Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Fysikk?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er nok ikke for seint å eventuelt bytte fag. Hadde Fysikk 1 i vg2 selv, og vil påstå at det ikke ble stilt store kravet til mattekunnskaper. Det meste som innebar regning var gjerne kun enkel input av data i formler for bevegelse, newtons lover o.l., ellers ikke noe vanskelig utover de fire regneartene, samt. litt potensregning. Vil påstå at det i størst grad handler om å forstå hva du driver med.

Det handler like mye om forståelse videre i Fysikk 2, men der har du litt mer matte i form av vektorregning, integrasjon o.l., men det lærer du deg underveis.

 

Vil på det sterkeste anbefale deg å ta både fysikk og R-matte. Om du er usikker på veien videre etter videregående, er det veldig kjekt å slippe å måtte ta forkurs/tresemesterordning om du f.eks. ønsker å studere ingeniørfag senere. 

 

Folk tar ting ulikt. Noe er vanskelig for noen, mens andre tar det samme stoffet lett. Generelt sett er nok kjemi 2 ett av de vanskeligste realfagene og vil kreve en hel del arbeid for å få en god karakter. 

 

Min erfaring fra vgs ang. realfag:
Biologi: Forholdsvis "lett" fag, stort sett lesing og pugging. Dette gjelder for både biologi 1 og 2. Biologi 2 går naturlig nok litt mer i dybden, og det må til litt mer innsats for en toppkarakter.

R1 og R2: Matte er og forblir matte. Med gode arbeidsrutiner og ett hav av mengdetrening så blir ting bedre. R1 har en litt bratt læringskurve i starten, spesielt med litt dårlige forkunnskaper, men slettes ikke umulig å få en god karakter med innsats og mengdetrening. R2 bygger videre på R1, og jeg vil påstå at om du legger inn en god innsats i R1, så vil ikke overgangen til R2 være særlig merkbar mtp. vanskelighetsgrad. 

Fysikk: Fysikk 1 var temmelig "lett" det også. Litt regning og en hel del teori og forståelse. Fysikk 2 inneholder mer regning, og her er det ikke lenger bare å putte tall inn i formler. En hel del formler som må pugges, og du må i høyere grad forstå hva oppgavene handler om og teorien bak for å kunne løse oppgaver, enn det som kreves i fysikk 1.

 

Hadde verken kjemi eller geofag, men slik det hørtes ut på klassekamerater så var kjemi 1 ett fag som krevde en del jobb, men som var overkommelig, mens kjemi 2 virket til å være et svært vanskelig fag til tider.

Geofag var ikke et tilbud vi hadde ved skolen våres.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...