Budeia Skrevet 17. april 2018 Del Skrevet 17. april 2018 Hva er galt med egg og bacon? Begge matvarene har tilnærmet perfekt fettsyresammensetning og er rike på proteiner. Som sagt gjelder det personer som ikke trenger disse matvarene. Det må være en behovsprøving. Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 17. april 2018 Del Skrevet 17. april 2018 Hva er galt med egg og bacon? Begge matvarene har tilnærmet perfekt fettsyresammensetning og er rike på proteiner. Som sagt gjelder det personer som ikke trenger disse matvarene. Det må være en behovsprøving. Feil. De eneste som ikke trenger dette, eller ikke kan spise det er folk med allergier. Det finnes ingen kontradiksjoner som tilsier at verken egg eller bacon er helseskadelig. Lenke til kommentar
Budeia Skrevet 17. april 2018 Del Skrevet 17. april 2018 Feil. De eneste som ikke trenger dette, eller ikke kan spise det er folk med allergier. Det finnes ingen kontradiksjoner som tilsier at verken egg eller bacon er helseskadelig. Du tror ikke at egg høyner kolesterolet, og at bacon inneholder mye salt? Som i tilfelle kan føre til et fullstendig sammenbrudd i kroppen til en som lider av alvorlig fedme og har svakt hjerte. Men jeg vet ikke hvor sant det er, dette med kolesterol og egg. Og tror i alle fall ikke at et egg er farlig for en slank person. Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 17. april 2018 Del Skrevet 17. april 2018 (endret) Det er foreslått flere mekanismer for hvordan animalsk mat øker risikoen for livstilsykdommer som eksempelvis kreft. Sannsynlige mekanismer er stekemutagener med for lang og for høy varme, interaksjoner med enkelte konserveringsmidler og andre stoffer som jernet og reaksjoner. Samtidig er slike sammenhenger alt annet enn lett å demonstrere.Det som er grundig dokumentert er kolesterolet uheldige virkning for hjertekar-sykdommer. Det er linken mellom mettet fett og hjertekar som debatteres, ikke hvorvidt kolesterolet påvirkes. Mettet fett kan gjennom kjente mekanismer øke LDL som igjen er assosiert med økt risiko, men det er mange faktorer utenom mettet fett som determinerer LDL. Det som er sikkert er at umettet fett på bekostning av mettet fett senker risikoen. Å bytte ut mettet fett til fordel for sukker reduserer ikke risikoen. Med andre ord har ikke bacon en gunstig fettsyresammensetning og et høyt inntak av bacon over tid vil øke risikoen for flere sykdommer.For øvrig er egget "frikjent". Kolesterolet i selve maten påvirker i svært liten grad vårt eget kolesterol. Spiser man for mye, vil kroppen senke sin egenproduksjon. Spiser man for mye vil utskillelsen øke. Derimot er det i befolkningen et vist antall hyperrespondere som kan få utrolig høyt kolesterol av å spise egg. For den friske befolkningen så vil ikke dette gjelde. Endret 17. april 2018 av Dukien Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 17. april 2018 Del Skrevet 17. april 2018 Umettet fett gir flest dannelser av aldehyder ved steking. Mettet fett gir minst, tilnærmet intet. Smør og smult er de midlene som kommer best ut til steking. Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 17. april 2018 Del Skrevet 17. april 2018 All kjøtt som blir "feil" tilberedt gir stekemutagener og det er en haaaaaaaug av aktuelle stoffer. Over hundre diverse polysykliske aromatiske hydrokarboner, fosfatidylcholin, glykosileringsprodukter, PAH etc. Det kan forekomme også i proteinet så vel som i karbohydrater, men også i fettet uavhengig av mettet eller ikke. Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 17. april 2018 Del Skrevet 17. april 2018 Forekomst av stekemutagener i form av aldehyder forekommer som sagt mest i umettet fett. Når man snakker om stekemiddel.Man KAN steke med vann, det krever dog litt tilvenning. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå