Gå til innhold

Bruke større HD enn BIOS takler


-morten

Anbefalte innlegg

Vi har en gammel IBM Aptiva Pentium 200 MMX som vi i utgangspunktet kunne tenke oss å bruke som en filserver. Problemet er selvfølgelig at BIOS ikke takler hardisker større enn 8,4 GB. (Og noen oppgradering til BIOSen finnes ikke.)

 

Jeg mener å ha lest noe om at det finnes et eller annet som går an å installere på maskinen slik at man kan benytte størrre HDer enn BIOS-grensen, men kan ikke finne igjen noe om dette. (Innbilte meg at det var Seagate som skulle ha noe slikt på sidene sine, men kan ikke se noe slikt der.)

 

Lurer uansett på om det er andre grenser vi kan støte på med vår Barracuda 120 GB disk vi tenkte å bruke til filserveren (Mener å ha hørt noe om en 80 GB grense en gang, men det var kanskje W98?).

 

Vi hadde uansett tenkt å sette Aptivaen opp med en eller annen Linux-distro, men Seagate ser på sidene siden ikke ut til å tilby støtte med Linux-varianter av disk-support programmene sine, så jeg lurer på om det tilsier at man uansett bør gå for noe annet enn Seagate i en slik sammenheng?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du skal kjøre windows kan du bruke den løsningen Solaris foreslo. Om du kjører linux trenger du det ikke da Linux klarer å bruke hele disken uansett. Jeg vet ikke i hvilken kjerne det ble impledert, men jeg kjører uansett en 160Gb på en "max 80Gb HK" med Linux kjerne 2.4.x. Hos meg bare funket det av seg selv, tror ikke det er normalt å måtte stille inn noe greier.

Lenke til kommentar

Tror de fleste os utenom windows-familien leser disker uavhengig av bios. Windows kan vel også det nå, vistnok, men ikke under boot.

Da er den avhengig av bios. Det er ikke Linux, eller noen av de andre unixene, og heller ikke os2 og den slags(som dog er litt arkaisk nå).

 

Sleng inn linux eller freebsd, så skulle alt være fint.

 

:-)

Howard

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...