Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] Trenger jeg reiseforsikring?


M4ds

Anbefalte innlegg

Jeg hører ofte fra folk at man burde ha reiseforsikring, at den gjelder fra man "går ut av døra" og er kjekk å ha. Men gjelder dette for meg som aldri er ute og reiser noe sted?

 

Det vil si, jeg reiser jo til jobb, byen, venner etc. Men jeg er så og si aldri på utenlandsreise og ferie og sånt. Trenger jeg det da?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forsikringsselskapets aktuarberegninger går ut på at de samlede innbetalinger skal dekke de samlede utbetalinger pluss fortjeneste til forsikringsselskapet.

 

Når du vurderer om en helårs reiseforsikring er noe for deg er det første du må se på hva slags tap du risikerer når du er utenfor huset. Slik jeg oppfatter det ønsker de som har det en slik reiseforsikring fordi den (hypotetisk sett) dekker iPhonen du knuser på trikken.

 

Så spørsmålet blir jo da hvor mye dette koster deg sammenlignet med hvor stor sannsynlighet det er for at du vil måtte trenge den. Eller, sagt på en annen måte, er du en av de selskapet taper penger på eller tjener penger på.

 

En bufferkonto med tre måneders lønn på vil i de fleste tilfeller ivareta det samme behovet som en helårs reiseforsikring.

Lenke til kommentar

det er to hensyn å ta når man vurderer om man "må ha" forsikring.

Nr 1) er om "det lønner seg", da leser du posten til krikkert

Nr 2) er om du har råd til ett tap. Statistisk sett vil man i gjennomsnitt tape på å betale forsikring, men om huset mitt brenner ned har jeg ikke 3 mill. å slenge på bordet for å gjøre banken glad og 3 mill. til for å bygge ett nytt hus, derfor har jeg forsikret huset selv om jeg antakelig "taper" på det. Tilsvarende med båten, den koster knapt 100k, og jeg har råd til å tape det (da vil jeg ikke lenger ha råd til båt, men ikke noe "viktig" ryker) derfor har jeg ikke kasko-forsikret denne. Ansvar, derimot, kan bli mer enn jeg har råd til, så selv om de 400kr per år antakelig er penger i dass betaler jeg de for å unngå "katastrofe" om jeg ender med ansvar for noe dyrt.

 

Så reiser du sånn at du risikerer regninger du ikke har råd til? Isåfall bør du ha forsikring

Lenke til kommentar

Skjønner, ser den. 

 

Men si at jeg kjøper forsikring i dag da, og går ut av døra i morgen. Så går det 60 dager, der jeg drar på jobb/byen etc. hver dag. Hva med de resterende 300 dagene? Da er jo ikke de forsikret?

 

Det er sikkert et utrolig enkelt svar på spørsmålene, men noe jeg bare ikke skjønner.

Lenke til kommentar

Det var det jeg også trodde, men det er vel ingen som sitter inne 305/365 dager? Om jeg går på jobb 25 dager i uka mnd da, så er jo de 60 dagene fort brukt opp?

Du avslutter reisen når du kommer hjem, og starter en ny reise neste dag. Begrensningen går på 60 konsekutive dager, ikke 60 dager totalt. Endret av Herr Brun
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Slik du  beskriver din situasjon, vil jeg si at reiseforsikring er bortkasta penger. Hva er det egentlig som kan skje som blir økonomisk katastrofe for deg? I praksis ingen ting. Utenlandsreiser, det er noe annet – spesielt om du blir sjuk, men du er ikke utenlands.

Vær forresten klar over at reiseforsikringer er av ulike slag. Noen billige som gjerne følger med kort o.l. dekker ikke dagsreiser. Les det med lita skrift, ellers er det fort å bli lurt.

Men om mulig bør du "egenforsikre" – mye billigere i lengda. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV

Ikke alle reiseforsikringer som gjelder fra man "går ut døra". Noen begynner ikke å gjelde før man har en overnatting utenfor hjemmet, eller en flyreise. Viktig å sette seg godt inn i vilkårene for de forsikringsselskapene man vurderer, så man vet hva som er dekket, og når, og kan vurdere nytten av en slik forsikring.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV

Så dersom man oppholder seg utenlands i store deler av året, men er hjemme hver andre måned, så gjelder reiseforsikringen fullt og helt?

Les betingelsene for din forsikring. Ser at Gjensidige krever at man bor i Norge minst 6 måneder pr år.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...