Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Hva er galt med egg og bacon?

Begge matvarene har tilnærmet perfekt fettsyresammensetning og er rike på proteiner.

Som sagt gjelder det personer som ikke trenger disse matvarene. Det må være en behovsprøving.

Feil. De eneste som ikke trenger dette, eller ikke kan spise det er folk med allergier. Det finnes ingen kontradiksjoner som tilsier at verken egg eller bacon er helseskadelig.
Lenke til kommentar

 

 

Feil. De eneste som ikke trenger dette, eller ikke kan spise det er folk med allergier. Det finnes ingen kontradiksjoner som tilsier at verken egg eller bacon er helseskadelig.

 

 

Du tror ikke at egg høyner kolesterolet, og at bacon inneholder mye salt? Som i tilfelle kan føre til et fullstendig sammenbrudd i kroppen til en som lider av alvorlig fedme og har svakt hjerte. 

 

Men jeg vet ikke hvor sant det er, dette med kolesterol og egg. Og tror i alle fall ikke at et egg er farlig for en slank person. 

Lenke til kommentar

Det er foreslått flere mekanismer for hvordan animalsk mat øker risikoen for livstilsykdommer som eksempelvis kreft. Sannsynlige mekanismer er stekemutagener med for lang og for høy varme, interaksjoner med enkelte konserveringsmidler og andre stoffer som jernet og reaksjoner. Samtidig er slike sammenhenger alt annet enn lett å demonstrere.

Det som er grundig dokumentert er kolesterolet uheldige virkning for hjertekar-sykdommer. Det er linken mellom mettet fett og hjertekar som debatteres, ikke hvorvidt kolesterolet påvirkes. Mettet fett kan gjennom kjente mekanismer øke LDL som igjen er assosiert med økt risiko, men det er mange faktorer utenom mettet fett som determinerer LDL. Det som er sikkert er at umettet fett på bekostning av mettet fett senker risikoen. Å bytte ut mettet fett til fordel for sukker reduserer ikke risikoen. Med andre ord har ikke bacon en gunstig fettsyresammensetning og et høyt inntak av bacon over tid vil øke risikoen for flere sykdommer.

For øvrig er egget "frikjent". Kolesterolet i selve maten påvirker i svært liten grad vårt eget kolesterol. Spiser man for mye, vil kroppen senke sin egenproduksjon. Spiser man for mye vil utskillelsen øke. Derimot er det i befolkningen et vist antall hyperrespondere som kan få utrolig høyt kolesterol av å spise egg. For den friske befolkningen så vil ikke dette gjelde. 

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

All kjøtt som blir "feil" tilberedt gir stekemutagener og det er en haaaaaaaug av aktuelle stoffer. Over hundre diverse polysykliske aromatiske hydrokarboner, fosfatidylcholin, glykosileringsprodukter, PAH etc. 

Det kan forekomme også i proteinet så vel som i karbohydrater, men også i fettet uavhengig av mettet eller ikke. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...