Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

Ovnsbaking av grafikkort, bærbar pc


G

Anbefalte innlegg

Tenkte å teste følgende på en Acer Aspire 5920G modell, hvor skjermen ikke tenner opp, eller tenner opp svakt innimellom (så en ikke kan se annet enn en nesten uleselig Acer-logo:

 

 

 

Det jeg lurer på er om det finnes litt heftigere grafikk som er kompatibel med denne maskinen enn, den litt trauste 8600m eller hva nvidia-chippen heter:

 

http://www.ebay.co.uk/bhp/acer-graphics-card

Endret av G
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er litt i tvil om jeg bakte det hardt nok. Eller om det er noe helt annet enn skjermkortet som er feilen for svart skjerm.

 

Baker på ny nå, økte fra 200 grader som anbefalt til maks på stekeovnen (er vel like under 300 grader elns. det på en mat-stekeovn vel?)

Endret av G
Lenke til kommentar

:D heldigvis ikke så dyr morro. Var jo ikke hensikten da, men man lærer litt. Satte komfyren på max, ca. 300 grader.

 

Prøvde å slipe kontaktpinnene med smergelpapir, men da løsnet metallstripene  :sleep2:

Tror kortet er ødelagt nå?  :green:

 

Kretskortplastikken tålte ikke temperaturen heller, den buler ut her og der.

Endret av G
Lenke til kommentar

Nå behøver jeg kjemisk kunnskap. Fordi:

 

Etter "fadesen" så bestemte jeg meg for å kjøpe ny bruktovn fra en Finn.no-selger. Den stinket så jævlig den gamle. Og lukta henger igjen i huset, da jeg forsøkte å grille stanken ut av den, og måtte slippe avgassene ut. Stanken sitter i dagesvis etterpå.

 

Noen av stekebrettene er så inngrodde i stekeseighet og sånn hard brun gukke.

 

Helte ren salmiakk og lot det ligge ute over natten. Det regnet, så det kan ha tynnet seg. Alt som skjedde var at litt av overflategukken ble hvit. Om det er salmiakk eller bare bløtleggingen som gjør det er jeg usikker på. Men, det blir gjennomsiktig igjen, når det hvite tørker inn igjen. Det er kun det veldig seige som blir hvitt, det andre virker å være like hardt som før (som lakk).

 

Så Salmiakk var feil kjemi kan det se ut til. Har også prøvd ovn og grillrens på selve komfyrdørens vindu, uten hell. Tror jeg må bruke barberblad der, siden glassflater er så harde at de lar seg skrape relativt lett.

 

Er verre med emaljerte overflater vil jeg tro, slik som på stekebrettet, å få skrapt. Ikke er det flatt og plant slik som en glassflate heller, også kanskje emaljen er mykere.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Digresjon:

 

Stekebrettene er fra den nye bruktkjøps-ovnen.

 

Det er disse som er seige. Altså ikke noe plastikkgukke som har dryppet fra skjermkortet  ;)

 

 

Til tema:

Kaustisk soda og liknende er "høy"-alkalisk. Er det en god kjemi når jeg allerede har forsøkt tynnet ammoniakk (salmiakk) ?

Lenke til kommentar

Med det er sånn noen år gammel brent gukke en snakker om. Fordi de som eide brettene nok var litt sløve, hadde et uhell, og ga opp rengjøre dem. Tror de fleste som har eid komfyr noen år forstår seg på hvilket strev det er.

 

Tror jeg skrev at jeg hadde forsøkt ovnsrens uten hell og lykke, så.. Hva skal en oppvaskmaskin-tablett gjøre fra eller til? (ikke fordi jeg ikke kunne forsøkt, men er det det beste alternativet du kom på, gitt utfordringen?)

Endret av G
Lenke til kommentar

Med det er sånn noen år gammel brent gukke en snakker om. Fordi de som eide brettene nok var litt sløve, hadde et uhell, og ga opp rengjøre dem. Tror de fleste som har eid komfyr noen år forstår seg på hvilket strev det er.

 

Tror jeg skrev at jeg hadde forsøkt ovnsrens uten hell og lykke, så.. Hva skal en oppvaskmaskin-tablett gjøre fra eller til? (ikke fordi jeg ikke kunne forsøkt, men er det det beste alternativet du kom på, gitt utfordringen?)

Utakk er verdens lønn.

 

https://www.dinside.no/bolig/slik-vasker-du-grillristen/61274522

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...