere ha Rohingya? De er de mest skitne, svarte en av hallikene.
 
Jentene konstaterte at valget deres står mellom fattigdom og prostitusjon, og at sistnevnte er den eneste måten de kan brødfø familien sin.
 

https://www.nrk.no/urix/rohingya-barn-utnyttes-av-sexhandlere-1.13972498

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Jeg unner ingen å leve på denne måten! Gjør dere?

 

Frykten brer seg i rohingya-leirer etter flere drap
 
Flere brutale drap skaper frykt blant rohingyaene i flyktningleirene i Bangladesh, som har utviklet seg til gettoer dominert av kriminelle gjenger.
 
Ett av ofrene ble knivstukket 25 ganger i juni av en gjeng som omringet ham. Angrepet skjedde midt i en gate full av folk, og mannen ble liggende igjen i en blodpøl. To andre ble drept av maskerte gjerningsmenn med få dagers mellomrom hjemme hos seg selv.
 
Ifølge politiet har flyktninger med bånd til kriminelle gjenger i Bangladesh solgt unge rohingya-jenter som sexslaver og rekruttert andre til å smugle narkotika.
 

https://www.nrk.no/urix/frykten-brer-seg-i-rohingya-leirer-etter-flere-drap-1.14171041

Lenke til kommentar

Og dette sitter verden og ser på...

 

Har vokst til verdens største flyktningleir på ett år
 
Lørdag 25. august er det ett år siden den store strømmen av rohingya-flyktninger begynte å strømme over grensen fra Myanmar til Bangladesh. Nær en million flyktninger lever nå konsentrert på noen få kvadratkilometer.
 
Totalt har over 700.000 rohingyaer flyktet til Bangladesh siden myanmarske regjeringsstyrker startet en rekke angrep på folkegruppen i delstaten Rakhine i august i fjor.
 

APs Kristin Gelineau sier at farene, særlig for barn, er mange: Underernæring og sykdom. Menneskehandlere. Flom og jordskred. Og vold.

 

https://www.nrk.no/urix/xl/har-vokst-til-verdens-storste-flyktningleir-pa-ett-ar-1.14174473

Lenke til kommentar
FN-granskere mener Myanmars generaler har begått folkemord
 
FN-granskere mener Myanmars øverste militære ledere må stilles til ansvar for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.
 
Blant dem som må straffeforfølges er landets forsvarssjef Min Aung Hlaing, mener FN-granskerne. De slår fast at det er begått forbrytelser mot menneskeheten og andre krigsforbrytelser i delstatene Rakhine, Kachin og Shan.
 
FN-granskerne, som har et mandat fra FNs menneskerettsråd, har blant annet intervjuet hundrevis av flyktninger fra Myanmars muslimske rohingya-minoritet, som for ett år siden var blant de over 700.000 som ble drevet på flukt fra Rakhine til Bangladesh.
 
Granskerne har også analysert satellittbilder som de mener viser hvordan myanmarske regjeringsstyrker systematisk satte fyr på over 50 rohingya-landsbyer i Rakhine.
 
Leger Uten Grenser (MSF) har anslått at minst 6.700 rohingyaer ble drept i løpet av en måned, og FN har tidligere anklaget Myanmar for å drive etnisk rensing.
 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/vmjMWw/fn-granskere-mener-myanmars-generaler-har-begaatt-folkemord

Lenke til kommentar

Dette blir bare verre og verre!

 

Myanmar tar avstand fra FN-rapport om folkemord på rohingyaer
 
Myanmar tar avstand fra en FN-rapport som tar til orde for at landets militære ledere bør stilles til ansvar for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.
 
Granskningen som ble iverksatt av den myanmarske regjeringen forrige måned, ble umiddelbart møtt med skepsis og fordømmelse av internasjonale menneskerettsgrupper. De mener granskningen er et forsøk på å skjønnmale situasjonen, noe som trolig ikke vil føre til rettferdighet for rohingyaene.
 
Myanmar sa i fjor nei til en forespørsel fra FNs menneskerettsråd om å granske menneskerettsbruddene i Myanmar, og nektet FN-eksperter adgang til landet.
 

https://www.aftenposten.no/verden/i/bKrEgB/Myanmar-tar-avstand-fra-FN-rapport-om-folkemord-pa-rohingyaer

Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...

Siste nytt om rohingyafolket. Ingen ting har bedret seg:

 

Ingen løsning i sikte for 1 million rohingya-flyktninger

 

Rohingyaer er fortsatt ikke trygge i Myanmar, og ingenting tyder på at de 1 million flyktningene i Bangladesh vil kunne reise hjem med det første.

 

– Etter å ha vært offer for grove menneskerettighetsbrudd, bor de nå i midlertidige skur av bambus og plast. Barna får bare tilbud om få år på skolen, få timer hver dag. I leiren er det også stor risiko for at barn utsettes for menneskehandel, overgrep og kriminalitet, sier generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna, som tidligere i år besøkte leiren i Cox Bazar i Bangladesh.

 

https://www.aftenposten.no/verden/i/8mvvvA/Ingen-losning-i-sikte-for-1-million-rohingya-flyktninger

Lenke til kommentar

Tenker disse to kommentarene kan rammes inn hvis man har behov for en påminnelse om hvor apatiske og jævlige mennesker kan være.

 

Behandlingen Rohingya-folket har fått har de bare godt av. 

 

Når man klarer å få en buddhist til å ville slå deg ihjel, da har du klart det umulige. Islamister slutter aldri å forbløffe.

 

Har de godt av dette også?

https://www.youtube.com/watch?v=vJLAZKTPQgE

Lenke til kommentar

 

 

Alle mennesker er ikke like, eller like indoktrinerte, for et sjokk.

 

Verden er full av faenskap, det går ikke an å bry seg om alt. Hvis folk ikke klarer å leve i fellesskap, så dreper man hverandre, til man til slutt klarer å leve i fellesskap. Det er sånn menneskeheten fungerer.

 

Vi nordmenn er ikke noe bedre, ref hvordan vi behandlet samene. Støtter land som driver med aktiv terrorisering av mennesker over flere kontinent.

 

Hvorfor faen skal vesten blande seg inn i (les: skape) konflikter i andre land? Hvis en stat utvikler seg og opplever borgerkrig, så må de få finne ut av det selv. At vesten driver proxy krigføring i land som Afghanistan, Irak, Syria er bare tull. Vesten står for en stor majoritet av faenskap i verden.

 

Vår nasjon, driver/drev med grove overgrep mot andre nasjoner og deres folk, på lik linje med Myanmar o.l. Tydeligvis støtter flertallet av det norske folk, at vi utfører krigshandlinger med vår militære overmakt, mot frihetskjempere i andre land. Det er rart, for jeg kjenner ikke en sjel som støtter at Norge skal delta.

 

Hvis det er noe jeg ikke liker, så er det hippier som sitter høyt på sin hest i et rikt vestlig land, og snakker om at folk burde komme overens (fred).

 

Der det finnes mennesker, finnes faenskap. Helt enig med deg, men det finnes bedre eksempler å ramme inn, enn de du foreslår.

Lenke til kommentar

Alle mennesker er ikke like, eller like indoktrinerte, for et sjokk.

 

Verden er full av faenskap, det går ikke an å bry seg om alt. Hvis folk ikke klarer å leve i fellesskap, så dreper man hverandre, til man til slutt klarer å leve i fellesskap. Det er sånn menneskeheten fungerer.

 

Vi nordmenn er ikke noe bedre, ref hvordan vi behandlet samene. Støtter land som driver med aktiv terrorisering av mennesker over flere kontinent.

 

Hvorfor faen skal vesten blande seg inn i (les: skape) konflikter i andre land? Hvis en stat utvikler seg og opplever borgerkrig, så må de få finne ut av det selv. At vesten driver proxy krigføring i land som Afghanistan, Irak, Syria er bare tull. Vesten står for en stor majoritet av faenskap i verden.

 

Vår nasjon, driver/drev med grove overgrep mot andre nasjoner og deres folk, på lik linje med Myanmar o.l. Tydeligvis støtter flertallet av det norske folk, at vi utfører krigshandlinger med vår militære overmakt, mot frihetskjempere i andre land. Det er rart, for jeg kjenner ikke en sjel som støtter at Norge skal delta.

 

Hvis det er noe jeg ikke liker, så er det hippier som sitter høyt på sin hest i et rikt vestlig land, og snakker om at folk burde komme overens (fred).

 

Der det finnes mennesker, finnes faenskap. Helt enig med deg, men det finnes bedre eksempler å ramme inn, enn de du foreslår.

 

Dehumanisering av menneskeslag er farlige greier, da det er første barriere for å fordrive eller begå folkemord. Det er soldater som slår, og uskyldige og barn som blir slått tilbake, fordi dette omhandler ikke om individene lenger men folk av samme slag. Om det er Rohingya, jøder, armenere, twa eller serbere.

 

Ikke vær som Hardrocktarzan. Prøv å se menneskene i disse handlingene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

JEG ser menneskene. Mitt land ser dem ikke, tydeligvis. Tror du våre F-16 piloter så dem, når de bombet folk i Lybia? Eller, det var jo litt av poenget da, å bombe så mange folk som mulig på "feil" side av konflikten.

 

Jeg antar du er nordmann, er du stolt av dette? Stolt av at vår leder under bombingen av Lybia, fikk premie, og lov til å få toppstilling i NATO etterpå? En klapp på skuldra, for å ha vært lydig flink gutt.

 

Jeg har vanskelig for å være stolt av mitt land. Gjennomsyra av korrupsjon, grådighet, degenerasjon og faenskap. På mitt, og andres folks, bekostning. Hipp hipp, hurra!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...