Woods Skrevet 24. september 2017 Del Skrevet 24. september 2017 (endret) Hei, jeg og samboeren baker alle brødene våre selv. Jeg er nysgjerrig på kaloriinnholdet på det vi lager, men er litt usikker hvordan jeg skal gå frem i dette regnestykket. Jeg kan skissere et eksempel på kneipbrødene: 10,5 dl vann 750 g sammalt hvete grov 750 g sammalt hvete finmalt 3 ts salt 3 ts sukker/honning Jeg la dette inn i myfitnesspal og fikk følgende resultater: Dette er fordelt på 17 porsjoner (må kontrollsjekke antallet porsjoner). Jeg er dog mer interessert i næringsinnholdet pr. 100 g. Hvordan regnes dette når man tar hensyn til væskeinnholdet? Jeg aner ikke hvor mye av væsken som tapes under steking. Edit. Det slo meg at jeg kan veie brødene før og etter steking. Fint de enda står til heving. Endret 24. september 2017 av Woods Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 24. september 2017 Del Skrevet 24. september 2017 Veg brødet før og etter steiking. Vektdifferansen er væsketapet. Lenke til kommentar
Countryman Skrevet 25. september 2017 Del Skrevet 25. september 2017 Finn deg et brød på butikken som er noenlunde tilsvarende grovhet osv. Sjekk næringsinnholdet og benytt deg av det. Mer nøye eller komplisert enn dette burde ikke kaloritelling være Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå