Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Heisann! Jeg har lyst å brygge cider hjemme, men jeg kunne trengt litt hjelp her. Jeg har tenkt til å gå full europris.

Det jeg har tenkt til å kjøpe er:

Hetvin-gjær (https://www.europris.no/hetvin-gjaer-saga-125388.html)
Gjærlås (https://www.europris.no/gjaerlas-125400.html)
Plastkanne 25l (https://www.europris.no/plastkanne-25-l-125380.html)

Eplejuice (https://www.europris.no/eplejuice-luxus-1-5-l-113024.html)
Gjærstopp (https://www.europris.no/gjaerstopp-saga-125392.html)
 

 

Hvordan går jeg frem? Hvor mye sukker trenger jeg for å få 15% alkohol? Setter pris på seriøse svar!

Mvh Magnus.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Det er ikkje nødvendig å tilsette meir sukker enn det som er i eple-juicen, ein anna ting er at ein cider på 15% blir meir eplevin enn cider. Når det blir så sterkt så vil også mykje av eplesmaken forsvinne, så då er det langt lettare å gir betre smak å sette eit vinsett med kvitvin. Det vil ikkje blir mykje eplesmak på cider frå konsentrant som er så sterk.

 

Du bør også vurdere om det er hensiktsmessig å bruke gjærstopp eller ikkje.

Ved å bruke gjærstopp så stoppar du gjæringa medan det fortsatt er sukker i cideren, dette gir eit søtare resultat men med den ulempen at du ikkje kan karbonisere flaskene ved å ettergjære på flaske. Resultatet blir då ein flat eplevin.

Eg ville heller sattsa på å la gjæren gå ut naturleg ved å la cideren stå og gjære til sukkeret er brukt opp, då kan du tilsette litt sukker når du flaskar cideren slik at du får kolsyre på flaskene. På den måten blir cideren tørrare.

Vil du ha søt cider med kolsyre så kan du bruke sistnevnte metode men i tillegg tilsette kunstig søtningsstoff som gir søtsmak utan å nære gjæra.

 

Eg vil anbefale at du også tilsetter litt pære, gjerne ei boks med hermetiske pærer der du også bruker laken. Pæresmaken gjer at ettersmaken på cideren blir litt søtare og ikkje fult så bitter. Andre brukar også andre tilsettningar som f.eks. honning eller liknande.

Eg vil også på det sterkaste anbefale at du kjøper cider-gjær, om du ikkje har butikkar som selg dette i nærheita så kan du bestille på internett.

 

Husk også å være nøye med hygienen då cideren er veldig sårbar for villgjer frå lufta i rommet, og også utsatt for oksydering, så bruk av gjærlås og minst mulig tilgang til oksygen undervegs i prosessen er viktig.

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Det er ikkje nødvendig å tilsette meir sukker enn det som er i eple-juicen, ein anna ting er at ein cider på 15% blir meir eplevin enn cider. Når det blir så sterkt så vil også mykje av eplesmaken forsvinne, så då er det langt lettare å gir betre smak å sette eit vinsett med kvitvin. Det vil ikkje blir mykje eplesmak på cider frå konsentrant som er så sterk.

 

Du bør også vurdere om det er hensiktsmessig å bruke gjærstopp eller ikkje.

Ved å bruke gjærstopp så stoppar du gjæringa medan det fortsatt er sukker i cideren, dette gir eit søtare resultat men med den ulempen at du ikkje kan karbonisere flaskene ved å ettergjære på flaske. Resultatet blir då ein flat eplevin.

Eg ville heller sattsa på å la gjæren gå ut naturleg ved å la cideren stå og gjære til sukkeret er brukt opp, då kan du tilsette litt sukker når du flaskar cideren slik at du får kolsyre på flaskene. På den måten blir cideren tørrare.

Vil du ha søt cider med kolsyre så kan du bruke sistnevnte metode men i tillegg tilsette kunstig søtningsstoff som gir søtsmak utan å nære gjæra.

 

Eg vil anbefale at du også tilsetter litt pære, gjerne ei boks med hermetiske pærer der du også bruker laken. Pæresmaken gjer at ettersmaken på cideren blir litt søtare og ikkje fult så bitter. Andre brukar også andre tilsettningar som f.eks. honning eller liknande.

Eg vil også på det sterkaste anbefale at du kjøper cider-gjær, om du ikkje har butikkar som selg dette i nærheita så kan du bestille på internett.

 

Husk også å være nøye med hygienen då cideren er veldig sårbar for villgjer frå lufta i rommet, og også utsatt for oksydering, så bruk av gjærlås og minst mulig tilgang til oksygen undervegs i prosessen er viktig.

Hei! Takk for svar :) Har du noen peiling på hvor mye prosent en kilo sukker vil gi? Hvilken tempratur bør det stå på? Jeg har lest litt om at det bør stå på rundt 17-18 grader

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

 

Det er ikkje nødvendig å tilsette meir sukker enn det som er i eple-juicen, ein anna ting er at ein cider på 15% blir meir eplevin enn cider. Når det blir så sterkt så vil også mykje av eplesmaken forsvinne, så då er det langt lettare å gir betre smak å sette eit vinsett med kvitvin. Det vil ikkje blir mykje eplesmak på cider frå konsentrant som er så sterk.

 

Du bør også vurdere om det er hensiktsmessig å bruke gjærstopp eller ikkje.

Ved å bruke gjærstopp så stoppar du gjæringa medan det fortsatt er sukker i cideren, dette gir eit søtare resultat men med den ulempen at du ikkje kan karbonisere flaskene ved å ettergjære på flaske. Resultatet blir då ein flat eplevin.

Eg ville heller sattsa på å la gjæren gå ut naturleg ved å la cideren stå og gjære til sukkeret er brukt opp, då kan du tilsette litt sukker når du flaskar cideren slik at du får kolsyre på flaskene. På den måten blir cideren tørrare.

Vil du ha søt cider med kolsyre så kan du bruke sistnevnte metode men i tillegg tilsette kunstig søtningsstoff som gir søtsmak utan å nære gjæra.

 

Eg vil anbefale at du også tilsetter litt pære, gjerne ei boks med hermetiske pærer der du også bruker laken. Pæresmaken gjer at ettersmaken på cideren blir litt søtare og ikkje fult så bitter. Andre brukar også andre tilsettningar som f.eks. honning eller liknande.

Eg vil også på det sterkaste anbefale at du kjøper cider-gjær, om du ikkje har butikkar som selg dette i nærheita så kan du bestille på internett.

 

Husk også å være nøye med hygienen då cideren er veldig sårbar for villgjer frå lufta i rommet, og også utsatt for oksydering, så bruk av gjærlås og minst mulig tilgang til oksygen undervegs i prosessen er viktig.

Hei! Takk for svar :) Har du noen peiling på hvor mye prosent en kilo sukker vil gi? Hvilken tempratur bør det stå på? Jeg har lest litt om at det bør stå på rundt 17-18 grader

 

Anbefaler at du kjøper et hydrometer, da kan du regne ut alkoholen på en enkel måte....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...