Gå til innhold

Dette norske gjennombruddet kan hjelpe millioner av diabetikere


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Flott. Alt som kan hjelpe til å bedre livet til diabetikere, og syke generelt, er bra.

 

Men.

Siden det er flere som påstår at de har  mistet diagnosen "diabetiker" , med svingende blodsukker, ved å gå over til et kosthold med overveiende fett og protein-diet ( og svært lite karbohydrater).... Er det ikke noen som kan forske på dette, selv om det ikke blir noe legemiddel eller utstyr å selge?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Flott. Alt som kan hjelpe til å bedre livet til diabetikere, og syke generelt, er bra.

 

Men.

Siden det er flere som påstår at de har  mistet diagnosen "diabetiker" , med svingende blodsukker, ved å gå over til et kosthold med overveiende fett og protein-diet ( og svært lite karbohydrater).... Er det ikke noen som kan forske på dette, selv om det ikke blir noe legemiddel eller utstyr å selge?

 

Disse har diabetes 2, som ofte oppstår som en livsstilsykdom. De som gjerne får diabetes allerede som barn har diabetes 1. Det er disse som etterhvert får problemer med blodtilførselen til bl. annet føttene fordi sykdommen over år ødelegger de små blodårene. Resultatet blir i mange tilfeller amputasjon.

Lenke til kommentar

 

Flott. Alt som kan hjelpe til å bedre livet til diabetikere, og syke generelt, er bra.

 

Men.

Siden det er flere som påstår at de har  mistet diagnosen "diabetiker" , med svingende blodsukker, ved å gå over til et kosthold med overveiende fett og protein-diet ( og svært lite karbohydrater).... Er det ikke noen som kan forske på dette, selv om det ikke blir noe legemiddel eller utstyr å selge?

Disse har diabetes 2, som ofte oppstår som en livsstilsykdom. De som gjerne får diabetes allerede som barn har diabetes 1. Det er disse som etterhvert får problemer med blodtilførselen til bl. annet føttene fordi sykdommen over år ødelegger de små blodårene. Resultatet blir i mange tilfeller amputasjon.

 

Ja, det er vel  en viktig forskjell.

Skjønt mange som får diabetes 2 får også ødelagte blodstrømningene i bena og må i noen tilfeller amputere. Og/eller får problemer på andre områder. Og/men det burde kunne være interessant å undersøke de ( etterhvert mange) som påstår de  blir kvitt sykdommen/plagene ved å sterkt redusere  inntak av karbohydrater, og øke fettintaket.

 

En interessant innlegg er boken " Spis deg sukkerfri" av Lars-Erik Litsfeldt. ( Boka kan sikkert lånes på biblioteket.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er dette bullshit. Ser at folk er så livredde for sukker, men har hørt at sukker gjør det motsatte og reduserer diabetes:

 

 

Kempner, medical doctor and research scientist, is the father of modern day diet therapy and creator of the Rice Diet. All who have followed in his footsteps, including Nathan Pritikin, Dean Ornish, Neal Barnard, Caldwell Esselstyn, and myself, owe homage to this man and his work.

Kempner’s Rice Diet program began at Duke University in Durham, North Carolina in 1939. The treatment was a simple therapy of white rice, fruit, juice, and sugar, and was reserved for only the most seriously ill patients. Although low-tech, the benefits of the Rice Diet far exceed those of any drug or surgery ever prescribed for chronic conditions, including coronary artery disease, heart and kidney failure, hypertension, diabetes, arthritis, and obesity.

Originally used for only short time periods and under close supervision due to concerns about nutritional deficiencies, subsequent research proved the Rice Diet to be safe and nutritionally adequate for the vast majority of patients.

A major breakthrough occurred by accident in 1942 when one of Dr. Kempner’s patients, a 33-year-old North Carolina woman with chronic glomerulonephritis (kidney disease) and papilledema (eye disease) failed to follow his instructions. Because of Dr. Kempner’s heavy German accent she misunderstood his instructions to return in two weeks, and after two months, she finally returned, with no signs of deficiency, but rather with robust health. The woman had experienced a dramatic reduction of her blood pressure, from 190/120 to 124/84 mmHg, resolution of eye damage (retinal hemorrhages and papilledema), and a noticeable decrease in heart size.

After this experience Dr. Kempner began treating his patients for extended periods of time, and expanded the indications from only serious troubles (glomerulonephritis and malignant hypertension) to patients with relatively minor illnesses, such as routine hypertension (160/100 mmHg), headaches, chronic fatigue, chest pains, edema, xanthoma, pseudo tumor cerebri, and psoriasis.

Walter Kempner’s Medical Records

During his career, fellow professionals wanted Dr. Kempner to set up randomized, controlled studies. However in studies designed this way, half of the patients are treated and half go untreated. His medical ethics would not allow him to deny his proven diet therapy to anyone; therefore, he declined. Furthermore, he correctly pointed out that each patient served as his own control.

Dr. Kempner documented the benefits of his treatments by tracking their changes in cholesterol, blood pressure, blood sugar, and body weight, as well as with pictures. For example, his records showed that 93% of patients with an elevated cholesterol benefited with an average reduction from 273 mg/dL before treatment to 177 mg/dL after. These reductions in cholesterol are greater than those usually seen with powerful statin drugs, and without the costs and risks. His numbers also showed how a high-carbohydrate diet improved blood sugars and often cured type-2 diabetes.

 

Kilde:

https://www.drmcdougall.com/2013/12/31/walter-kempner-md-founder-of-the-rice-diet/

 

 

Jeg vet søren ikke hva jeg skal tro på lengre. Her er noen som slår tilbake på "fett fri diettene":

 

 

 

The alternative hypothesis also comes with an implication that is worth considering for a moment, because it’s a whopper, and it may indeed be an obstacle to its acceptance. If the alternative hypothesis is right — still a big ”if” — then it strongly suggests that the ongoing epidemic of obesity in America and elsewhere is not, as we are constantly told, due simply to a collective lack of will power and a failure to exercise. Rather it occurred, as Atkins has been saying (along with Barry Sears, author of ”The Zone”), because the public health authorities told us unwittingly, but with the best of intentions, to eat precisely those foods that would make us fat, and we did. We ate more fat-free carbohydrates, which, in turn, made us hungrier and then heavier. Put simply, if the alternative hypothesis is right, then a low-fat diet is not by definition a healthy diet. In practice, such a diet cannot help being high in carbohydrates, and that can lead to obesity, and perhaps even heart disease. ”For a large percentage of the population, perhaps 30 to 40 percent, low-fat diets are counterproductive,” says Eleftheria Maratos-Flier, director of obesity research at Harvard’s prestigious Joslin Diabetes Center. ”They have the paradoxical effect of making people gain weight.”

 

Kilde:

http://www.diabetes-book.com/big-fat-lie/

Lenke til kommentar

Vel, sukker er jo ikke sunt, i for store mengder, samme med fett.

Men man kan ikke leve uten verken sukker eller fett, men i den moderne verden hvor de gjerne bytter ut fettet i maten ut med sukker for smakens skyld så er det en vanskelig balanse gang for mange eller alle sammen som lever idag, men ikke alt fett er farlig, men ikke alt er sunt heller, dessverre så får vi i oss for mye av alt og forbruker veldig veldig lite av det vi får i oss som dessverre resulterer i mange problemer.

Det er jo heller ikke sunt å bare fyre på med fett å sukker om man trener mye heller, det er liksom ikke ett escape card, selv om mange ser ut til å tro det.

 

Men det er jo bra at ting ser ut til å gå riktige veien så klart, men hadde jo vært nice om de la enda mer penger i å prøve å stoppe/kurere diabetes, spesielt type 1, men også type 2, men type 2 kan jo strengt tatt unngås av en selv siden det er en kosthold/livstil sykdom, selv om det ikke er enkelt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, sukker er jo ikke sunt, i for store mengder, samme med fett.

Men man kan ikke leve uten verken sukker eller fett, men i den moderne verden hvor de gjerne bytter ut fettet i maten ut med sukker for smakens skyld så er det en vanskelig balanse gang for mange eller alle sammen som lever idag, men ikke alt fett er farlig, men ikke alt er sunt heller, dessverre så får vi i oss for mye av alt og forbruker veldig veldig lite av det vi får i oss som dessverre resulterer i mange problemer.

Det er jo heller ikke sunt å bare fyre på med fett å sukker om man trener mye heller, det er liksom ikke ett escape card, selv om mange ser ut til å tro det.

 

Men det er jo bra at ting ser ut til å gå riktige veien så klart, men hadde jo vært nice om de la enda mer penger i å prøve å stoppe/kurere diabetes, spesielt type 1, men også type 2, men type 2 kan jo strengt tatt unngås av en selv siden det er en kosthold/livstil sykdom, selv om det ikke er enkelt.

Fra min tidligere anbefalte bok:

" Stadig flere erfaringer viser at type-2 diabetes er en reversibel sykdom. Hvis man forstår at karbohydrater er sukker i en eller annen form, og at et kosthold med mye karbohydrater krever mye insulin, mens naturlig fettrik kost krever lite insulin, da har man på mange måter knekket diabeteskoden."

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...