Gå til innhold

Hvordan regner man antall kalorier i hjemmebakst?


Woods

Anbefalte innlegg

Hei, 

 

jeg og samboeren baker alle brødene våre selv. Jeg er nysgjerrig på kaloriinnholdet på det vi lager, men er litt usikker hvordan jeg skal gå frem i dette regnestykket. 

 

Jeg kan skissere et eksempel på kneipbrødene: 

 

 

10,5 dl vann

750 g sammalt hvete grov

750 g sammalt hvete finmalt

3 ts salt

3 ts sukker/honning

 

Jeg la dette inn i myfitnesspal og fikk følgende resultater:

 

140efc2113e2426b3edbc94981e174dd73a0a0d5

 

Dette er fordelt på 17 porsjoner (må kontrollsjekke antallet porsjoner).

 

Jeg er dog mer interessert i næringsinnholdet pr. 100 g. Hvordan regnes dette når man tar hensyn til væskeinnholdet? Jeg aner ikke hvor mye av væsken som tapes under steking. 

 

Edit. 

Det slo meg at jeg kan veie brødene før og etter steking. Fint de enda står til heving. 

Endret av Woods
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...