Ursidae Skrevet 18. august 2017 Del Skrevet 18. august 2017 Prøvde meg på mjød for noen uker siden, har gjæra siden dag 1.hadde i litt kanel, og sitrus frukter for ekstra smak, men når jeg prøvesmakte så smakte det nesten bare sitrus.jevner det seg ut etterhvert eller skal jeg ha i noe mer for smak? Lenke til kommentar
Vice Skrevet 18. august 2017 Del Skrevet 18. august 2017 Altså, mjød kan jo smake hva du vil? Man finner karbonerte "tøysemjød" på 4-5-6% som smaker som cider/brus, eller man finner skikkelige saker på 10%> som er flate og smaker mer som vin. Spørs hva du er ute etter. Lenke til kommentar
Gjest medlem-329093 Skrevet 19. august 2017 Del Skrevet 19. august 2017 Mjød skal smake honning, ikke urter eller krydder. Det er ihvertfall meningen min. Jeg lagde mjødet mitt av honning da jeg drev på. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9 Skrevet 19. august 2017 Del Skrevet 19. august 2017 Jeg har sett ingrediensene og tør ikke en gang tenke på hvordan bakrusen blir. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 19. august 2017 Del Skrevet 19. august 2017 Mjød skal ca. smake honningaktig søtt med et hint av øl, hvertfall det de 3-4 typene jeg har smakt. "Problemet" er at den eneste faste ingrediesen er honning så det er ikke noen fasit på smak. Honningen er bare mat for gjæren. Mye øl bruker sukker som gjærmat og vin bruker f.eks. druer. Tradisjonellt sett så tilsatte man selvfølgelig bare ingredienser som er tilgjengelige nordover i mjødens land. Lenke til kommentar
Gjest medlem-329093 Skrevet 20. august 2017 Del Skrevet 20. august 2017 Den "mjøden" man kunne kjøpe på polet før, var ihjelkrydret også. Heslig smak. Lenke til kommentar
Vox_populi Skrevet 20. august 2017 Del Skrevet 20. august 2017 Den "mjøden" man kunne kjøpe på polet før, var ihjelkrydret også. Heslig smak. Ei rask opptelling gir 10 mjøder til salgs på Polet. Sikter du til en ellevte som er gått ut av sortimentet? Lenke til kommentar
Gjest medlem-329093 Skrevet 20. august 2017 Del Skrevet 20. august 2017 Den "mjøden" man kunne kjøpe på polet før, var ihjelkrydret også. Heslig smak. Ei rask opptelling gir 10 mjøder til salgs på Polet. Sikter du til en ellevte som er gått ut av sortimentet? Aner ikke. For ti år siden hadde de bare en såvidt jeg vet, på en grønn flaske med fingerhull-håndtak. Lenke til kommentar
Ursidae Skrevet 21. august 2017 Forfatter Del Skrevet 21. august 2017 Mjød skal smake honning, ikke urter eller krydder. Det er ihvertfall meningen min. Jeg lagde mjødet mitt av honning da jeg drev på. Ville du da anbefale å kanskje ha i mer honning etter gjæringen har stoppet? Lenke til kommentar
Gjest medlem-329093 Skrevet 21. august 2017 Del Skrevet 21. august 2017 Mjød skal smake honning, ikke urter eller krydder. Det er ihvertfall meningen min. Jeg lagde mjødet mitt av honning da jeg drev på. Ville du da anbefale å kanskje ha i mer honning etter gjæringen har stoppet? NEI!! Absolutt ikke!! Det er en grunn til at honningen skal kokes før gjæring!! Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 21. august 2017 Del Skrevet 21. august 2017 Ville du da anbefale å kanskje ha i mer honning etter gjæringen har stoppet? Dersom du tilsetter meir karbohydrat så vil berre gjæringa starte oppigjen. Sidan du tilsetter honning og ikkje reint sukker så vil du sjølvsagt få litt honningsmak, men det er ikkje idiéelt å gjære for lenge heller. I tillegg så er det ein fare for at du får villgjær i mjøden dersom du tilsetter ting som ikkje er kokt eller sterilt. Ein del av sitrussmaken vil forsvinne ved lagring sidan sitrusen er flyktige aromaer som forsvinner etterkvart. Mitt beste råd dersom du ellers er fornøgd med smaken er at du brygger eit parti til med mjød utan sitrus, og deretter blander dei to partia. På den måten får du halvert mengden sitrus (og dobla mengden mjød). Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå