torest Skrevet 15. august 2017 Del Skrevet 15. august 2017 Etter snaut to år er bare fem søknader godkjent og 10 ligger i løypa.Søker etter fremtidens oppdrettsanlegg - ikke imponert over innovasjonsnivået Lenke til kommentar
Fri diskusjon og kunnskap Skrevet 15. august 2017 Del Skrevet 15. august 2017 "Pumping av frisk sjøvann med tilsetting av oksygen" Altså ypperlig med en kombinasjon av Hydrogen-elektrisk drift av arbeidsbåtene og pumpene, siden oksygen fås samtidig? Men hvorfor utnyttes ikke avfallet til f.eks. jorforbedringsmiddel? Lenke til kommentar
00NQKYXM Skrevet 15. august 2017 Del Skrevet 15. august 2017 merkelig at ikke dyrevelferd er hovedkriterium når man vil ha inovasjon innen dyrehold. (Fisk må kunne svømme for å holde seg frisk, sild i tønne-merder er dyreplageri som dreper fisken) 2 Lenke til kommentar
aanundo Skrevet 15. august 2017 Del Skrevet 15. august 2017 "Fjordmaks er kostnadsberegnet til cirka 500 millioner kroner." Dersom dette er en næring som er tiltenkt rollen oljenæringen har i dag, så burde også staten være mer aktiv. Vi burde egentlig opprettet en statlig bedrift etter mal av Statoil, men med mat og energi fra havet som oppgave. Det er velferden vår det dreier seg om, da Norge må skaffe seg inntekter til erstatning for oljevirksomheten innen 2050. Det blir for smått det Norge holder på med når vi vet at EU pøser på med 10-tals mrd. for å få arbeidsplasser innen det de kaller "Multi-use of the ocean". Det er snakk om plattformer som kombinerer fiskeoppdrett, algeproduksjon og energi og bare en slik plattform koster 1,5 mrd. Når fiskeoppdrett alene kan forsvare halvparten av investeringen er dette også veien å gå for å skaffe verden billig fornybar energi. Vår lange kyst er som skapt for denne industrien, men så langt har jeg ikke sett noe initiativ for å utnytte muligheten i Norge. 2 Lenke til kommentar
RTPTWBPO Skrevet 15. august 2017 Del Skrevet 15. august 2017 merkelig at ikke dyrevelferd er hovedkriterium når man vil ha inovasjon innen dyrehold. (Fisk må kunne svømme for å holde seg frisk, sild i tønne-merder er dyreplageri som dreper fisken) Ved maksimal tillatt tetthet så er det faktisk mer salt i mærden enn det er fisk. Fisken har ingen problemer med å svømme. 2 Lenke til kommentar
Fri diskusjon og kunnskap Skrevet 19. august 2017 Del Skrevet 19. august 2017 "Fjordmaks er kostnadsberegnet til cirka 500 millioner kroner." Dersom dette er en næring som er tiltenkt rollen oljenæringen har i dag, så burde også staten være mer aktiv. Vi burde egentlig opprettet en statlig bedrift etter mal av Statoil, men med mat og energi fra havet som oppgave. Det er velferden vår det dreier seg om, da Norge må skaffe seg inntekter til erstatning for oljevirksomheten innen 2050. Det blir for smått det Norge holder på med når vi vet at EU pøser på med 10-tals mrd. for å få arbeidsplasser innen det de kaller "Multi-use of the ocean". Det er snakk om plattformer som kombinerer fiskeoppdrett, algeproduksjon og energi og bare en slik plattform koster 1,5 mrd. Når fiskeoppdrett alene kan forsvare halvparten av investeringen er dette også veien å gå for å skaffe verden billig fornybar energi. Vår lange kyst er som skapt for denne industrien, men så langt har jeg ikke sett noe initiativ for å utnytte muligheten i Norge. Norge burde i det minste arbeide for å produsere for til fisken vi skal ale opp. Så minsker også eksportbehovet og vi kan legge mer vekt på god/billig fisk til eget forbruk. Matproduksjon i en nasjon er vel det viktigste arbeidet vi kan sikre både for glede og velstand og som nasjonens sikkerhetspolitikk. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 22. august 2017 Del Skrevet 22. august 2017 "Pumping av frisk sjøvann med tilsetting av oksygen" Altså ypperlig med en kombinasjon av Hydrogen-elektrisk drift av arbeidsbåtene og pumpene, siden oksygen fås samtidig? Men hvorfor utnyttes ikke avfallet til f.eks. jorforbedringsmiddel? Oksygen tilsettes ved å piske vann og luft, ikke ved elektrolyse. Norge burde i det minste arbeide for å produsere for til fisken vi skal ale opp. Så minsker også eksportbehovet og vi kan legge mer vekt på god/billig fisk til eget forbruk. Matproduksjon i en nasjon er vel det viktigste arbeidet vi kan sikre både for glede og velstand og som nasjonens sikkerhetspolitikk. Har vi penger har vi mat og alt annet. Har vi mat har vi bare mat. En god eksportøkonomi er altså nøkkelen til velstand og sikkerhetspolitikk, ikke matproduksjon. Så vidt jeg husker fra noen plansjer produserer vi over 40% av fôret selv og oppdrettsbransjen har som mål å øke det til over 60% selv om produksjonen øker samtidig. Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 22. august 2017 Del Skrevet 22. august 2017 Fremtidens oppdrettsanlegg må på land. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 22. august 2017 Del Skrevet 22. august 2017 (endret) Fremtidens oppdrettsanlegg må lukkes. Det kan gjøres til sjøs også. Endret 22. august 2017 av Simen1 Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 22. august 2017 Del Skrevet 22. august 2017 Fremtidens oppdrettsanlegg må på land. Det krever enorme mengder energi både ift rensing og temperatur. Nettopp fullført ett prosjekt sponset av innovasjon Norge på ett smolt anlegg, der skal de etterhvert ha fisken over i saltvann også for å ha de lengre på land. Men etter hva jeg forstår fra dem er det ekstreme mengder energi som skal til for å ha de der helt til slakt og derfor går de ut i sjøen. Lenke til kommentar
Fri diskusjon og kunnskap Skrevet 23. august 2017 Del Skrevet 23. august 2017 "Pumping av frisk sjøvann med tilsetting av oksygen" Altså ypperlig med en kombinasjon av Hydrogen-elektrisk drift av arbeidsbåtene og pumpene, siden oksygen fås samtidig? Men hvorfor utnyttes ikke avfallet til f.eks. jorforbedringsmiddel? Oksygen tilsettes ved å piske vann og luft, ikke ved elektrolyse. Norge burde i det minste arbeide for å produsere for til fisken vi skal ale opp. Så minsker også eksportbehovet og vi kan legge mer vekt på god/billig fisk til eget forbruk. Matproduksjon i en nasjon er vel det viktigste arbeidet vi kan sikre både for glede og velstand og som nasjonens sikkerhetspolitikk. Har vi penger har vi mat og alt annet. Har vi mat har vi bare mat. En god eksportøkonomi er altså nøkkelen til velstand og sikkerhetspolitikk, ikke matproduksjon. Så vidt jeg husker fra noen plansjer produserer vi over 40% av fôret selv og oppdrettsbransjen har som mål å øke det til over 60% selv om produksjonen øker samtidig. Fiskeioppdretterne bruker mer til oksygenproduksjon til anlegget ( ikke ved å piske vann og luft) enn til frakt-energi fram & tilbake til arbeidet. Penger er tall. Spis det om du ønsker det. Da kunne også verdens matvareproduksjon blitt gjort i et trykkeri eller på en datamaskin. God middag. Ellers er det flott at oppdrettsbransjenarbeider/Norge arbeider for å øke forproduksjonen ytterligere. Lenke til kommentar
kjetilkl Skrevet 23. august 2017 Del Skrevet 23. august 2017 Har vi penger har vi mat og alt annet. Har vi mat har vi bare mat. En god eksportøkonomi er altså nøkkelen til velstand og sikkerhetspolitikk, ikke matproduksjon. Så vidt jeg husker fra noen plansjer produserer vi over 40% av fôret selv og oppdrettsbransjen har som mål å øke det til over 60% selv om produksjonen øker samtidig. Da forutsetter du jo at det er noen som vil selge oss mat for dise pengene ... det er vel ikke akkurat noen evig sannhet... Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 23. august 2017 Del Skrevet 23. august 2017 Fremtidens oppdrettsanlegg må på land. Det krever enorme mengder energi både ift rensing og temperatur. Nettopp fullført ett prosjekt sponset av innovasjon Norge på ett smolt anlegg, der skal de etterhvert ha fisken over i saltvann også for å ha de lengre på land. Men etter hva jeg forstår fra dem er det ekstreme mengder energi som skal til for å ha de der helt til slakt og derfor går de ut i sjøen. Klart det er dyrere å kjøre det på land, ellers hadde de gjort det. Men jeg ville tatt alle slike rettferdiggjøringer med et lass salt. Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 23. august 2017 Del Skrevet 23. august 2017 Fremtidens oppdrettsanlegg må på land. Det krever enorme mengder energi både ift rensing og temperatur. Nettopp fullført ett prosjekt sponset av innovasjon Norge på ett smolt anlegg, der skal de etterhvert ha fisken over i saltvann også for å ha de lengre på land. Men etter hva jeg forstår fra dem er det ekstreme mengder energi som skal til for å ha de der helt til slakt og derfor går de ut i sjøen. Klart det er dyrere å kjøre det på land, ellers hadde de gjort det. Men jeg ville tatt alle slike rettferdiggjøringer med et lass salt. Forstår fort at det ikke er overdrivelser når en ser på utskiftningen av vann, var vell omtrent kvadrering av utskiftningen bare ved å yngle de opp i saltvann. Som nevnt over går det jo fint an å gjøre lukkede anlegg i sjø også. Har jobbet litt på ett slikt testanlegg også. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 23. august 2017 Del Skrevet 23. august 2017 Penger er tall. Spis det om du ønsker det. Da kunne også verdens matvareproduksjon blitt gjort i et trykkeri eller på en datamaskin. God middag.Penger er ikke tall men et byttemidedel som representerer reelle verdier. Å bytte fisk mot kjøtt eller ull mot bananer eller olje mot stål er ganske upraktisk uten å bruke byttemidler/penger. Norge har plenty av byttemidler til å gjøre oss mette i all fremtid, selv om et av våre viktigste verdier, oljen, skulle ta slutt. Da forutsetter du jo at det er noen som vil selge oss mat for dise pengene ... det er vel ikke akkurat noen evig sannhet...Alle utviklede samfunn i alle kulturer har siden oldtiden hatt byttemidler/penger, selv om de ikke så ut som dagens digitale vippser og betalingskort. Penger som konsept står altså ikke for fall selv om valutaene svinger, går til grunne og nye oppstår. Byttemidler vil vi alltid ha. Selv i rare regimer der man har forsøkt å ødelegge valutaen så har folket selv skapt alternative valutaer. En vanlig variant er å ta i bruk et annet lands valuta som byttemiddel når sitt eget lands valuta går av hengslene. Poenget er som nevnt til Fri.. over her at vi har plenty av verdier i Norge. Nåværende og framtidige. Som gjør at vi alltid vil ha verdier å bytte. Deriblant norsk matproduksjon (til en befolkning på 12 millioner mennesker), som bondemafiaen har klart å definere som "ikke mat" når selvforsyningsgrad av mat skal beregnes. At folk flest fortsatt tror på disse selvforsyningsgrad-tallene viser hvor naive nordmenn flest er. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå