niwi Skrevet 17. juli 2017 Del Skrevet 17. juli 2017 Jeg er på jakt etter en ny panne, men er litt i tvil om forskjellen på disse? Kan noen forklare meg forskjellen på karbonstål- og jernpanne? Hva er modellen de kaller "Mineral"? Lenke til kommentar
pizzafordi Skrevet 17. juli 2017 Del Skrevet 17. juli 2017 Ga opp og kjøpte brukbar panne på Jernia til 250.Noen av debuyer pannene er vel mer laget for røffhet,slik at enkelte modeller er mer sticky men tåler mer metal skrubb og herjing.Til hjemmebruk så funker en vanlig panne med non stick belegg og treskaft. Lenke til kommentar
niwi Skrevet 18. juli 2017 Forfatter Del Skrevet 18. juli 2017 Det er vel helst dette jeg vil vekk fra.. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 18. juli 2017 Del Skrevet 18. juli 2017 Kjenner ikkje til forskjellane, men eg har hatt ei Hellstrøm-panne ei stund, som er laga av de Buyer. Som med alle jernpanner tar det litt tid og bruk før den har fått eit belegg som fungerer som non-stick, men den blir stadig betre. Bruk nok olje og sånt i starten så merkar du at den blir betre heile tida. Til forskjell frå teflonpannene som blir dårlegare jo meir dei blir brukt. Det er veldig greit å ha ei panne ein kan steike egg, biff og fisk i. 1 Lenke til kommentar
pizzafordi Skrevet 19. juli 2017 Del Skrevet 19. juli 2017 Skeidar har tilbud på keramikk panner. tror d va 300kr...DIsse må vaskes grunding og tørkes etter bruk... Evt se en guide, kansje d kan være noe? 1 Lenke til kommentar
Frank Drebin Skrevet 20. juli 2017 Del Skrevet 20. juli 2017 Mineral B-variantene til de Buyer er karbonstål. Søk litt rundt på Youtube etter "mineral b seasoning" eller "carbon steel pan seasoning" så får du noen tips om hvordan disse bør "kjøres inn". Er denne innkjøringen/patineringen gjort riktig får man i praksis en non-stick panne som også tåler å brukes slik du bruker en vanlig jernpanne, f.eks. til bruning av kjøtt ved høy temperatur. Belegget man får på en slik panne skal ikke vaskes bort, så vær forsiktig med såpe og skrubbing. Helst bør man bare skylle med varmt vann og tørke av. Vær også forsiktig med syrlig mat - en tomatrett som putrer en stund i en slik panne er syrlig nok til at den tar belegget. Da starter man på nytt igjen med å bygge opp belegget neste gang man bruker panna. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå