Redaksjonen. Skrevet 1. august 2017 Del Skrevet 1. august 2017 Genmodifisering er bare ett av verktøyene i verktøykassen.Disse teknologiene kan gi mat på bordet (Ekstra) Lenke til kommentar
farnol Skrevet 1. august 2017 Del Skrevet 1. august 2017 "Golden Rice" har ikke et høyt innhold av vitamin A, men inneholder betakaroten. Det er kanskje flisespikkeri, men påstander om at man kan få for store doser vitamin A fra "Golden Rice" inngår i Greenpeace sine dødbringende desinformasjonskampanjer. Betakaroten kan man spise til man blir oransje - bokstavelig talt, uten å bli forgiftet av vitamin A. Lenke til kommentar
farnol Skrevet 1. august 2017 Del Skrevet 1. august 2017 Det foregår spennende forskning på moderne avl av oljedodre, som kan redusere behovet for villfisk i foret til oppdrettslaks. Det vil både gjøre næringen mer bærekraftig, og avhjelpe problemet med miljøgifter i forråstoffet. Dessverre vil neppe norske oppdrettere kunne benytte seg av denne miljø- og helsevennlige teknologien før GenØk har opphørt å være en antivitenskapelig kampanjeorganisasjon, og blir det vitenskapelige fagrådet det var ment å være. https://geneticliteracyproject.org/2017/07/31/fishing-supply-fish-oil-omega-3-gmo-camelina-may-soon-offer-sustainable-alternatives/ Lenke til kommentar
aanundo Skrevet 8. august 2017 Del Skrevet 8. august 2017 "Først og fremst skjer det mye interessant med å flytte akvakultur offshore." Ja, det er denne utviklingen Norge burde satse mer penger på. Spesielt teknologien som EU i dag forsker på burde være interessant for Norge, hvor en kombinerer energiopptak fra vid og bølger med fiskemerder og algedyrking. Havet kan skaffe oss både energi og mat i store mengder, men det er en enorm jobb som må gjøres skal det monne i en global sammenheng. Vi er knapt kommet igang og trolig kan mange av jobbene som forsvinner innen oljevirksomhet erstattes av jobber i det som kalles "Havrommet". Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 8. august 2017 Del Skrevet 8. august 2017 I tillegg til teknologier vil endret kosthold gjøre kjempeutslag. For eksempel redusere globalt forbruk av kjøtt til fordel for fisk. Bare der får vi enormt mye mer mat ut av det samme fôret. Videre er reduksjon av forbruk av fisk til fordel for grønnsaker og insekter ennå et stort trinn mot bedre bærekraft. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå